cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Sunday, August 31, 2014

Bostan Gulistan Houseboat, Kashmir

to get round the paradise one of the best ways to enjoy your holiday, don't forget to stay at the houseboat.  it is a heaven of warmth and comfort. it is also a unique and must do experience.  However, choosing a boat can be a challenge.. but i will share my experience staying at this houseboat. 

Staying at this Bostan Gulistan Houseboat group is the best choice for me so far.  and all based on my f i r s t   e x p e r i e n c e   h e r e..  and since then i won't take any risk to stay at other houseboat.. no need to get headache.. let me tell you about this houseboat.



Maharani Gulistan Houseboat


Dastan Houseboat


Young Gulistan Houseboat


King Rose Houseboat


Gulistan Palace.


this is ours Gulistan Palace Houseboat. 


and the last houseboat is Bostan Houseboat. it shares same courtyard.


very clean bathroom with hot shower.. so don't worry.


our spacious bedroom.. tetiba ada model import..


my bed there... so spacious..


simple wardrobe. 


our butler that we called him Mr Richard Gere. heeee


our dining room.. just love the wood. 


wooden partition.. 


i sud ask this as the souvenir for me. ha..haa..haa. ( i will do during my next visit.. FOR SURE).. 


special dish ware for special guests..


very neat dining area


big and spacious hall


the wooden ceiling.. so nice.. carving one. 


the heater for winter and spring season.. placed at the living hall. 


the sofa in the main hall. 


someone was here.. :-)


the guest of Gulistan  Houseboat last spring.. hii..hiii . the interior is such beautifully decorated with classy furniture. 


very early in the morning, i loved to stroll down at the backyard of the houseboat. 


the kitchen 


firewood 


house of the owner.


nice..


love the reflection... 



and all the sudden, someone distracted my moment. a big brother of the houseboat...


view from the back yard to the Dal Lake. 



Mr Asraf, Mr Yacub, and their staffs.


i love to stay at Gulistan  Houseboat coz it has a big courtyard.. still remembered that during my first visit, i had my tea on the courtyard and suddenly one flower seller gave some flower to me.. heeee.. soooo nice.. 


the shikaras of the houseboat will bring you around the Dal Lake..


MASYALLAH... my capture - how lovely this view.. 

You won't be regret!!!!! trust me.

Saturday, August 30, 2014

FRIM and blogger meet up.

Aduiii... ini cerita bukan tahap basi dah. berlapuk dan berkulat gitu.. tapi masa i dok nak buat spring cleaning my blog, i saw this draft... gara - gara tak ada masa dan tak ada kerajinan tu lah maka benda ni terperuk je dalam draft.. bila ada masa terluang teringin pulak dan godeh - godeh tu terpandang draft ni.. daripada i delete je better i buat lah kan..


cerita nya ada di sini. Di Hotel Maya.. kenapa nak ke sini.. gara  gara dapat undangan dari blogger Khairul Hakimin dari Memanis Kehidupan tu lah...


Maka ended up di Hotel Maya.. semedang the Abduls berdua tak ada sesiapa nak jaga, maka terpaksa i hangkut depa ke sini gak.. 


tapi tak kan nak bawak masuk ke majlis gak kan.. so i booked a room for them.. biar depa lepak di sini...i love so much the room.. bilik air lagi romantic you.. glass gitu... c teru.. heee


kann..berbahagia dia.. 


bawah tu sekolah cina.. 


dia kan depa di sini dan bagi depa hanyut dengan gadget..heeee. zalim punya ibu.. 



kami pegi sama - sama  dengan Mem Lina.. 


sebab semuanya belum makan, i ordered food dari hotel.. Ini Nasi Lemak.. not bad... sedapp


dan Mee Goreng Mamak.. kat luar just RM5 paling - paling pun kan.. sebab makan dalam bilik, tu dia.. RM25 sepinggan.. tak pe lahh.. lagipun dah tak sempat nak keluar makan..lepas makan dan siap - siap, kami langsung ke tingkat yang sepatutnya.. 


lepas registered tengok venue dah penuh beb.. kemaluan pulak sikit.. sebab dari bilik ke bilik pun i boleh lambat.. aduii.. anak - anak punya hal gak lahhh..


dah ready kami.. memula duk di belakang.. tapi i ni jenis yang kureng sikit area belakang - belakang ni, teringin je ke depan dan semedang ada tempat lak tu.. terus je lah ke depan lepas dapat green light.. huuhh.. lega.. boleh nampak semua orang.. 


majlis bermula.. ini Puan Rubiah Suparman dengan penghargaan dari pihak FRIM.. (sorry lah i dah lupa siapa dan siapa depa ni.. yang penting ini majlis anjuran FRIM bersama press and bloggers, gitu lahh kurang lebih) .. diva filem malaya lah..


Chef Azri


Chef Adu...


soal - nawab session. 


makan time session..




dessert..




gambar - gambar session..




sama Rubiah Suparman..


sama chef - chef glamer ni lahh..


sakan semua bergambar kan..


anyway, majlis habits dah...i balik bilik dan berkemas nak checked out. 


half price je yang di charged pun.. dal am RM200 plus. 


sebelum balik.. sempat lagi.. tak pe lah kannn...kalau saje - saje belum tentu kami ke sini.. so amik kesempatan lah kannn.. ok lahh.. tengok lagi ada tak draft yang patut di N3 kan.. daaaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it