cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, October 30, 2011

Food of the day

Last Friday my sister from JB mai. CiRah and the small family. Ada urusan di Putrajaya. Stayed kat umah i. They spent the weekend here..Seronok lah sikecik bawah ni main sama - sama Abang - abangnya..(Abang Irfan especially).

So on Saturday tu kitarang lunch ramai - ramai. Penuh my big table.. Macam - macam ada. Sesekali kumpul. Jom tengok apa kami makan waktu reramai tu..
Nasi Ayam ni Hubby beli masak nak balik dari office.
Pagi tu TokNgah ke pasar beli Ikan Sembilang. Chef CiJu pun buatkan Asam Pedas Ikan Sembilang.
Ada lak Telur Dadar for kanak - kanak.
Sayur tabur Ikan Bilis. Ikan Bilis ni i beli masa ke Bagan Nelayan di Bagan Datoh. Sekilo just RM15. Cantik - cantik dan siap siang lagi..
So hari tu ada 4 jenis nasi yang terhidang. Ni, Nasi Putih lah.
Lauk semalam malam ada lagi. Chef CiJu masak Ayam Kashmir dengan

dan Sambal Udang

Ni Nasi Goreng lebihan pagi tadi masa sarapan.


Ni pulak Nasi Ayam yang Hubby beli.

Soup Sayur lebihan semalam.
SoupDaging Hubby beli sama dengan Nasi Ayam.


Ada Air Tembikai

Dan ada Air Lychee.
Lepas makan, se kecik berbunyi.. Mana cake dia. Masa prepared lunch, Chef CiJu sempat bake Caramel Cake for Tisya belated birthday.
Semedang cake ni tengah hot, asyik - asyik cake ni je Chef CiJu bake.
Abang Irfan jeles.. Sama - sama nak potong cake with Tisya...
Alya Batrisya celebrated her belated birthday.
dah penat tunggu orang snap gambar dia..Orang tengah popular lah katakan.

This is the cake.
and this is the bufday girl.
Pagi ni CiRah and the family dah bertolak balik JB. By the time dah sampai kot JB.. Tapi sebelum balik, we had our breakfast together again.. Tengok lah apa kami makan yeeee... Makan terussss...
Mee Goreng.
Mee Hoon Goreng.

Pisang Goreng. Pisang yang dapat dari majlis kahwin di Bagan Datoh. Baru masak.. sedappp..
And last but not least. Semalam tu, Chef KoYa ada bagi Bread Pudding. Tak sempat nak makan for dinner, we had it this morning..

Well, ini lah cerita hujung minggu kami. Kumpul, borak, dan makan - makan.. Cuma PamanMie ni tak dapat join. Kerja..INSYALLAH boleh jumpa nanti waktu Eid Ul Adza.. AMEEN..

25 comments:

  1. kak yan... telan air liur tgk makanan yg semakin cantik akak snap. hehe. tp tgk akak peluk CiRah tu sure Abg Irfan blh jealous munye.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry late reply.. now i m improving lah cara nak snap gambar tu..hee

      oo dia mmg jeles..

      Delete
  2. wow..mewah nyer makanan..time lapar tgk sume nmpk delicious..hepi befday tisya!!

    ReplyDelete
  3. byk nyer makanan...kalau macam nie hari2 mahu gemok saya dibuat nyerr..

    ReplyDelete
  4. nasib baik dah kenyang...kalau tak mau nak nangis tengok mcm2makanan ade tu...

    ReplyDelete
  5. Nyesal Ate masuk 'umah' ni mlm2.. buat kecoq ayaq liuq. Tadi tgk mknan menternak lemak di umah LG, dah guling2. Ni rasa cam nak meraung jer.

    ReplyDelete
  6. wahh...makanan sedap2 belaka. Rumah kak yan ni mewah dgn makanan...tapi kak yan tetap nampak slim. jelesss!!

    ReplyDelete
  7. Happy belated bday, Alya.....tulah seronoknya kalau adik beradik pandai masak...makan best2 jer!

    ReplyDelete
  8. wah2 memang penuh meja yan
    seronok sesekali kawan2 sedara mara dtg bertandang ..
    bab makan x tahan kan :)

    eppy belated bday buat alya .. seronoklah ramai kawan bermain ..

    ReplyDelete
  9. kak yan...

    addehhhh kak...sgt sedap dan menyelerakan sungguh makanan2 yg ade tuhhhh....hehehehhe...

    akak, bread puding tuh ade tak resipinya...mcm best aje kak...

    semalam hubby dgn muaz aje yg g KL, hantar bangla balik ke KLIA...sy tak ikut, kl tak boleh singgah shah alam...heheheh(dlm kepala ni, asyik dok nak ke sana aje....lagikk laa akak tempek gambo makan2 ni hahh...addehhhh)

    ReplyDelete
  10. ya Allah..byknya menu...sedapnya sambal setan tu...


    kak, kami jadi dtg 7hb nnt...apa2 nnt kami kol back...

    ReplyDelete
  11. Banyaknya makanan...macam2 ada..seronoknya..!!!!

    ReplyDelete
  12. kak yan..semua makanan adalah menggiurkannn.....(lap air liur meleleh)

    ReplyDelete
  13. ohsem semua lauk pauk tu ..

    chef ciju tu ada blog tak kak?

    ati suka sgt tiramisu yg ada
    masa open hse hari tu...ohsem!

    nak gak resepinya...

    kek tu pun cantik tersusun belangnya
    hebatlah adik akak tu ...5star!!

    ReplyDelete
  14. Oh Kak Yan, sedap-sedap semua makanan tu..terliur depan PC nie

    ReplyDelete

cliks..cliks