cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 12, 2011

Exploring KL - part 3

Ada lagi sambungan heee.. ok lah yang ni last..

Hari ini kitarang kena checked out. So, ada masa sampai pukul 12.00PM. Badan masih letih. Decided nak tidur or relax sampai waktu checked out. Tapi satu hajat tak tertunai lagi. Nak solat kat Masjid India. I ni bukan lah orang warak sangat. Tapi memang dah berniat nak solat di situ. Dari zohor semalam, sampai nak ke maghrib, tak tertunai - tunai. So, planned dengan CiLi kitarang nak solat Suboh di sana. Suruh lah receptionist buat wake up call at 5.45AM. So, boleh lah solat nanti. Unfortunately, walaupun sudah dibangkitkan, tetap tak tersedar sepenuhnya.. Tapi tersedar sekitar pukul 6.20AM.. Cepat - cepat bangkit kan semuanya.. Berjalan lah bagai petir kami ke sana. ALHAMDULILAH walaupun jemaah sudah balik, kami masih sempat suboh di situ..heeee.Sempat lah mendengar tazkirah dalam Urdu... heee...


Pernah solat di sini dulu. Maybe around 5 or 6 years ago.
Sempat ambik gambar sekitar nya. Aman sangat.. Sunyi..Tak nampak orang langsung..heee
Berjalan balik kami decided nak breakfast.. Makan pagi - pagi ni bagus gak.. Yelah..makanan masih panas - panas lagi.. Kalau dah tengahari tu i tak berapa nak lah sebab kawasan ni agak ramai dan hygiene tu susah nak cakap.. (sorry..ini my opinion).
Seronok dapat makan semuanya.. Memang food panas - panas lagi..
Tiba hotel, i terus sambung tidur.. Anak - anak jugak..hee.. Tapi tak boleh lama - lama . Setakat 1 jam, boleh lah.. Then time to pack.. Sambil tu tengok lah apa yang kami beli.. Ni bukan lah shopping sakan.. Just suka - suka je..
Ni alas kaki i bought from Kashmir House..Tak dapat beli carpet, beli alas kaki pun ok lah..
Selalu jumpa benda ni tak pernah lah nak beli.. So, sambar je masa ambik - ambik gambar Masjid India. RM6 satu. Murah ke mahal???
Ni yang Chef CiJu belanja "anak - anak Sidek". RM10 for 1 pair.
Almost 11.30AM. I asked Abang 'Imran to take his shower. Malang sungguh dia. Pintu tak boleh bukak once dia selesai mandi..Heee..kesian. Panggil pihak hotel.. Adalah 30minutes depa mengusahakannya. Barulah Abang 'Imran boleh keluar. So, time checked out kitarang delay sikit lah..
Kata manager tu ini adalah kes pertama di otel ni..hee..Hari ni dalam sejarah..
View dari bilik i.
View dari tempat tunggu lift. Frenz Hotel.
Macam malas je nak balik.
Kami menyusuri sepanjang jalan untuk pergi makan.Barang - barang semua tinggal di lobby hotel. Nak tinggalkan lappy dalam kereta bahaya.... Singgah sini untuk beli brooch..Alaaa bukan shopping. Beli sebab terdesak. Tudung longgar.
Turun je dari hotel kat tepi - tepi ni penuh Indian.. Macam i cakap lah. I macam travel ke India..heee.. Aura lagi tu u..
Tengokkk.. kan... Indian lagi..
Seee.... kan very the indian..
Ni lagi lah..heee.. ke Madras u.
Kat sini baru kami shopping.. Beli sari...ha...ha.... kami lak sibuk macam nak sambut Deepavali..
Perut dah mengamuk lapar.. Ingat nak cari Padang Food. Sampai je depan Sogo, restoren nasi padang, tutup...Bukan rezeki.. Kitarang patah balik dan terus ke Restoren Insaf.. Kita layan beryani lak lah..
posing itu wajib..bahan bukti..hee
Sementara tunggu nasi, buat kerja ni.. Nak tayang sapa lagi putih.. tak dinafikan Ibu dilahirkan sebangai yorang yang berkulit putih..heeee.. "Anak - anak Sidek" jeles.. Tanya dengan i kenapa i putih diarang hitam manis...
Tak puas hati lagi, depa terbalikkan tangan. Tapi i yang tak tu tetap putih..heeee.. What to do dear...Ok..ok time to eat....
Mine - Chicken Bryani
Pickel
Dalca
Sotong masak apa tah..
Beryani Kambing
Telur Ikan.. Sedappp..
Khusyuk dan tawwaduk...
Lepas makan kami ambik taxi dan terus ke Times Square. Ada lah benda yang mau dicari CiLi and Chef CiJu..Biasalah kalau depa ni dah berdua..tak sah kalau tak shopping.
Kat sini i ingat dah ilang aura India..Tapi tidakkkkk...tengok bawah ni..
Heee.... ada je..So beautiful and creative..
Di sini i berhajat nak buat reflexology. Biar kaki i tak tegang sangat. ALHAMDULLILAH..setelah satu jam, i rasa lega.. Meanwhile, depa semua adalah yang dibuatnya... Then kitarang jumpa balik di sini..
di Vivo..
I cuma makan dessert.. Brownies dengan Ice Cream. Then terus balik ke hotel. Nak ambik kereta dan barang yang ditinggalkan di lobby hotel..Satu tempat lagi yang i nak pergi.. Tasik Titiwangsa.
Tapi tiba je di sini, YA ALLAH..ramainya manusia.. I plan nak pekena Rojak Buah.. Malang nya tak ada langsung ruang nak park kereta. Tak putus asa, masuk lagi ke bahagian dalam. Pun macam tu jugak. I tengok kereta yang nak keluar dari situ, sampai jamm betull.. So, we decided not to stop there. Just terus balik ke Setapak Jaya untuk menghantar CiLi. Maka berakhir lah agenda exploring KL buat kali ini. Penat memang penat. Tapi kami happy gila.. Seronok... INSYALLAH ada rezeki, boleh pergi lagi. Ada banyak lagi tempat yang tak terkunjung. Ye lah.. Haniffa yang ada di bawah hotel pun kitarang tak cover.


