cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Sunday, January 25, 2015

Small Gathering for staffs Kedai Canggih/Region Apparel..

Almost 2 weeks dah persekolahan dimulakan.. maka dah 2 minggu jugalah our shops lega dari hiruk pikuk kerenah customers..Macam - macam yang ditempuh oleh our staffs.. suka duka.. semua ada.. dan all the directors berasa sangat berbahagia dan berterima kasih kepada semua staffs yang telah bertungkus lumus menjayakan acara tahunan our shops, BACK TO SCHOOL....ALHAMDULILAH BARAKALLAH.. tanpa kerjasama  dari mereka, kami bukan siapa - siapa.. Dah 14 tahun dan bergelumang dengan business ini.. semuanya berkat usaha dan kerjasama dari semua pihak terutamanya our staffs di Region Apparel... yang permanent or even temporary.. 


Sepatutnya ada lah sikit acara makan - makan yang biasanya kami buat. .. tapi semua nya belum dirancang.. entah macamana, Chef CiJu informed me that she wanted to cook something to the staffs.. even Chef CiJu not working with me, but the bonding among my staffs and her, a bit close lah.. since dia memang suka bab masak - masak ni, she promised to cook for the staffs.. tu lah maka last Monday or Tuesday kot she cooked for us.. ALHAMDULILAH... thanks Chef CiJu... free je.. kita bagi chance Chef CiJu bersadaqah kan.. heeeeeee.. ok lahhh.. tak perlu kata apa - apa, jom kita tengok apa yang disajikan oleh Chef CiJu.








Chef CiJu masak Spaghetti yang ni haahh... Ada kuah2 tu.. then ada big prawn.. ALHAMDULILAH..memang depa kat my shop suka semuanya.. tu yang Chef CiJu jamu kan yang ni..






Chef CiJu buat gak yang ni.. Apam Solo.. ye lah.. semedang Chef CiJu kan solo, maka, apam ni pun jadi solo gitu.. apa - apa pun memang sedap.. tapi i lagi suka kalau intinya lagi banyak....Jom kita tengok pulak muka - muka yang ceria bila menjamu selera.. 




















Abang Luqman pun buat part time kat my  shop.. ye lahhh. gara - gara nak travel ke Japan kann.. tu yang dia beriya - iya kumpul duit.. 







sehingga licing mangkuk spaghetti  tu depa ngap..  ALHAMDULILAHHH... shukran ya Chef CiJu.. 



Then on last Thursday, we made the post mortem meeting.. tak buat kat office.. we went to SACC and had our lunch meeting at Teapot Deli.. tu je lah port yang senang nak meeting.. even sometimes bit noisy.. almaklum kami meeting kat luar kan.. dah tu elok pulak waktu lunch.. so faham - faham je lah... Tak nak lah bagi tau hal meeting tu kan.. tengok je apa yang kami santapkan di sana tu..







first  i ordered starter lah konon.. makan Pulut Panggang.. ok ok je lah rasanya..






tak pernah merasa Nasi Goreng depa ni.. so i ordered this.. 






Mem Sue ordered Laksa Johor.. 






Miz Husna kot yang ordered Spaghetti Bolognese ni.. 






ada Lasagna...






Ini lah our beloved permanent staffs... ada 2 orang lagi di KC Bukit Tinggi Klang.. 






sebelum kami bersurai, kita santap dulu dessert.. This is Butter Cake kot.. cam tu lah..or maybe cheese cake.. i tak rasa sangat.. kureng sikit.. ALHAMDULLILAH.. tamat sudah hal post mortem our company.. INSYALLAH next month the company akan travel.. before this since 2009 we went to oversea lah for our company trip like Medan, Hanoi, Bali, Jakarta, Phuket, and Bandung.. tapi since last year we just did inbound trip je.. kami ke Langkawi kerana kewangan tidak mengizinkan.. and INSYALLAH this February kami pun akan buat inbound trip je.. Kami akan ke Kota Kinabalu... INSYALLAH.. 



Thursday, January 22, 2015

Year End Shopping at Johor Premium Outlet...

Kalau balik Johor, pasti akan ke sini.. tak boleh tidak.. bukan shopping apa pun.. saja cuci mata.. suka suki lah gamaknya.. tapi dalam pada tu, terpedaya gak lah sikit - sikit. hee..hee ikut nafsu betul kan..so semedang i balik ke JB baru - baru ni.. (akhir tahun lah). singgah lah ke sini.. 

