cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Friday, October 31, 2014

Our Makan Place in Penang..

October 24, Friday.....



this time i wanna story mory about or mission in Penang.. Food hunter.. heeee.. for me, travel to Penang tu kan food heaven lahh..Nasi Kandaq dah macam synonym.. Paseboq lah.. so semedang dah dapat wedding invitation dari sedara di Sungai Petani tu, tu yang kami fakir baik stayed kat Penang je..Hubby pun no objection..  suka je dia..so now i nak cite pasal makan place yang kami pegi masa di  sana. 






kami tiba di Penang hampir jam 5pm.. tak lunch since dari Shah Alam sebab breakfast kami berat masa di Shah Alam.. pepagi jam 10.30am dah makan nasi... so masih boleh bertahan sampailah di Penang.. kelaparan.. langsung ke LINE CLEAR...






terus pekena ni.. ada teluq sutun..





kedai makan di alley. sentiasa penuh.. cuma i kureng suka kat sini sebab agak... cam ne ek.. tak lah kotoq sangat tapi kureng lahh.. heeee..mati kena marah dengan orang Penang ni.. even Hubby memang suka this place, cuma i tak berapa dengan suasana nya..tu je.. Anyway, food HEAVEN..

Lepas makan checked in hotel dan lepak.. kami relax sampai lepas maghrib.. enjoy the room. kami stayed kat Bayview Hotel, at Farquhar Street. .sayang kan sebab hotel sangat selesa dan kami sangat penat.. kena relax dan lagipun memang dah mission i just nak relax - relax dan bukan nak shopping kat Penang ni... nak bahagiakan perut je.. heeeee...malam ni kami makan sup je.. sebab perut masih kenyang.. so pekena HAMEED SUP... sayang gambar tak tangkap pulak..then kami terus balik ke bilik dan relaxxxx... pukul 11.30pm, dah lentok dahhh..



October 25, Saturday


Hari ni checked out dan langsung ke wedding.. hati masih teragak - agak.. nak balik Shah Alam terus ke tidak lepas dari wedding tu... tapi sebelum ke Sungai Petani, kami breakfast di Penang.. cari - cari kami terus nampak satu stall.. simple je.. street food lah gamaknya... stopped then terus duduk.. agak panas gak kat situ.. tapi berlindung lah kann






ini di Campbell Street. Google je lahh... senang sangat now.. WAZE pun ada..






i love to see all these buildings.. menarik sangat..







stalll brader tu tadi berada di tempat i tangkap gambar ni.. dan ini adalah market di Campbell Street. 








i makan roti canai aka paratha.. 2 kepin you..who cares..  heeee..hubby siap mention, kalau nak lagi, just bagi tau cepat kat brader tu.. Ingat nak makan dengan kuah yang ada tu je.. tapi ada satu brader ni siap bagi tau, makan dengan sambai dia.. the one and only in Penang kata dia.. apa lagiii..







mintak dan terus banjir.. wallahh weiii.. memang sedap.. crunchy lah weii... suka..






selesai ke majlis kahwin tu langsung kami balik ke island lagi.. heeeee... tambah semalam lagi dan menginap di The Northam All Suite at Ahmad Shah Street. Bila hubby tanya tak nak pekena teh tarik dulu.. heeeee.. we all kata tak nak.. nak masuk hotel... panas sangat kat luaq tu.. lagipun kami nak enjoy the room.heeeeee..ehhh!!!! wanna enjoy our suite.. sesekali.. tak pe kannn..








sebelum maghrib kami keluar dah.. nak makan sebab tadi tengahari tu makan rumah pengantin tu tak banyakk.. so dah lapo lahh..kami ronda - ronda cari tempat makan. Hubby terus bawak ke sini.. sebab siang tadi dah usha this place.. 






kami ke Hameediyah Restaurant.. resto lama sangat ni..






yang merekomen nya Chef CiJu lah.. sebab last 2 weeks or 3 weeks kot dia dengan Chef KoYa and CiLi dah ke Penang.. suka i tengok this resto.. i think this resto is under A UNESCO World Heritage.. sebab dah lebih 100 tahun.. 





tengok lah interior dia tu.. menarik sangat. 






tengok ni.. teringat rumah my late grandfather.. cam ni lah suis2 lama dia..







macma - macam terasa nak dimakan.. tapi i decided to eat Murtabak.






memula nak diberikan yang besar.. tapi i just took yang normal one.. takut tak terhabis.. memang besar.. 






Hubby mintak Pasemboq..






Abang Irfan pulak senyap - senyap terus ke lauk - lauk yang ada... tu dia.. dia ambik Turkey you.. hebat.. 






sedap jee dia makan.. 






kami makan di bahagian kaki lima.. sedap sikit di sini.. nak makan di atas pun boleh.. tapi malas lah nak merangkak naik ke tingkat atas tu. 












lepas makan terus balik ke hotel.. menikmati bilik you.. 



October 26, Sunday


Early in the morning kami dah keluar for breakfast.. Ingat nak lepak kat billik then terus checked out.. so we decided to keluar  breakfast dulu then back to the hotel before checked out.  rasa sayang nak tinggal kan bilik lah you....





Kami makan di sini saja.. belakang Mydin depan Ibu Pejabat Polis Chowrasta Street.






we mostly makan ni je.. Nasi Lemak.. sedap gak.. 






Ini  budak  rasa kecik sangat nasi lemak ni.. hee.. tak cukup lah tuu.









rezeki kami, pekerja stall ni siap berikan pecel ni kat kami.. Nasi Impit dengan  Daun Betik celur.. sedap weii.. pedaassss..






