cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, October 4, 2011

Cerita kolam...

Few weeks ago Hubby sibuk membersihkan our front pond yang berkeladak. Yelah..almost a year tak terurus gara - gara rosak. Bila nak buat majlis makan - makan, baru lah Hubby berkeinginan nak baiki.. Puas keluarkan segala kotoran. Dalam pada memasukan dan mengeluarkan air tu adalah mahluk ALLAH ini terperangkap dalam our pond. Mak oiiii.. hingaq nya.. Terperangkap hampir - hampir seminggu.. Jom tengok apa benda nya tu..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ni lah bendanya.
Nampak tak??
Ni hah.... Mr frog.
ke Mrs Frog???
dan kawan - kawannya..
and this big.. Bayangkan bisingnya..
Sambil kemas - kemas di situ ternampak dua ekor burung.. Cantik lak..
dan makhluk ini...... Nampak tak???
sebenarnya bila our pond dah bersih, i letakkan small table for drink and dessert section waktu majlis makan - makan tu.. Ini sebagai perisai. Takut ada kang anak - anak guests berenang sama ikan kat dalam tu.. Hee..
Ni lah tukang buangkan sampah - sarap dalam our pond. TQ Abang Arip.
Jomm decor - decor sikit....
i suka candles stands. Beli masa kat Bali almost 5 years ago.. Murah sangat - sangat kat Bali.
i suka pakai Frangipani. Ala - ala Bali gak. Semerbak bau.
hahhhh..penat dah mengemasss...Jom kita minum duluu....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Sprite with crushed mints.

28 comments:

  1. He he, comel pulak katak2 tu kan kak yan.. habis tu mereka masih berada di kolam tu atau dah berpindah?errr

    ReplyDelete
  2. dah lari dah Fida..heee..come kan??

    ReplyDelete
  3. sukanya tengok deco akak. rumah ada pond lagi. bestnya, bilala saya nak ada rumah macam ni

    ReplyDelete
  4. wahhh byknye katak! :P
    cantiknye pond!! :)



    salam kenal,
    cik ana :)

    ReplyDelete
  5. "kak yan,kalau hujan2 tu mesti bising katak2 ni kan..oh katak..oh katak kenapa ko panggil hujan?..hehehhe..ikan hiasan mesti ada gak kt kolam tu..seronokkn hari2 boleh tgk ikn berenang2...

    ReplyDelete
  6. heeee... ramainya penumpang kolam... huhuhu...

    ReplyDelete
  7. belum open house dah ada tetamu kat kolam ye.....mesti sejuk duk bawah pokok frangipani tu kan..... :)))

    ReplyDelete
  8. tak nampaklah kak apa
    makhluk tu...??

    tapi deco kat rumah kak yan
    memang 5 star :)

    ReplyDelete
  9. Tentu tak boleh tido kan katak2 tuh menyanyi2 byk plak tuh.. hehehe..

    Tapi cantik laa pond tuh.. :)

    ReplyDelete
  10. kak yan...
    jeles taw tgok open house akak...eiiii....tak aci nihhh...kl kami dtg nnt dah tak dapat mkn mcm2...hehehhehe...rugi2......insyaALLAH ade masa yan singgah umah akak ek...nnt gathering nnt akak pg kan????

    ReplyDelete
  11. katak???
    sibbaik dia tak lompat masuk dlm rumah malam tu
    hehe

    ReplyDelete
  12. pas ni cantiklah kolam..
    sedap duduk bersantai2 tepi kolam sambil menikmati juadah dan menhirup udara, kan

    ReplyDelete
  13. alah kak kasihredha pendecor tak bertauliah..

    ReplyDelete
  14. Cik Jatt,

    insyallah one day apat lah tu.. alahh rumah akak simple je..

    ReplyDelete
  15. Anamizu,

    salam kenal gak. alahhh decor simple je tu..

    ReplyDelete
  16. Betul tu Pia.. pening gak kepala dibuat nya..Tapi macam kat kg lah..

    ReplyDelete
  17. heee.. betul tu Maria.meriah dibuatnya.

    ReplyDelete
  18. betul tu kak ani..dia mai masa hubby bersihkan kolam..

    ReplyDelete
  19. ati tak nampak ke? hee.


    alah ati ni.. biasa je lah..

    ReplyDelete
  20. yan,

    insyallah kalau ada rezeki umur dan jodoh..

    ReplyDelete
  21. dah lari dah masa tu Hanie..selamattt..

    ReplyDelete
  22. kak sal,

    sedapnya bila malam..sambil minum coffee..

    ReplyDelete

cliks..cliks