cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, June 22, 2011

First Durian Then Cheezy Prawn..

Suasana di bawah berlaku masa nak pergi wedding sedara Hubby di Kuala Selangor. Ada ke patut pergi ke tempat ikan ni dulu baru ke majlis orang.. Teman yang dah bergaya sakan ni sudah pasti tak akan turun.... Bau seeehhh.. Just imagine bau ikan.. Eeee tak sesuai. Lagipun Hubby kata, i tak payah turunn.. Suka hati i.. Banyak gak lah yang diborong Hubby kat sini... Ration for maybe 2 weeks plus. Lagipun masih fresh.. Lepas tu baru kami ke majlis kahwin..
I malas nak tangkap gambaq kat majlis kahwin ni.. Kang nanti kata i makan je kan..heee....So, masa balik tu lalu lah Pekan Paya Jaras Sungai Buluh. Terpandang lahhhhhh........
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
Deriannnnnn!!!!!!
I dah tak tahan... Hee.. tadi kata tak nak cerita sal makan... Tak lahhh.. i nak cite sal buah je... Naik geram bila nampak derian tu.. Hubby pun sanggup patah balikk..
Sebab takut tertipu makan derian tak sedap, i suruh dia bukak satu - satu.. Biar puas hati... Banyak gak kami beli.. Ada lah spent around RM100 plus lah.. Tapi memang banyak..Tiba je rumahhhhh... Tengok ada ramai guests. So.... kami kenduri derian.. Bukak makan, bukak makan.. Isi memang cantikkk... Memang puas hati.. Highly recommended. Kalau sesiapa nak cuba, on the way ke Kuala Selangor, lepas jambatan Sungai Buloh dan dekat nak ke Pasar Sungai Buluh, toleh belah kanan, ada 2 gerai kan situ.. Memang puas hati. Okkk.. i nak tayang derian tu... Jangan jeles ye...
Sukanya Abang 'Imran..
dap..dap...
Lepas makannn, rehat kejap, hidung sudah tangkap satu bau yang menggugat iman gak.. Tengok apa dalam oven tu... Emmm something so tempting..

Tadaaaaa.....
Udang to'wae uuuu.. Udang yang biasanya sekilo RM70 - 80. Tapi Hubby beli tadi just RM30.00 Fresh lagi....
Kami makan Cheezy Grilled Prawn...
Wow!!! cheezy meezy...
Sorang makan sekor pun dah puas... U all bayang kan.. Lepas derian kami belasah udang pulak.. Bertempur yang kat dalam tu.. Tapi ALHAMDULLILAH, sampai esoknya semua orang ok.. Kira ok lah kan... Emmmm.... weekend ni nak ke Pantai Remis. Ada orang nak belanja dinner kat Kedai Abang Rosli lepas dapat bonus. So, ingat nak beli udang lagi nanti. Ikan pun banyak kat situ...INSYALLAH...

29 comments:

  1. Wahhh durian. Sudah bikin gua jeles nihhh..

    Makan plak udang. Memang bertempur sakan dalam perut. Apapun memang enjoy!

    ReplyDelete
  2. ulas besar, isinya tebal..yannnn menelan air liur ni,kala jam 1 pagi blogwalking ke sini!

    ReplyDelete
  3. pengsan menatap isi durian yang yan sklrg makan..
    adeh!!!!!!!!!!!!!!1

    ReplyDelete
  4. AA,

    jangan jelesss...hee. jengah tepi jalan tu sure ada banyaj jual..

    ReplyDelete
  5. Kak Aya,

    kira mmg puas hati lahh..

    ReplyDelete
  6. Sabar Ayu.

    tapi kan memang sedap woookkk...

    ReplyDelete
  7. Kak Yan!!!! Sha marah ni!!!!! apesal sedap sgt nmpk durian tu...huhhh....mcm lembut2 gitu..ouhhh duriann........

    x nk syg akak dah.

    sekian....

