cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, October 11, 2022

Zindabad Pakistan - my GROUND PACKAGE TO PAKISTAN.



YA ALLAHHH.
punya lah terlalu rajin nak update blog. 
ada je alasan kemalasan tu. 
anyways, i nak kena rajin semula. 
kena positive semula. 
nak bagi meriah kan lagi kehidupan ni. 
JOM KITA KE PAKISTAN. 

i made a new package. 
bagi harga yang mur2 sikit. 
even i know flight ni sekarang mmg harga dia hebat sungguh. 
so i jual GROUND PACKAGE je dulu. 
flight kita beli ansur2 ye. 


i collab lagi dgn travel agency.
so i ni appointed agent bagi this travel agency. 
freelance lah gamaknya. 
tapi legal ye.


ada yg teringin nak ke Pakistan. 
tengok lah dates yg ada ni. 
November masih lagi autumn. 
December dah masuk winter. 
sampai lah almost to March. 
tapi tarikh tu before Ramadan lah ye. 


untuk fourth group yg i arranged ni i dpt 2 SINGAPOREAN. 
rezeki i. 
semoga dr sini i dpt kembangkan lagi. 
memang sikit2 je at first . 
tapi yg penting i dapat buat sendiri. 


Kena tangkap gambaq dulu. 
setelah semua urusan di check in counter selesai. 
Saying good bye to them. 
2 of SINGAPOREAN. 
2 MALAYSIAN. 


ALHAMDULILAH. 
now they are enjoying NORTHERN PART OF PAKISTAN. 
semoga membawa balik kenangan terindah dri Pakistan. 

Plan your trip to PAKISTAN
and DM me - 0192129958. 





 

Monday, September 19, 2022

PAKISTAN ZINDABAD - My third private group to Pakistan - 1


THROWBACK STORY 


On September 1, 2022 my third group telah berangkat ke PAKISTAN. 
rasa cuak gak dgn trip kali ni. 
al maklumlah. 
kan PAKISTAN sedang berduka lara akibat banjir besar yang melanda beberapa kawasan. 
memang tak senang perut i dibuatnya. 
at first macam nak suggest to my clients utk postpone but then my agent in Pakistan bagi tua jgn risau.
tu yang akhirnya jadi gak pegi at this time. 


ambik ambar dulu before check in. 
i lewat lah pulak. 


ramai sedara yang nak balik kampung ni. 
i je yang tak sampai2. 
sedih kan. 

departed supposedly at 12.40pm but then delayed for almost 1 hour. 


alhamdulilah selamat sampai Pakistan at 4.30pm (PAKISTAN TIME). 
tapi the hubby sakit kepala. 
dalam flight katanya panas. 
tiba ISLAMABAD pun panas. 


so our tour guide dah menunggu. 
SULTAN nama nya. 
tudiaa.
sultan. 
Asal orang KARIMABAD. 
cantik sangat lah tu kan. 
mintak2 dia belanja makan kat rumah dia. 
hehehee..

ALHAMDULILAH 
hari ni my clients dah sampai NARAN. 
macam2 yang dilihat dan dimakan.
now berehat semuanya. 
besok another long hours to go sebelum sampai ke HUNZA. 
INSYALLAH.


my clients terus ke immigration. 
i pun ke COSTA sebab nak breakfast. 
pekena croissant and hot chocolate. 


then balik kami singgah AEON mall. 
Abang Irfan nak makan nasi padang.
jommm. 
Alhamdulilah. 
satu lagi private trip i berjaya berlepas. 
semoga ALLAH izinkan lebih ramai lagi. 
pelan2 kita kayuh ye. 

sesiapa berminat nak travel ke PAKISTAN atau mana2 agent nak harga B2B boleh contact this number. 

0192129958

 

Wednesday, September 7, 2022

Pakistan Zindabad - memetik cherry dan mulberry di Hunza (6)



Lepas balik dari ALTIT FORT our group balik hotel semula. 
then owner hotel bagi complimentary petik cherries kat kebun keluarga dia. 
apa lagi lah kan. 
seronok semuanya. 

emmm..tetiba i teringat waktu i petik cherries di Beijing in 2001 dulu. 
terbongkok2 bawah pokok sebab pokok cherry tu rendah2. 


sambil sembang sambil makan cherries. 
ntah apa yg disembangkan bersungguh tu agaknya. 


habis kebun orang. 


meranggah tu dia. 


ada MULBERRY


makan puas2 ye


seronok semua. 


group menuju ke kebun dgn melalui kawasan rumah penduduk. 


masjid penduduk kampung. 




masuk kebun org seronok makan cherry. 



ni jenis yg kuning2 sikit. 
ada yg merah dan merah gelap. 



macam best je kan. 
petik terus masuk mulut. 


habis pokok orang depa pulun. 


