cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, November 11, 2011

Seronoknya jumpa blogger Wahida and Nieza...

Ari tu i cakap kan nak share pasal bloggers yang sudi bertandang ke rumah i.. Sukaaa.. Actually, i dah boleh dah jumpa depa ni masa i buat Open House recently. Tapi masa tu depa agak busy.. Ye lah maybe preparation nak ke Bali masa tu.. Then we set up second day of Eid Adha to have our first meet up..Very punctual people.. At 13.00PM on the dot they arrived at my house.. MASYALLAH.. i likeee..hee..


Ni lah diaaaa... on my right, Nieza and on my left Wahida.
Lepas sembang kejap i invited them untuk jamu selera.
I malas lah nak tunjuk lagi apa dia yang we all makan on that day.. Most of them benda yang sama kami jamu on the Eid Ul Adha. Boleh tengok kat sini lah ye..Kat sini i tayang just new dish je...
I jamu Meat Ball ala - ala Ikea lah kunun - kunun..
Grilled Lambs
Baked Vege
One of the dessert, Marble Pie Cheese Cake. Nieeza, suka yang ni ye.. Nanti akak bagi recipe.
I dapat memacam dari diarang. ole - ole Bali, uuu.. Suka.. Benda - benda ni memang some of my collection. Nanti tambah lagi lah ye..heee..
Seronok sangat dapat jumpa diarang. Kami sembang sakan. Even baru jumpa kali pertama, i was so happy coz depa sudi mai umah i yang masa tu tengah berrsepah sakan.. Almaklum lah orang ramai sedara mara. Ramai yang tidur rumah i malam tu..Thanks gak sebab depa sudi membawa cendara buah hati buat i..heee..

56 comments:

  1. Ruginya kakcik tak dapt turut sama di waktu itu. :(

    ReplyDelete
  2. kak...taknak jemput sy ke? hehe

    terpikat dengan udang tu....meatbal...huhuu...semua2 lah nampak sedap!

    ReplyDelete
  3. Mereka menghargai sebab Yan yg kenalkan dgn Pak Ismet dirver mereka masa di bali.

    Wah syoknya dapat makan memacam...

    ReplyDelete
  4. ni yg rs nk bertandang je ni hehehehhe (muka x malu)

    ReplyDelete
  5. Terasa nak gi rumah akak lah..nak makan cheesy prawn & grilled lamb...:P

    ReplyDelete
  6. tahun depan saya nak datang pulak la..hehe..

    ReplyDelete
  7. wah nampak sedapnya makanan yg dijamu :-)

    ReplyDelete
  8. tumpang gembira juga...
    menu yang disediakan sedap - sedap belaka....

    ReplyDelete
  9. singgah sini dan follow akak. sedapnya makanan tu sume.. :)

    ReplyDelete
  10. Meriah tgk makanan atas meja..tuh sedap2 plak tuh.. :)

    ReplyDelete
  11. kak yan.. cheesy prawn tu nampak sgt menarik.. yummy..

    ReplyDelete
  12. dah jmpa nieza ekkk
    best nyer jmpa geng blogger
    wah menu curlastt sesangat
    lain kali invite ai sama ngeee (motip muka x malu khen....mcm la dekat nak terjah ngeee)

    ReplyDelete
  13. saya berharap sangat dapat jumpa akak ni..heheee

    ReplyDelete
  14. saya teruja dgn cheezy prawn, grilled lamb & sos meatball tu..

    ReplyDelete
  15. seronoknya..wahida tu sy dah jumpa tapi mekjah tu je belum..food2 yg sis masak sedapnya..terliur tgk haaa...nak2 udang tu..

    ReplyDelete
  16. lupa nak kasitau..nasi epal tu lebih kurang mcm nasi ayam je..tp bubuh hirisan epal hijau yg dipotong dadu..nasi ayam kita boh air rebusan ayam kan..nasi epal boh air biasa je..hehehe..tp kena tumis gak mcm nasi ayam..

    ReplyDelete
  17. tak de apa nak bg kat akak...tu je yg mampu kami bagi...harap akak suka...


    sayang akak....

    ReplyDelete
  18. SALAM,
    SINGGAH KALI PERTAMA ! SALAM PERKENALAN. JEMPUT KE PERJUMPAAN BLOGGER 18 DIS NANTI

    ReplyDelete
  19. salam kenal kak yan.. nureen dpt tau blog kak yan dr blog wahida.. mmg best la tgk diaorg terjah umah kak yan.. rasa mcm nak join jgk.. :)

    ReplyDelete
  20. wah seronoknyeeee ..
    kalau I ada peluang memang nak juga jumpe wahida dan nieza jugeee
    ermmmm sedap marble cheese tuu yumx3
    buat satu untuk ieda ! :))

    ReplyDelete
  21. Tu lah Kakcik.. Saya tunggu gak.. kan janji dgn AA..

