cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Monday, December 5, 2016

Julley Ladakh, Kashmir (9) - Panggong Lake


Day 3, August 27, 2016
Saturday

Salam semua..
sambung lagi cerita Panggong Lake i. 
some ada dah naik menyampah agaknya sebab i dragged the time. 
penyakit M susah betul nak direpair. 
tambah lagi dengan recent situation ni kan.
 Back to School season dah. 
just imagine je lah waktu  yang agak busy ni.

ok lah kita sambung cerita ye..
tapi tengok cerita lalu   D I    S I N I
singgah2 lah..


N3 yang lalu dah tengok kan our video masa kat sini. 
dari jauh kelihatan dah the lake. 
memang teruja nak tengok lebih dekat. 
cuaca pun memang not bad lah.
even kelihatan clouds agak banyak. 
bersyukur sebab tak mendung dan hujan. 
kalau tak, alahai..
sayang sangat. 
nampaknya ALLAH makbulkan hajat nak tengok lake warna biru ni. 


melihat pada langit, hati i memang berbunga cinta lah..
suka. 
kata Zubair, the sky was no blue. 
but for me that was blue enough. 
expectation dia might be different from mine. 
dia dah pernah tengok lagi clear n blue kot. 


anyways, tinggal sikit je lagi nak sampai..


jeng!!..jeng!!.. Akhirnya..


Masih tak terlalu jelas di pandangan. 


Jommm...


ahhhh!!!... 
sudah di depan mata. 
Ayuhhhh!!!!.. 
kita berjimba di sana. 


Saksikan video i ni. 



SUBHANALLAHHH..
jadi asyik.
i perhatikan sekeliling. 
YA ALLAHH..
akhirnya dapat jugak i ke sini. 
never thot.

sesampainya di sini yang lain bertempiaran mengejar air. 
i lak dok verangan. 
macam tak percaya. 
luasnya..
indahnya
hebat ciptaannya.
terpukau, terpana.


I was here. 
hhhhhh
ignore je lah dengan penampakan yang montoks tu.


Kami berlima. 
Macam kanak2 riang je. 


Siapa pencinta LAKES, berkunjung lah ke sini..


ada yang membaling2 batu dah tu. 


We took some of our time here. 
Perut macam tak lapar pun .
Walaupun sebenarnya dah lewat for lunch. 
nampak tak vespa kuning tu. 
Katanya popular sebab cerita 3 Idiots. 
Wallahi.. i memang tak pernah tengok cerita tu. 
in fact i m not a hindustani films lovers. 
susah sangat nak ikut.
 except ada certain movies yang really great. 



this Korean girl, Yu Ni told me kenapa dia nak sangat ke Ladakh.
Just because of the LAKE. 
Dia bagi tau i, apa yang dia nak buat kalau sampai di sini adalah, 
pandang sepuas2nya.
sentuh airnya. 
rasa airnya jugak.
Airnya masin tau.
Macam air laut. 
Hebatkan. 


dari jauh dah nampak this vespa. 
kunin lah katakan. 


dari mula sampai, dia dah tenang si Kunin ni. 
apa lagi. 



Mat Industan ni pun berendam gak. 
Tapi semuanya terjerit2 sebab airnya sejuk. 
Sejuk dan masin. 
i lak memang teringin gak nak merendam kaki. 
tapi bila memikirkan nak membongkok2 tanggal dan pakai kasut tu buat i cancel je niat. 
so i just took some pictures here. 


matahari masa ni memang memancar sungguh. 
tapi sejuk you.
tak berpeluh pun. 
tapi mata i memang tak tahan lah dengan silau. 


berkerut2 mata dek silau. 



kena lah cameraman i ambik kan.
sorry lah kalau terlebih sudah dengan gambar2 i ni ye..
MESTI diabadikan. 
kalau muntah ijo, sorry lah ye. heeeeeeeee
nak gambar puas2 kat sini sebab belum tentu i akan ke mari lagi. 
kalau takat Leh, maybe. 
tapi to come here again, maybe not. 
the journey took soooo long time. 
plus it wasnt a smooth riding to me due to my back bone problem.
jadi kenalah bersakan bergambar kat sini. 



