cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 26, 2011

Engagement Zinie

Perasaan malas melanda. Bukan sebab apa..Sebab Abang Irfan sedang sakit. So, i jadi moody nak update blog. Tetapi kata orang, perasaan malas ni MESTI dielakkan or at least dikurangkan..Maka dengan semangatnya i mula balik. Tambahan Abang Irfan is getting ok.. Dia kena measles lah.. Walhal dah pernah kena Chickenpox.

Well, i nak cite pasal engagement SIL to my sister, CiTi. Buat kat rumah CiTi lah. And i dinobatkan sebagai pembuat baranng hantaran...Sukaaa.. Tu yang balik semula mood tu...Short noticed. Tapi ALHAMDULLILAH, i can make it. Hilang segala penyakit rasanya..Jomm layan je lahh gambar - gambar..
Pihak lelaki diwakili sang abang, sama gak dengan pihak perempuan.
Ini lah hasil keras tangan i. Hope tuan punya badan suka...
Kain untuk baju melayu. Sure for nikah nanti tu..
Fruit
Pulut Kuning dengan Chocolate
Potpouri.
Zinie with the engagement gifts. So sweet.
with family.
Ring untuk si lelaki.
Potpouri yang diberikan pada tetamu..Biar wangi - wangi.. Then biscuits tu pulak as Door Gifts lah gitu.. Saja sesuka..

Ok..tak sah kan kalau ada majlis tak ada makanan..Jom kita tengok..MIL my sister yang masak.
Food ready untuk di ngap - ngapp..Presentation kurang lebih macam kat umah i lah kan.. Dah tu adik beradik what.. Dia mewarisi sikit..
Cuci mulut. "INGAT".. makan buah sebelum kita makan segala - gala nya..
Pulut Kuning boleh makan dengan Chicken Curry.
Chicken Curry
Sayur Kacang
Sambal Udang. Chef CiJu masak ini.
Acar Timun. I suka sangat...
Dessert dari Cheff CiJu. Caramel Cake. Warna cake pun kena ikut theme tu.. peachy - peachy..hee
Abang Irfan tertidur sebab makan ubat banyak sangat.
Kitarang tak dapat nak berrlama - lama di rumah CiTi. Sebab Abang Irfan tak berapa sihat. Kesian dia siap tertidur - tidur di atas kerusi. Tapi sempat gak singgah rumah NekCik. Tak sihat gak... Semoga semuanya sejahtera.

18 comments:

  1. sweet la kak...
    saya suka idea deco barang hantaran tu kak..

    saya dah bertunang (8tahun lalu) tak kenal akak lg :p

    ReplyDelete
  2. Cantik keras tangan u...simple and sweet gitu...

    ReplyDelete
  3. akak yg buat hantaran semua tu? cantik!! like!!

    semoga abg irfan cepat sembuh ye kak...

    ReplyDelete
  4. cantik nyer hantaran...

    sori br sempat menjengah utk BW

    ReplyDelete
  5. kreatif betul hantaran sekarang... tahniah!

    ReplyDelete
  6. Norh, tu org kelantan yang masak tu..Kami buat dessert je..

    ReplyDelete
  7. Suzi,

    nanti anak2 dara awak pun boleh.. Kalau larat lagi lah..hee

    ReplyDelete
  8. Iyaaa Wahida..

    ALHAMDULLILAH Abang Ifan dah ok dah.

    ReplyDelete

cliks..cliks