cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, October 4, 2011

Majlis Makan - makan dan Sembang - sembang

ALHAMDULLILAH..akhirnya niat nak panggil kengkawan lepak - lepak, makan - makan, dan sembang - sembang terlaksana jugak. Sebenarnya kalau i nak panggil kengkawan mai rumah ni kena peringkat - peringkat.. Ye lah ramai kawan lah katakan..hee.ALHAMDULLILAH bukan ramai musuh.. Last year kalau i buat open house, i panggil my ex TI, STTJ, Seremban (84 - 85) plus sedara mara. Then this year (sebenarnya waktu nya dah habis raya pun) i plan nak panggil my EGSK group (Estima Group Selangor Kuala Lumpur), bloggers dan family saja. Family pun takat mak sedara pak sedara je.. Bukannya apa, takut tak terlayan. I prefer majlis yang kecil so i boleh sembang - sembang. More intimate lah kan.. Heee.. So, INSYALLAH next year kita buat lagi.. Jumpa lagi, makan lagi sembang lagi.
Desserts and drink section.
Awal - awal lagi i dah berkemas. Maklumlah all my guests adalah guests yang pertama kali sampai rumah i. Bit nervous gak lah. Terlayan ke tidak. Cukup food ke tidak..
Biscuits and candy section.
I jamu my guests with Laksa Johor, Seafood Spaghetti, Tradisional food 'Berasak', Opor Ayam, and Sambal Goreng. Meatball ala - ala IKEA, heee and Lamb Roast (malam session je). Gambar tak sempat ambik. Macam tak cukup masa je nak tangkap.
Bread Pudding pemberian NekCik.
Brownies dari Chef KoYa.
Vanilla Butter Scotch dari Chef KoYa gak.
Blueberry Muffins pun dari Chef KoYa. Then pinggan kosong macam sampan tu untuk Tiramisu.
Ni lah dia.
K lah i nak cerita pasal majlis i sikit lah. Recall memory. First session for EGSK. Majlis mula at 17.00PM. Ini merupakan kali pertama this group mai rumah i. Kami buat majlis hari jadi gak bagi member yang menyambut birthday in September. Untuk EGSK, i jemput around 17.00 - 19.00PM. Then rest kejap.
Ni our first guest, EGSK - Kak Mie (Dr J) with kids. Seronok dapat met her daughter Dinie. (now studying in Bangalore).
Second guest EGSK - Kak Norie with family.
Another families.
dan ini lagi, Nizam's family dan Badariah's family.
Tiap bulan ada majlis potong birthday cake for members. Ini for September.
Tak sempat nak tulis apa - apa.
While untuk bloggers i buat at 20.00 till 23.00PM. First blogger yang sudi datang adalah Kakcik. Suka sangat. We shared our experience pasal sakit belakang. Her husban, Abang Bob friendly sangat. Tumpang solat kat rumah i. I malu sebab rumah i berantakan bahagian atas.. Heee.. Al maklum lah kan ye Kakcik.
Peluk sakan dengan Kakcik.
Second guests - Suhaila and family.
Then Ainnoraini and the gurls and of coz hubby. (come - come anak dara Ain. Ain pun come je)
dengan Ainnoraini, Suhaila, me and Sharliz.
Dengan Leez i dah pernah jumpa bila Leez undang ke rumahnya. Means ini second time. And the rest, baru first time. In fact antara bloggers ni baru pertama kali jumpa di rumah i.MASYALLAHHH.. seronok sangat.
dengan Ati Masrif, Me, Dr Hanie, and Alin Marlini.
ALHAMDULLILAH..akhirnya dapat bertemu muka setelah agak lama bersembang di alam maya. Semoga hubungan kita bertambah rapat. Pohon maaf buat semua my guests sekiranya tak dapat dengan kenyang atau tak terlayan oleh i.Maaf gak jika ada yang tak terjemput. Maklum lah ye. Yang baik dari ALLAH. Keburukan dan kelemahan dari i. INSYALLAH ada rezeki kita jumpa lagi.. Jangan serik ye.

42 comments:

  1. Kakcik harap pertemuan kita itu bukan yang pertama dan terakhir. Semoga ukhwan yang terjalin akan terus berpanjangan. InsyaAllah. :)

    Sedih juga tak dapt berjumpa dengan yang lain-lain, tapi kami dah keluar rumah sejak lepas Asar lagi. :(

    ReplyDelete
  2. kenal atas talian k ati, k ainnoraini & tuan rumahhhh la k yan..eheheee
    bestnyaaa...
    next time k yan jgn serik jemput2 lagi ye...

    ReplyDelete
  3. INSYALLAH Kakcik. Selagi hayat dikandung badan. Serronok sangat dapat jumpa akak n hubby.