let me touch the sky..
ehh!!!.. let me touch the water..
MASYALLAHH.. sooooo cold. 


indah?




cukup2 


ehhh!!!..satu lagi ye..
sambil merenung gitu.


ok lahh.. 
kami nak check in dulu..
kejap lagi nak keluar lagi ye..
kami dah lapar sangat sebenarnya. 
tapi rasa2 nya tak boleh nak makan kot. 
yang penting nak masuk hotel dulu. 
sebenarnya bukan hotel pun.
it was a tent campsite hotel.
nak ke toilet you..
dari tadi kan menahan sakan tu. 


let him asked for the rooms. 
sebenarnya kami tak buat any reservation pun. 
bayangkan kalau tak ada bilik you.. 
mau kami semua tidur  dalam kereta..
memang mamat Industan ni. 
selalu cakap, don't worry. don't worry.
nebes i dibuat dia. 
tapi ALHAMDULILAH.. 
settled 



kami berehat sekejap then lepas tu kami ke other part of Panggong Lake. 



Subhanallahh.. 
semakin jauh, lagi semakin cantik sangat pemandangan tasik ni. 


Macam tak ada penghujung gitu.




tiba kami di sini, alamak tak boleh teruskan lah.


sebenarnya at first kami dah sampai di satu area yang memang cantik. 
unfortunately jalan terputus lah pulak sebab yang atas ni lah. 
salji mencair you. 
tak nak take a risk lah kan. 
kami berpindah dan drive lagi jauh sikit. 
Si Shabir lagi terror.. 
so let him decide. 




tiba di kawasan ni, keadaan langit agak mendung. 
udaranya YA ALLAHHHH.. berangin menggigit you.
sejuk sungguh. 
but i couldn't care less. 
i bukan ke sini hari2 kan. 
si Yu Ni tak larat. 
dia keluar kejap, then masuk semula dalam kereta sebab kereta ada heater..
lagi pun dia kan tak berapa sihat. 
kami berenpat pun,  terus menuju ke hadapan. 


 melangkah terus. 


keasyikan.


beranginnnn..


ramai dah kat sini. 


not so clear. 



memang ramai lagi yang ada di sini. 
Mamat2 Industan ramai lah weiiii..
depa ni memang suka berposing. 
memang sakan. 


ini video shooting area yang lain. 
kuatkan anginnya. 



this mamat tolong ambikkan video masa i verangan kat sini. 
tapi kannn.. 
eeeeee.. tak leh harap sangat.
gogar2 dia ambik. 
tapi  i terpaksa bersyukur lah kan. 
sib baik dia nak.

dengar je pada bunyi angin tu, memang tau lah kan.
memang kalau orang yang skinny2 ni mau melayang badan. 
alhamdulilah lemaks2 i banyak. 
maka boleh lah bertahan. 
heeeeeee



ini lah dia actor 3 idiots tu. 
heeeeee


main actor. 


pembantunya. 


the director.. 
heeee





puas mata memandang. 




agak lama gak kami di sini. 
yang lain dah gigil2 dah. 
i steady je. 
i memang suka sejuk2 ni. 


video on the way back to the camp. 


ini pun. 


ingatkan dapat terus nak makan malam. 
tapi lama lagi. 
so we decided ambik angin senja di sini. 
berangin2 you. 
si Yu Ni memang tak sanggup dia join kami. 


i sanggup you.


dalam setengah jam gak lah kami berada di sini. 


ini lah senja di Panggong Lake. 
Indah di mata.. 
sungguh indah.
memang puas dan berbaloi rasa nya menempuh perjalanan yang panjang untuk sampai ke sini. 
tak lama macam dah rintik2 dah. 
dan dinner time. 
lapar bebbb..
lepas makan, kami terus masuk tidur. 
heeeeeeee..
hebatkan. 
ok lah..
nanti i sambung cerita ye. 
thanks bagi yang sudi tunggu cerita i. 
daaaaaa.

cliks..cliks