Lepas breakfast, kami mebelok ke kanan dan berhenti di depan Penaga Hotel. 






kami borong Roti Benggali ni... 8 buku semuanya...kami balik ke hotel balik dan relax dulu sebelum checked out. 






sebelum balik, kami singgah for lunch at here.. Hameediyah Tandori House.. at first Hubby nak ke Merlin.. tapi tutup.. so langsung ke arah sini dan kami makan di sini saja.. i suka makan di sini..  My Daddi too. kami siap tapau you... 







i makan ini... ada teluq sutun gak.. dan yang i paling suka Ayam Madu tu.. walla weiii..sedap..







ini  dia... kami dapat ni FREE...    Fish Head Curry dan sangat sedap..







breakfast pagi October 27, Monday.. kami makan semua food yang ditapau dari Penang.. heeeeee
makan dan makan you...ALHAMDULILAHH.. terasa nak pegi lagi.. nak enjoy all the food....sorry lah sebab tak sempat nak roger - roger sesiapa yang ada di Penang.. nanti kita meet up lah yeee... INSYALLAH..

Thursday, October 30, 2014

The Northam All Suite Hotel, Penang

Sambung cerita Penang lah ye.. terlanjur tengah bersemangat ni... gara - gara kas - kas Nasi Kandaq kot. heeee... ok lahh since kami cancelled hajat nak balik Shah Alam on the wedding day tu, kami patah balik ke island.. masa di rumah pengantin lagi Chef CiJu dan buat reservation dan booking pun approved.. pakai Booking.Com ni memang agak mudah... 

Still i dah cakap dengan Hubby dah duduk hotel berstar - star. heeee... Hubby pun layan je lah bini dia yang mata duitan ni.. tak pe.. duit hasben punn.. (kan duit hasben duit kita, duit kita duit kita lah..heeeee...).. then Hubby pun suruh tengok ada kosong tak kat this hotel.. The Northam All Suite Hotel. Sebenarnya sejak dari sebelum mai Penang lagi dia dah suruh booked kat sini.. tapi fully booked. tu yang duduk kat Bayview Hotel..






so lepas je balik dari wedding, terus patah ke island, then  we took the ferry..sampai island terus je cari this hotel.. Thanks to the WAZE yang membantu.. kalau tak mau makan jam mencari nya. Penang ni kan kebanyakan jalan one way, silap masuk, ulang lagi.. so kami sampai hotel at 5.00PM then terus checked in..






agak ramai gak masa kami sampai.. maybe sebab Deepavali kot..



















bagi model lak bergambo yee...lepas settled kat counter terus kami ke our suite.. tingkat 37  you..tinggi sungguh... we took Deluxe Family 2 Bedroom  Suite.




my room is Master bedroom.. Super King bed... sangat besttt...








bilik ayor yang sexy... i likeee.. ada jacuzzi lagi.. (entah bila nak berendamnya..masuk - masuk dah sejuk mengerekot sebab aircond dia centralize.) besar amat bilik ayor dia.. nasib baik kami laki bini sakit kaki.. kalau tak mau main kejar - kejar. heeeeee.  apa tak sexy you.. cuba tengok kat area jacuzzi tu.. kan pakai sheer curtain tu.. kalau Hubby kat katil memang nampak lah i kat jacuzzi tu.. auuuww!!!!..heeee






ada sauna gak..sebelah kiri sauna room ni bilik ayor tempat buang - buang lah..









sebelah kanan cermin ni ada bilik mandi nya.. shower room..






patah balik to my bedroom.. 






flat screen tv ada satu. sebelah tu, dressing table..ada reading table..





verangan kejap yeee..









kalau pusing screen tv tu boleh lah tengok tv kat sini...





keluar dari bilik i, laluan ke ruang sebelah sana..






menuju ke living hall..(abaikan lah yang berselerak tu.. ). di sini satu lagi  tv diletakkan..






itu budak tengah boring sebab partner lawan gaduh tak ikut..






di belakang sofa tu ada lak something like day bed..boleh muat 2 orang kat sini.






ini pandangan dari arah another bedroom..






yang ini dipanggil guest room..ada 2 twin beds. ada flat screen tv gak.






bathroom yang sangat luas jugak..







tak ada jacuzzi tapi ada bath tub.. memadai lah kann.






cute pantry  di sini..sebelah sofa..






basic lahh






sebelah pantry ada meeting room or cud be dining room.






spacious. 


we really enjoyed our staying here... sebenarnya ini memang permintaan i pada Hubby..orang dalam mood anniversary lah katakan.. mintak je lah apa - apa yang masuk akal..insyallah dapat.heee.. dah 19 tahun you.. tak kan tak boleh kannn...anyway.. enjoyed sakan.. memang lepak dalam bilik sungguh.. balik makan terus masuk bilik at 8.30pm... nak menikmati suite gamaknya.. kalau ALLAH izinkan mana tau dapat kat sini lagi nanti... Price for  the Deluxe Family 2 Bedroom Suite with sea view RM950 with no breakfast.  kalau dengan breakfast for 4 persons cost you around RM1185... Tapi kami dapat dalam RM580 kot. . i tak ingat. Chef CiJu yang uruskan..REZEKI...

so for those yang teringin nak santai  - santai dan bermalas - malas bila ke Penang there is the details of this hotel. 


The Northam All Suite, Penang.
55, Jalan Sultan Ahmad Shah George Town, 




ini sea view nya.. sayang tak jelas sebab cermin nya agak kotor dan ada penghalang ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it