cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Tuesday, January 24, 2023

my birthday celebration yang tak terupdate.



Menunjukkan betapa penyakit M i melanda. 
My birthday celebration tahun lepas baru i nak menulisnya. 
ingatkan mmg malas dah nak buat. 
 tgk google photos gambar terlalu banyak dah. 
ingat nak hantar ke trash lah kan.
bila tengok2 tu mcm sayang lah pulak nak dibuat tanya disave kan ke mana2. 
tu yg simpan lah sikit kat blog. 


sambutan yang simple2 je pun. 
bila semua my siblings dapat berkumpul terus lah chef ciju ajak gather2 kat rumah mymommi. 
apa lagi. 
nak masak itu ini lah. 


tengok meja ni. 
kecik meja ni tambah sempit dengan segala food yg disediakan. 


siap ada cake lagi tu. 


buat pasta. 
i like this.


salad is a must kalau buat western food. 


this ayam i tak ingat beli ke buat. 


Buat nasi arab kalau tak silap i.


menyelerakan. 


yess ada Lamb Shank tu. 
then the raita i buat.


ikut kan je lah. 
kanak2 punya seronok. 
ibu pun kena ikut gak lah. 


i share je lah ye all our pictures here. 
memory. 


kalau dulu sure ada mydaddi kat gambar sama. 
now we only have mymommi. 


kesayangan kami semua. 


bila dah ramai ni kan. 
memacam feel kan. 


anak2 bujang  i tak de ni. 
tak complete. 



saje simpan kenangan. 



ikut kan je lah ye. 



penghibur kami sekarang ni. 



gambar i potong cake ntah kat mana tah. 
tak pe lah kan. 
janji dapat kumpul2 semua. 
dapat sembang2. 
dapat gurau2.
dapat sakat menyakat. 
semoga ALLAH kukuhkan ikatan kami ni hingga ke akhirnya. 

Emmm.. dah tua dah ambo. 
this year. 
makkk aiii. umur pencen dah wei.. 
Semoga diberi keberkahan umur oleh ALLAH. 
ya rabbi. my





 

Wednesday, January 18, 2023

Jom ke Kashmir in February with YANTRAVELCATION.

 

Saje je nak menulis lagi. 

saje je nak tulis hal yang sama. 

sebab masih lagi berkurung kat Malaysia tak dapat nak travel ke mana like orang lain. 

but still i boleh lah nak refresh my memory in Kashmir. 

dah memang pun i buat package ke Kashmir kan. 

so sambil2 tu kita menulis sikit. 

My second trip in 2014. ramai yg confuse tang Kashmir ni. Ada yg fikir Kashmir ni kat Pakistan. mmg ada Kashmir di Pkstn. Tp bukan yg selalu kita tgk kat Bollywood movies tu. Itu di India. sensitive kalau dibincangkan hal ni. tp kita tak nak lah  cerita yg sensitive tu. nak cerita yg manis2 je pasal the trip ke Kashmir India ni. i nak share some pictures masa my trip with bloggers and frens ke Kashmir in 2014. lama dah kan. Pun Malaysian x berapa nak terserempak di Srinagar atau mana2 tourist spots. kalau nak terjumpa pun kat airport srinagar lah.

cantikkan. 

even i dont like yellow, tapi this field really amazed me. 


camera i non stop clicking. 

dan mak mak bedah pun bergambar dgn bunga. 

just a view la

indahnya bumi allah. 

Pegi in spring. dapat tgk tulips. tapi i x de gambar kat sini. Love spring kat Kashmir ni coz MUSTARD FIELD. seronok meredah ladang. Tour Guide kita, Mr Fahad selamba je ajak redah kebun org. so kita apa lagi lah kan. masa tu selfie2 (tak ramai nak selfie masa tu sebab tak de IG and Tiktok­čśé) or live dr sosmed ni tak de pun. jd kita main tangkap gambar asal boleh je lah kan. but still cantik je gambar. yg penting apa yang tertanam di memory kita lah.

Dal Lake ni dah mesti lah kan. 

Mughal Garden

Kami ke Gulmarg. With the high altitude kat sini i jd pening lalat. tu yg tak join depa sakan main salji di Apharwat Peak. Tinggi tempat ni. kena naik gondola @ cablecar. Tanah tinggi ni buat kan i pekak telinga dan nafas tak sedap. Orang lain sakan baling2 snow i dok perati je dari jauh.  Sakan depa.


Setiap view point kami berhenti. 
gambar wei gambar. 


Ke Wular Lake and Manasbal Lake. Kita gi tpt lain. Usually any package kita pasti akan ke SONAMARG, GULMARG, and PAHALGAM. tp ni kami dibawak ke tpt lain. but still the place tetap menarik hati.


betapa nyenyaknya chacha ni tidur. 


suka memang tangkap gambar random cam ni. 


Lg best bila kami dibawak oleh our TG ke rumah pak sedara dia utk lunch. Dpt rasa masakan diarang. i requested PANEER TIKKA. the best ever. seronok kami semua. Masuk kebun apples, cherry di mansion uncle our Tour Guide ni. 

paling best dapat makan lah kan. laju je tekak. 


Kedai WALNUT TART depan KASHMIR UNIVERSITY


ni tempat lama. 
dah berpindah. 
tapi still kat area yang sama. 



Roaming around Old Sringar also my favorite n dont forget to buy WALNUT TART di MOONLIGHT. rasanya kalau ke Kashmir tak rasa depa punya walnut tart tu mcm tak complete lah trip tu.


Jom Kashmir in Feb. ada 5 seats lagi kalau nak join. cepat2 DM 0192129958. trip cuti sekolah ni. 

Saturday, January 7, 2023

Ngopi kat STARBUCKS and COFFEA COFFEE



ni lah kerja i dgn Abang Luqman. 
dating. 
i sebenarnya nak buat groceries. 
belum pekena apa2 pun dlm perut ni. 
then abang luqman pulak ada kerja yang perlu disetelkan. 

dia suka ke sturbuk sambil study kat situ. 
datang i menyibuk kacau2 dia. 
lagi pun lapaq. 
so Abang Luqman belanja ibu. 
then lepas tu i pun ke Merceria lah. 


Pekana bun2 ni lah. 


dah selamat bershopping dapur. 
beli sikit gini je. 
tapi mak aiii. 
mahai sangat dah wei. 
nak pegi ke mana2 tpt yg murah susah bagi i. 
siapa lah dok rajin nak bawak. 
nak tak nak kita berbelanja dgn berhemah. 
jangan ikut nafsu. 
beli mana yang perlu je. 
lagi pun i bukan nya rajin dah sekarang nak masak2. 


ehhhh. 
dah habis shopping dan window shopping, kita ngopi lagi. 
i teringin nak ngopi di COFFEE COFFEA. 
favorite place di PLAZA SHAH ALAM. 
meeting ke apa ke i suka je ke sini. 


kopi time you. 

lepas ni nak balik dah. 
nanti kalau ke sini lagi dan nak buat groceries kita ngopi lagi ye. 



 

cliks..cliks