cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, June 28, 2011

Pantai Remis Treat Part 2

sambungan dari di sini.

Pagi - pagi lagi kami dah berangkat nak breakfast. I memang ajak Hubby dari semalam supaya dapat breakfast kat Warung Pak Cik Hubby di Kampung Tengah. Suka dengan Nasi Lemak nya. Lagipun kedainya redup.. Bawah pokok besar.

Kolam ni sebelah hotel je. Ada yang fishing kat sini.
Sebelah kanan jalan ni lah warungnya..Pagi - pagi lagi dah penuh dengan pelanggan.
Traditional kuih - Kuih Talam Ubi.. Sedap kata PamanMie.
Banana Cake..
I memang suka Sate Kerang ni. Suka kuahnya.. Pakai kacang.. Sedappp
Nasi Lemak ni ada sambal dengan ikan saja. Tapi memang sedap lah..
Nampak tak Nasi Lemak di sini.. Berrbakul - bakul.. Selalunya licin..
Masa nak bayar waktu nak balik, i ternampak ada Nasi Lemak bentuk lain sikit. DIL pakcik Hubby nak cakap tu sebenarnya Nasi Ambeng... eemmmm.. terus beli 6 bungkus..
Abang Irfan seronok mengacau Teh O Panasnya sambil makan Nasi Lemak.
Rombongan kami conquered warung ni..
Tak cukup, anak dara p tempat lain.
Tu diaa.. tak nampak orang keliling...
Lepas breakfast, we went to my MIL's house. Melawat dia yang kurang sihat. Bed ridden almost 3 years sudah. Semoga ALLAH beri kekuatan buat beliau..
Lepas tu sempat lak singgah rumah Hubby's cousin. Di sini lah sebenarnya rumah asal Hubby semasa arwah my FIL still ada. My Daddi yang teringin nak tengok rumah sanggar masa i kawin dulu..
Ni lah rumah nya.. Masih cantik dan utuh.. Yang dalam construction tu tadi adalah rumah anak cousin Hubby.
Lepas dari situ, we had another one hour to santai - santai.. Tekak i haus sangat. So, kami singgah di Secret Recipe berdekatan dengan hotel. Minum saja kat sini. Cuaca pun gak panas..
Mine - Ice Cappuccino.
Ice Lemon Tea.
Ni pilihan Abang Luqman...
Lepas lepak tadi kami terus naik balik hotel.. Time to checked out. Kalau ada yang teringin nak ke Kuala Selangor boleh lah stay di sini..Highly recommended. Worth it lah...


to be continued..........

13 comments:

  1. hotel tu dekat dgn umah my SIL....kak yan, ns lemak tu mmg nmpk sedap sgt..sambal nye tu....haishh

    ReplyDelete
  2. ahhh kak..terus tingin nk mkn nasi lemak mlm2 ni..hehe

    ReplyDelete
  3. orang warung tu sure suka
    sebab yg dtg makan ramaiii
    sure dia harap yan datang lagi :)

    ReplyDelete
  4. sedapnya nasi lemak tu..
    seronokkan kumpul ramai2...pastu gi makan2 sama2...best

    ReplyDelete
  5. aduhai...klo tgk blog akk msti trliur tau...huhuhuhu......shedapnyerrrrrrrr.....

    ReplyDelete
  6. dah lame giler tak pergi pantai remis.. last sekali pergi mase kecik2 dulu...[lebih 20 tahun..!!!] teringat kecik2 sulu mandi kat pantai..badan sumer gatal2 kene obor2... sejak tu serik dah..huhu..

    ReplyDelete
  7. ye ke sha..

    akak suka hotel ni. connecting room for family mmg berbaloi.

    ReplyDelete
  8. sedap tau maya nasi lemak dia.. nasinya lembut je..

    ReplyDelete
  9. warung tu milik pak sedara hubby kak.. mmg kami suka makan kat situ kalau balik k selangor.

    ReplyDelete
  10. Leez,

    memang sedap..

    Alah family kita ni kurang lebih sama je Leez.Suka jalan dan suka makan.. betul tak?

    ReplyDelete
  11. kak yan,
    dah try hiway LATAR ke belum?

    ReplyDelete
  12. kak yan, nsi lmk kt ctu mmg sdp..gerai pn pnh sentiase..

    ReplyDelete

cliks..cliks