Then semua nya balik semula ke hotel. 
nak ke KARIMABAD pulak. 
nak panjat BALTIT FORT. 
shopping2 gak. 







 

Tuesday, September 6, 2022

Food simple utk our lunch


Our lunch few days ago. 
simple je masak. 
tapi fresh. 
masak sendiri. 


ni dia. 
simple je kan. 
Ada SAMBAL BELANCAN.
ada IKAN KERISI GORENG GARING. 


Udang laut yang fresh which i bought from my SIL. 
MASAK LEMAK UDANG BUNCIS.


ni yg ditayang. 
yang tak tayang kita tayangkan dlm perut. 
hehehee..
ALHAMDULILAH. 
syukur atas rezeki. 

 

Friday, September 2, 2022

Pakistan Zindabad - Explore Altit Fort , Royal Garden dan Karimabad, Hunza (5).


pagi tu after breakfast semua nya gerak ke ALTIT FORT.
antara fort yg biasa diceritakan oleh mana2 travelers yg ke Pakistan.
kiranya dah sampai area HUNZA ni forts mmg kena jejak. 
baru lah seronok activities kat situ. 

satu lagi kalau dah ke utara Pakistan ni better lah duduk barang 2 3 malam. 
jangan lah semalam je. 
dapat roaming around area KARIMABAD tu lagi best. 


ni tgh meronda lah ni


Mr MAHMUD ni yg bawak the group ronda2.
dgn Tour Guide kita jugak lah. 


 menuju ke ALTIT FORT


kalau ke HUNZA cari ROSE DUMPLINGS ni. 
specialty depa ni. 


jalan reramai ni tak rasa penat lah kan. 


penat jalan stop dulu tangkap gambar ye. 


di entrance ALTIT FORT.
masuk dgn bayaran PKR1200 (tahun 2022).
harga entrance fee ni boleh berubah2 tau. 


jalan lagi.


melalui kedai2 di sepanjang jalan menuju ke kaki fort. 


kena beli mountain tea ni. 
organic gitu. 


jumpa dgn kanak2 hunza. 


comel2 kan. 



beramah mesra dengan penduduk  HUNZA .


seronok diarang dapat jajan dr Malaysia. 


then diarang melalui ROYAL GARDEN. 
katanya royal garden lah. 


kawasan ni dalam gambar waktu musim2 lain memang cantik2. 
tapi summer ni hijau semuanya dan rumputnya tak berpotong pun.


tengok lah ni kan. 


simpan kenangan di sini. 
Puan Erlina ni ke Pakistan 6 beranak. 
seronok anak2 dia di Pakistan ni. 



bershopping dah pasti. 


pemandangan biasa  area di ALTIT FORT


banyak organic food di HUNZA ni. 


i sebenarnya tak dpt cerita sebetul2nya chronology itinerary diarang pada hari tu. 
so gambar2 ni might be mixed up lah kan. 
tak pe. 
janji i share kan je kat sini. 
at least dpt lah tgk gambar2 kan. 


ni depa dah naik ke ALTIT FORT.
seronok semuanya. 


dah tiba kat sini picca2 ni kira perkara wajib lah kan. 
plus scenery dan cahaya yg sangat membantu mendapatkan shot yang menarik. 



bayaran masuk ke ALTIT FORT ni untuk foreigners adalah PKR1200. 
dalam RM25. 
tu semua kami dah cover dah. 
termasuk dlm package kami berberharga RM5890 pada masa tu. 
now harga package dah berbeza sebab ada kenaikan harga dari agent. 
plus ada tambahan hari lagi. 


ada TG sendiri di fort ni. 
kena dengar lah kan. 


tinggalan. 


seronok semuanya.
nak explore the fort. 




indah suasana. 


cuaca di pagi hari di ALTIT FORT. 

ada lagi cerita ni di PAKISTAN.
nanti sambung lah ye. 
i memang slow sgt dah sekarang. 
tak sure lah kenapa. 
kemalasan melanda. 

sesiapa berminat dgn package Pakistani ni sila hubungi 

0192129958


























cliks..cliks