cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, October 7, 2011

Ole - ole Sabah

Hubby outstation ke Sabah. Tak ingat lah bila. Balik je he asked my kids untuk bukak luggage dia. Bukak - bukak je ada 3 bungkusan berbalut surat khabar..Keras..Sejuk... Macam kat bawah ni
Bukak balut surat khabar tuuu...
Sejukkk... Nampak tak harga nya kat situ RM78.50
Ni hahhh... Udang sepanjang jengkal i.
Dalam ni cuma ada kurang lebih 10 ekor sahaja...
Kawan Hubby belikan satu untuk Hubby. Then Hubby beli lagi 2 packs.. Nak masak apa ekk????Any idea??
Crunchy Chocolate tu sedap...
Then masa di LCCT Hubby capai lah 4 kotak chocolate kat airport as usual.. Sedappppp..... Layan je lahhh..Sekarang tengah mengenjoykan diri menikmati Chrunchy Coconut...

22 comments:

  1. Hujung bulan ni Abgbob akan ke KK, sebab kakcik tak ikut, dia pergi pagi balik malam je. :)

    ReplyDelete
  2. Wah... udang tu besarnya!! Kalau kakak tak kisah, masak apa pun mesti kakak makan je...:)

    ReplyDelete
  3. mintak kakkkkkkk.....
    nak chocolate dan udang tu....heheheheh
    akak, akak kan suka buat udang bakar yg letak cheese tu kak....mcm sedap jek...sy yg tak terbuat buat lagikk nihh....heheheh

    ReplyDelete
  4. Teringat masa dulu2 duk Sarawak..
    ank murid beri udang besaq2..suka sgt!!buat rebus jee..hehehe..tapi seblm makan..siap kawan ajar baca doa..tak nak gatal2 allergic..aduhaiii..:)

    kiranya...tgk udang tuu...terkonang masa2 duluuuu...huhuhu..;)

    Yang coklat tu..
    ermmm...mmg mgoda gak sis!:)

    ReplyDelete
  5. Betul tu kakzakie. tapi kan tak boleh undang orang..heee. tak cukupp..

    ReplyDelete
  6. ye lah kan yan.. Sorang makan sekor je.. hee. tak boleh lebih..

    ReplyDelete
  7. Tini, bestnya dapat udang free. Besar2 pulak tu..

    ReplyDelete
  8. besaqqqnya!
    tak cair pulak ais tu duduk dlm beg..

    ReplyDelete
  9. udang besar cam tu goreng kuyit je dah sedap, terasa kerangupan nye...

    respek la hubby u sbb sporting je bwk oleh2 bsah camtu jauh2...

    mak sya pun klu jalan ke sabah siap bwk flask utk isi seafood fresh...heheh

    salam kenal :)

    ReplyDelete
  10. Kak Yan..adik ipar Alin pun ada projek Udang kat Sabah. Memang udang kat sana besar2 dan manis. Buat Sambal Udang Petai pun sodappp...

    ReplyDelete
  11. masak sambal udang masam manis..
    wah!!!!!!!!!!!!!!!
    sure merah dan terangkat rasanya

    ReplyDelete
  12. udang besar camtu goreng salut tepung pun sodap... manis

    ReplyDelete
  13. Hanie,

    mmg tak cair. Beli kat airport. Then mmg beku sangat lah.

    ReplyDelete
  14. Mama Noriz,

    betul tu goreng pun sodap. Tp kitarang suka bakar then tabur cheeze.. wala weii...

    ReplyDelete
  15. Alin,

    kalau potai tu mmg sodap lah tu..

    wah kalau cam tu boleh selalu pesan dia lah kan..

    ReplyDelete
  16. Ayu,

    eemmmm kalau dah tukang masak yang cakap. tak leh comment apa lah.. hee

    ReplyDelete
  17. Ibuintan,

    macam2 boleh digayakan ye.. Janji jgn makan mentah kan..hee

    ReplyDelete
  18. sebut aje sabah terus teringat
    anak ati yg baru terbang belajar
    di sabah...rindu pula :)

    ReplyDelete
  19. Ati,

    siapa yang belajar di Sabah? Yg gurl tu ke? kenapa ke sabah?

    ReplyDelete

cliks..cliks