    :p

    ReplyDelete
  8. wa lau wehhhhhh..
    udang fresh lagi tu..
    ngan durian lagik..tak tahan i tau..sedapnye

    ReplyDelete
  9. sedapnya tgk isi durian hr tu masa blk dr KLIA htr emak gi umarah x sempat nk toleh2 dh mengantuk sgt...igt nk sampai kuala nk tido sekejap

    ReplyDelete
  10. Sha,

    i tell u..memang memang sedap..PUAS HATI...

    alahhhh jangan lah cam tu.. jom mai s alam akak belanja..Serious ni tau..

    ReplyDelete
  11. Kass,

    derian sedap..udang fresh dan manisss sangat..

    ReplyDelete
  12. Kira miss lah ye Azlina.. tak pe, nanti coba lagi..

    ReplyDelete
  13. durian tolak tepi..tapi itu butter prawn .. dari mata yg kuyu terus segar.

    *misi hari minggu - seafood hunting..hahhaha

    ReplyDelete
  14. aduhai kak yan... x boleh tahan tgk durian tu, sedapnya!!! bertambah lg bila nampak udang cheezy meezy! telan air liur je ni :)

    ReplyDelete
  15. huwaaaa sedapnya deyannn .. kat sini dah x der dah yan ..
    nie bukan musang king kan !

    wow butter prawn make me hungry huhuhuhu

    ReplyDelete
  16. Cik Pah,

    memang tangkap leleh tau.. sedappp sangat2..

    p/s: p lah ke area Kuala Selangor tu..

    ReplyDelete
  17. Ieda,

    katanya D24 dan 101.. i tau makan je.. lemak manis. pahit nya sikit2 je..

    ReplyDelete
  18. ni mmg betul2 kenduri makan ni. saya sangat2 jeles ngan isi durian yg buatkn mata saya x berkelip .....huhuhu

    ReplyDelete
  19. Saya tengok gambar durian tu pun dah boleh agak bahawa durian tu sedap!!!

    Nanti lepas ke Pantai Remis, rajin rajinlah tepek lokasi makan2 best, as usual..penting tu...ekekekekekke

    ReplyDelete
  20. akakkkkkkkkkkkkkkk!! sumpah saya ckp n3 akak kali ni paling merentap jiwa saya!!!

    saya akan pegi carik durian yg akak sebut tu, kalau saya sesat, saya kol akak boleh? saya simpan lg no fon akak tu...

    lagi satu, udang cheese tu sgt la memanggil2 saya....saya pantang sikit tgk cheezy mezy ni kak...

    ReplyDelete
  21. ya rabbi... tekelip kelip saya nengok doyan tu...

    betambah bekedip biji mata nengok udang cheese tu...

    aduhai... area umh akak ada kosong tak? nak pindah dok ngan akak. lepas akak masak... call saya atau delivery depan umh. bleh gitu?

    ReplyDelete
  22. adus..tak tahan tengok deriannnn tu, kuning emas...

    kt sini dah kurang..dpt tengok derian dlm blog yan pun, jadilah..cuci mata..huhu..

    ReplyDelete
  23. da lama btol x makan duyan ni. haish.

    suke duyan. tp benci bau toilet kalu umah de duyan. haha

    ReplyDelete
  24. salam yan...degheyan...oii...fav tu...penang pun tgh buat pesta degheyan la ni...

    ReplyDelete
  25. saya selalu terkena bila beli durian keras atau pun tawar..

    ReplyDelete
  26. Hahahaha Kak Yan,
    Saya ada byk citer pasal durian nie.
    1. Masa mengandung anak pertama, mengidam durian tembaga. dari Melaka sampai pasar siti katijah, dptnya 3 ulas jer, last2 makan seulas. hehehe...
    2. tahun lepas saya makan durian yg org kepoh2 sgt tue, apa ntah namanya, glamour sgt, ajak hubby g makan kat kedai, last2 kena haaaaa hammikK! RM180 utk beberapa biji durian yg tak sampai 10 bijik.

    ReplyDelete
  27. kak...
    bg resipi udang tu kak...mcm sodap nampaknya....heheheh...hr tu ingat nak jumpa akak masa sy g shah alam...tapi sampai lewat sgt laaa....huhuhu...budak2 dah tdo dah...

    ReplyDelete

cliks..cliks