Bukan planned pun nak shopping.. gara - gara Chef CiJu merengek nak ke sana, maka ke sana lah me, My Mommi, Chef CiJu, and Abang Irfan.. Lagipun this time, kira Year End Sale.. lebih banyak discount akan diberi. i bawak si Ontel ni sebab takut dia menyakat the little Ali and Kak Ticha.. suka sangat menyakat.. so jadi serabut pulak My Daddi nanti..tu yang i hangkut dia sama.. 






so dalam pukul 1.00PM sampailah kami ke sini dengan menggunakan Waze.. thanks Waze.. easy. Before leaving, My Mommi dah sound... dia nak pau.. sebab her birthday yang lalu  i tak ada then tak ada hadiah pulak.. so, nak kena ganti lah nampaknya... tak pe lah.. no big deal.. so kalau ke sini, i rasa better belikan My Mommi handbag..






Masuk ke sini, ada some yang i berkenan di Aigner ni... but not My Mommi.. maybe masih terlalu awal, diajak ke tempat lain dulu... 







Singgah di  Kate Spade.. She loved it.. tapi me lak yang tak kenan.. tukang beli pun nak lah rasa apa yang dibelikan tu sesuatu yang disukai.. betul tak?






i kurang suka pulak the design.. so  i kata, kita ronda lagi..




(credit to google) 





Sampai di Coach, ramai sungguh orang di sini.. i just duduk je.. Malas nak menyemak... Just Chef CiJu and My Mommi je.. Si Ontel tukang snapped pics je.. stress dia sebab masuk semua lady's  boutique.. tak cool langsung..heeeeee






masuk ke sini.. ada yang disukai.. Me suka, Chef CiJu suka, My Mommi gak suka.. buttttt... i cant pay by using my Diners.. sayang sekali.. 




credit to google

Then lari lak ke sini.. Terus My Mommi sambar.. ada yang diberkenan.. tapi tetiba dia tanya the salesperson.. bila dia dengar the price, langsung dia cakap, tak pe lah.. kita keluar dan cari kat lain.. Ya ampunnn.. i told her, never mind.. ambik je.. Ni hadiah dia.. dia diam je.. heeeee.. but at the end kami keluar dari Ferragamo.. 










Penat dah wei.. keluar masuk, keluar masuk.. tak de yang My Mommi berkenan... then i told Chef CiJu, i needed to rest and eat..better singgah tempat biasa kami.. Kami ke The Coffee Bean.. 






My Mommi pun bukan jenis yang boleh lambat makan.. so ke sini lah kami..






Lega sikit tapak kaki.. heeeee.. tengok kami makan apa yee..

















Si Ontel kesayangan Chef CiJu... 










Salad yang memang i suka sangat.. 






Chef CiJu and Abang Irfan took this,,






and this Tiramisu.. 





Abang Irfan masam muka sebab.....






we entered to cosmetic boutique. heeeeee... kami sambung jalan lagi.. at the end, kami sampai ke Aigner Boutique semula.. then i told My Mommi, just buy anything she likes here.. kita dah tak ke mana - mana dah..  i paksa gak My Mommi untuk beli di sini.. Nak tak nak, heeeeee.. she took it at last.. lega i... tak hutang dia apa - apa for her birthday present. 






sling bag gak. but i m not sure it suit to My Mommi lah kan.. just ignore the sling tu..






My Mommi took a handbag, then i took passport cluth case.. saje je kannn.. sebab, ada discount yang gila - gila you.. actual price was about RM800 ++, then once i bought the first item, the second item i got additional discount.. hingga jadi dalam RM300 plus je.. ok lahh.. once dah dapat apa yang dicari, we decided to go back.. penat weiiiii..






dia tak dapat apa yang dihajat. nak beli bola.. nak wat cam ne kannn..






penat.. penat... jom kita balik...





Ok JPO, nanti kita jumpa lagi.. i dah planned, kalau nak ke mari, i memang nak datang end of the year.. so i tak akan ke JPO waktu raya nanti ( harap - harap azam dilaksanakan.. heeee)  nak tukar handbag ke, nak beli kasut ke, waktu ini lah datang.. discount dia memang gila - gila.. sebab tu, boutique COACH tu sampai beratur nak masuk.. tapi kalau dah kena beratur cam tu, tak best lah kan.. baik kita beli yang lain je..ok kannn..




Wednesday, January 21, 2015

Alif Hafiy, welcome to the world..



Nak tayang ini je.. our new member in Elias's family.. Cucu yang ke 9. another boy in the family.. 7 heroes and only 2 girls.. Memang kecoh.. tak nak cite spa - apa.. saje nak tayang gambar...

























































Ibu dua'a kan semoga Alif membesar menjadi anak yang soleh.. insan yang berguna buat agama dan bangsa..  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it