cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, July 12, 2018

Merhaba Turkiye - Teatime at Hafiz Mustafa (15)


Sambung balik ye cerita Turkey i ni..
Hampir habis dah ni. 


nak cerita activity kami sewaktu ke Taksim Square. 
Memang tak lunch masa ni kami dari Eyup Sultan.
Tengok cerita di S I N I. 
then jangan lupa yang   S I N I   gak ye...

Jadi agak lewat kami berada di area taksim ni. 
so terus nak pekena something kat Hafiz Mustafa. 
Dah janji dengan sis mona nak belanja dia kat sini. 
moh kita lepak. 


Manusia memang ramai lah.
Hebat betul business depa ni kan. 


luar dalam sama penuh. 
even pernah meletup2 kat sini, still orang ok ok je. 
kalau ajal tak ke mana2 kannn.


jom masuk.


almost penuh kan. 
semua just minum coffee or tea and enjoying the Turkish Delight. 



yang take away pun ramai. 


jom kita tengok apa yang boleh kita ngap kan.


pekena coffe lerrr.



tengok lah. 
pilih je. 


chocolate yang dalam bekas ni i rasa kira2 dalam RM30 kot. 
dah tak ingat dah i. 



ini senarai harga yang satu hape pun tak faham. 
Ini adalah Hafiz Mustafa yang ada di Sultanahmet Street. 





tengok tu. 


Baklava dia. 




puddings. 


macam nak duduk sebulan. 
so boleh rasa tiap2 hari. 


ini Turkish Delights nya. 


I suka yang ni. 


Ini gak. 





chocolate yang ni pun dalam RM35 kot. 


yang ni dalam RM95 cam tu lah. 
memang best. 


i bought yang ni gak. 


ini gak. 
Yaaa ampunnn..
i spent almost RM400 on the candies and chocolate. 
memang sedap2 semuanya. 


Sis Mona tengah pilih menu. 


coffee kami sudah sampai. 
tapi picca2 dulu ye. 


i took this.
Cream Caramel and Kunafe. 
Awesome. 


My kunafe with ice cream. 


dap ehhhhh.


memang best.



ini gak memang best. 
I love it soooooo much.


nampak tak paper bag yang cantik di tangan i tu. 
Berat weiii. 
apa ke hal lah i beli kat Taksim ni. 
Walhal kat Sultanahmet melambak. 
tapi dah terbeli, nak buat cam ne kan..
Kita usung je lah. 

Lepas dari sini lah maka kami terus ke Istiqlal Street. 
ALHAMDULILAH dapat lah merasa lepak2 kat Hafiz Mustafa sambil layan coffee.
Kalau ada Chef Ciju lagi best kan..
sebab dia pun kaki ngopi.
INSYALLAH in future ye Chef Ciju. 
I bawak u. 
Kali ni orang sponsored i. 
so tak mamfu i nak bawak u. 
Insyallahhhhh.

Wednesday, July 11, 2018

Nanti kita jumpa lagi boys.


Semalam Abang Luqman dan Abang Irfan dah balik Bandung. 
Rasa sayu je hari ni. 
Mencari2 suara2 yang bising2 dalam rumah. 
Senyap sunyi je. 
Suara Ibu pun tak macam tarzan lagi dah. 
Rindu ahhhhh..


Pagi tu hanya me, Chef Ciju, Abang 'Imran yang hantar. 
Hubby tak dapat hantar gara2 masalah kereta. 
Kami ke airport, Abang Ayip yang hantar.
My 'grab'  kalau ke airport. 


Buat checked in dah. 
Abang Ayip tunggu di luar je. 
ALHAMDULILAH, 
dapat spent time kejap sebelum depa terbang pulang. 


My giant semuanya. 


Ibu jadi yang terendah dah sekarang. 


time to go. 


Bye bye Luq.
Bye bye mel. 
INSYALLAH..
nanti kita jumpa lagi. 


Jaga mereka YA RABB.
Teguhkan hati mereka YA RABB. 
Sempurnakan hajat mereka YA RABB..
Tetapkan hati mereka YA RABB..
letakkan kesabaran di hati mereka YA RABBB..

YA ALLAH..engkau maha mengetahui segalanya.
Bless all of us.

Monday, July 9, 2018

My eid gathering with partners.


Another gathering. 
Tapi bukan weekend.
I made it during weekday. 
Sebab my partners yang requested it. 
So i made it on Friday. 
Kira ok lah kan. 
then tak ramai mana pun. 
Takat ber3 orang je.


I made Laksa Johor. 
they requested this. 



Takat menambah nambah menu, i made Chicken Rendang and Sambal Goreng Nekminah. 
Ada sikit Nasi Impit. 


I made this drink. 
Lemon Mint. 
Biar segar dan buang lemak yang berkumpul waktu makan tu kan. 
Hehehehe


I made Dragon Fruit and Longan as dessert.



Then i served some of the Turkish Delight which i bought from Istanbul last time. 
Masih cantik dan fresh bila dimakan even dah almost 2 months. 
Memang satu box ni tak berbukak2.
Dan yang bawah tu.
Mem Sue belikan as ole2 bila datang ke rumah i ni. 



Ada Cheese Cake ni and Macaroon. 
So nice. 


My partners for almost 18 years. 
ALHAMDULILAH...


Depa dua memang suka Laksa Johor. 
Cuma masa i buat ni, the kuah a bit pekat. 
Then Chef Ciju adjust sikit2 the kuah. 


Saje je lah kita picca2 ye. 


dan lagi.
MyMommi and the kids. 



Rumah i agak penuh dengan tamu sebenarnya ni. 
my parents and my sister and family baru sampai dari Johor. 



tak lama, Mem Kelrina pulak sampai. 
Kenal tak dia ni?
Make up artist fofuler tau.
Mai dengan her doter.


Masa ni Mem Sue dah kena balik. 
So tinggal lah depa ni je. 
ALHAMDULILAH..
Dapat i jamu my guests pada hari Jumaat ni. 
Rezeki namanya. 
Semoga ALLAH kukuhkan lagi ukhwah kami. 
Semoga kita semua diberkahi umurnya..

then malamnya another family datang. 
Depa baru balik dari Kashmir dan bawakkan ole2 dari sana. 
Sayang gambar pulak i tak terambik. 

Selain diarang, My brother and family pun datang. 
ALHAMDULILAH..
rezeki dirasa bersama. 
Syukur YA RABBBB.

cliks..cliks