    ReplyDelete
  4. Suzi,

    jika ada umur panjang, ada jodoh kita jumpa one fine day.INSYALLAH

    ReplyDelete
  5. kak yan,
    berasak, opor ayam, n laksa johor tu memang veri de mabeles!!!
    teringat2 lagi sampai skrg! hehe.. thanx k.yan.. kalau bukak restoran, jgn lupa invite k :D

    ReplyDelete
  6. alhamdullilah hanie. Akak suspend je samada org leh makan atau tidak. Kalau suka makan, akak happy sangat.

    ReplyDelete
  7. Maaf kak. Saya tak dapat hadir. Ruginya tak dapat taste makanan2 special tu! ekekekeke

    ReplyDelete
  8. INSYALLAH one fine day, Daddy Ziyyad.

    ReplyDelete
  9. Ampun Sori Berlori. Memang tak upaya tak pegi. Sejak Khamis I dah pegi klinik, MC dari Jumaat lagi.

    Batuk berterusan.

    InsyaAllah, ada rezeki, ada jodoh kita jumpa lagi, bleh sembang panjang-panjang.

    ReplyDelete
  10. bestnyee..saya x dijemput ke kak yan..ngee..

    ReplyDelete
  11. Ternyata dunia ni kecik kan yan...akak kenal one of you guess (bukan blogger).
    Bila lah dapat jumpakan...sorry tak dapat datang .

    ReplyDelete
  12. assalam yan..memang seronok kalau dah bertemu dialam nyata..

    ReplyDelete
  13. baru tahu namanya berasak
    kena betuikan kat blog ni ..huhu

    rasa ralat sebab tak dapat
    ambil pic berdua dgn kak yan
    camne boleh terlupa yek :)

    ReplyDelete
  14. Orang dulu-dulu, ora mangan asal kumpul. Orang kini, asal kumpul, mangan. Syukur dianugerah oleh-Nya rezeki bertemu dan menjamu. Salam bahagia.

    ReplyDelete
  15. nice setting...bestnya tengok....yg sorang tu mcm biasa kulihat...tapi dimana ya....he he....alin marlini pun ada....he he...cayalah...

    ReplyDelete
  16. Sedapnyaa makanan yang dihidangkan..dan meriah sungguh openhouse dengan kehadiran teman2 yer.. :)

    ReplyDelete
  17. Seronok gathering... Menu pun mabelesss

    ReplyDelete
  18. saya pasti suatu hari kita akan bertemu

    ReplyDelete
  19. seronok dpt jumpe yan yg manis ni tau...
    berasak tu hubby ain suke sangat makannye...bertambah2 pulak tu...

    ReplyDelete
  20. meriahnya umah akk, makanan pun banyak...tambah seronok bila dpt jumpa blogger.

    ReplyDelete
  21. kak Yan...luv u laaa......& opor ayam....mmg mabeles....kan yan tempek aaaa resepi .....heeee...
    best dapat jumpa kak Yan....very da friendly..

    ReplyDelete
  22. hohohohoho...
    jumpa kakcik????kak ainoraini??????
    adddehhhhhh...rugi2.....alin marlini pun adeeeee.....huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  23. Tak apa lah AA..INSYALLAH kalau ada rezeki kita jumpa nanti..

    ReplyDelete
  24. Alahh Nani bukan tak nak jemput.. faham2 je lah ye..hee..insyallah one day kita jumpa.

    ReplyDelete
  25. hee..yelah kak kassihredha..small world..

    insyallah one day ye kak..

    ReplyDelete
  26. sama je ati.burasak atau berasak.

    tak pe ati,next time kita gambar lain.bebanyakkk..

    ReplyDelete
  27. ALHAMDULLILAH Pak Temuk.. suka sangat dapat kumpul reramai..

    ReplyDelete
  28. Eni,

    mmg ramai yang dapat jumpa for the first time masa kat umah i..serronok sangat.

    ReplyDelete
  29. Hanis,

    memang seronok.. bahagia sangat rasanya..

    ReplyDelete
  30. insyallah lain kali ye Dwaty..kena perringkat2.he

    ReplyDelete
  31. INSYALLAH Nieza. Akak pun yakin kita pasti berjumpa gak one day.

    ReplyDelete
  32. betul tu syariza.. sembang sakan kami..

    ReplyDelete
  33. Rinna,

    suka sangat akak bila dapat jamu diarang..makan apa ada nya saja lah..

    ReplyDelete
  34. Ain,

    i happy sebab semuanya orang boleh makan..

    awak pun apa kurang nya.manis orang nya. anak2 dara pun cung2.

    ReplyDelete
  35. Suhaila,

    so nanti2 kita masak lagi, jumpa lagi makan lagi.

    ReplyDelete
  36. tak pe Yan.. anak rezeki nnt kita jumpa lagi..INSYALLAH..

    ReplyDelete

cliks..cliks