    ReplyDelete
  22. Wani,

    INSYALLAH one day dear.

    food tu semua my sister yang masak. Auntie pun ada gak..

    ReplyDelete
  23. Kak zakie,

    bukan saya yang kenalkan. Saya cuma intro kan 2 hotels di sana.

    happy they had great time with me.

    ReplyDelete
  24. KhaiRin.

    jemput lah yeee.. INSYALLAH one fine day.

    ReplyDelete
  25. Daddy Ziyyad,

    INSYALLAH..nanti sure kita jumpa dan makan2..

    ReplyDelete
  26. Nani,

    tak payah tunggu taun depan lah kalau nak mai..hee

    ReplyDelete
  27. Chik Na,

    seadanya lah tu.. suka bila org happy makan apa yang dihidangkan.

    ReplyDelete
  28. Qhaifa Nur,

    ALHAMDULLILAH depa suka..

    ReplyDelete
  29. TQ Ayu sudi follow..

    food tu je lah yang terdaya dihidangkan..

    ReplyDelete
  30. Rinna,

    ALHAMDULLILAH.. kita bila lak nak jumpa ni?heee

    ReplyDelete
  31. Liza,

    memang sedap..Manis dan berlemak lagi.. Cheese tu lah yang buat kita suka..

    ReplyDelete
  32. Ye lah Ayu..macma dekat je.. Kalau dekat, jemput lah mai..kalau sudi.

    ReplyDelete
  33. Betul Umie.
    sambil sembang, sambil makan.

    ReplyDelete
  34. Ye Alin.. ALHAMDULLILAH..happy sangat.

    ReplyDelete
  35. Suzi,

    kalau nak kita meet up kat luar.. Jumpa bloggers Shah Alam je.. amacam?

    ReplyDelete
  36. SudipVS Senduk,

    ALHAMDULLILAH diarang suka wt the food..

    ReplyDelete
  37. ALHAMDULLILAH akka dah jumpa 2 2 nya.. ramah semuanya.. sukaaa..

    food tu, simple 2 je lahh..

    ReplyDelete
  38. Laaa. akak pun terlupa nak ucapkan terima kasih kat Dee. explain sal nasi epal tu..tq ye.

    ReplyDelete
  39. TQ wahida.. memang suka.. dah ada dalam collection akak pun.

    ReplyDelete
  40. Salam kenal gak LF..INSYALLAH.. kalau tiada aral melintang. tak berani nak fix kan dulu..

    ReplyDelete
  41. Sayang terlamabt kenal ye, Nureen...

    Tak pe..INSYALAH later kita jumpa kat umah akak..

    ReplyDelete
  42. Mmg seronok..

    INSYALLAH Ieda.. Mana tau nanti kita jumpa.

    ReplyDelete
  43. wahhh seronoknya dapat jumpa rakan blogger kat alam realiti tu kan...makanan pun nampak sedapx2..memang menyelerakan:)

    ReplyDelete
  44. ALHAMDULILAH..

    Akak nak rasa nanti Nieza masak..he

    ReplyDelete
  45. sangat syok layan entry kak yan nie..
    lagilah kenal blogger tersebut..

    nak gak pi umah yan...
    jauh tu...

    hehehe

    ReplyDelete
  46. Ayu,

    mana jauhnya.. kalau Ayu jenjalan ke KL ni, contact kak yan..

    kita jumpa..kejap pun tak pe.

    ReplyDelete
  47. banyaknye makanan..
    seronok tengok..tengok pun dah kenyang ;)

    ReplyDelete
  48. Azie,
    kalau tgk pun dah kenyang tu, bahaya tu..hee

    ReplyDelete
  49. seronoknye tengok dan sangat terliur tengok makanan tu...nanti dil datang umah akak boleh masakkan masakan yg sangat2 best tu..hehehehe...lama x komen..slalu jenguk je..x smpt skrg ni kak..huhuhu....

    ReplyDelete
  50. INSYALLAH Dil,

    kecil tapak tangan satu tasik s alam akak tadah kan..heee.

    boleh..boleh request u nak makan apa..hee

    ReplyDelete
  51. Salam kenal tuan rumah.
    Saya teruja tgk table serving yang cukup cantik. Kelasss dan padanan makanan yg menarik!

    ReplyDelete
  52. lmbt reply komen kak oi

    terima kasih banyak kak sebab sudi masak utk kami. mmg kenyang giler

    nnt kita jumpa lagi eh. berjimba kat luar pulak. hehehe

    takde ape sangat nak beli utk akak. harap akak suker la basikal tu ye.. hehehe

    sayang akak jugak.

    ReplyDelete

cliks..cliks