THE END

14 comments:

  1. kak.. kasihan pulak kes imran tu..
    sure pihak hotel kena selalu check mana2 pintu kan?

    kak.....tang tempat tudung tu. mmg murah sangat, ayu beli 2 tahun lepas harga rm 19.90

    ReplyDelete
  2. Kesian betul kat anak akak... Bestnya jln2 lawa sari tu makanansuperb! Suka tempt alas kaki tu super duper kawaii...

    ReplyDelete
  3. betul tu Ayu.Kena kat akak, ok lah. tak marah2 pun. kalau kena org luar, haru..


    oo ye ke Ayu??RM19.90? mahal lah tu ye..

    ReplyDelete
  4. Hanis,

    memang super duper.. Perasaan lagi lah..

    ReplyDelete
  5. sbb depa nak rayalah kak yan.....sbb tu org depa ramai sgt.
    Takpa...amik mood hehehe.

    ReplyDelete
  6. ye Leez..

    tapi tetap havoc Leez. seronok..

    ReplyDelete
  7. Betul kak kasihredha..dia siap menyanyi2 kuat dari dalam tu..hee

    ReplyDelete
  8. Tak penah lagi pegi masjid tu, yg selalu pegi shopping kat jln masjid india tu...hehehhe...pun kenangan terindah...!!!

    ReplyDelete
  9. Ciannya anak u. Tak pernah pulak dengar kes pintu bilik air tak boleh bukak. Anyway..hari ni dalam sejarah tuuu.
    Aura ke India kuat tuuu

    ReplyDelete
  10. hanger tudung tu murah la, ari tu sy bli kat jln TAr RM8

    ReplyDelete
  11. Fadzli,

    memang lah selalunya seronok bila tiba kawasan masjid india tu.. macam2 ada..

    ReplyDelete
  12. Rozita,

    tu lah..dah sampai ke mana2, tak perrnah lah pulak stuck dalam tandas..hee.. hari ini memang dalam sejarah.

    aura nya semakin kuat..

    ReplyDelete
  13. Oo ye ke Syariza.

    Akak tu pun bila dah balik hotel baru tau.. adik yg belikan tu..

    ReplyDelete

cliks..cliks