cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Monday, December 15, 2014

The Kabin, Container - Type Lodging Unit, Kuala Selangor.

Last Thursday i went back to Hubby's hometown.. kan Selangor cuti.. so my SIL buat kenduri tahlil sikit.. Just me, Hubby, and Abang Irfan je yang balik... Abang Luqman kan tengah kumpul duit sebab nak ke Jepun kan.. so dia kerja di my shop.. heeee... Abang 'Imran pulak teman kan Chef CiJu kat rumah sebab she didn't come with us.. nak baking baking lagi gamaknya..


So, we left our house bit early.. sebab nak cuba menjengah new hotel yang baru dibukak di area Jeram.. Last week kunun - kunun nak lah layan masa kitarang kat sini.. tapi fully booked lah.. new hotel, so masih panas dan sentiasa penuh lah gamaknya.. so, last Thursday i terus ke tempat ni...


The Kabin  can accommodate up to 78 guests at one time. really back to the nature.. few meters to the Remis Beach.. just 1 hour drive from Kuala Lumpur. 






How to get here... So kalau dari Shah Alam menghala ke Kuala Selangor dan nampak the signboard Pantai Remis, kat area situ lah.. belok kiri.. terus je sampai simpang empat... belah kanan nak ke Aroma Seafood, you turn to the left.. terus je.. dan sepanjang perjalanan akan nampak The Kabin.. 







ini depan hotel..






nak masuk, kena ada pass card.. boleh sewa basikal tau..






kanan tu, RECEPTION area. 





Reception area dari arah bilik kami..


So, since i dah dapat masuk ke The Kabin ni, i terus lah tanya.. ada tak bilik kosong for 3 of us.. i nak lepak sini dulu sebelum ke kenduri.. saje je lah kann... tup - tup ada.. i requested just half day sebab kami tak bermalam di sini.. tak best lah pulak nak tidur sebab hanya kami bertiga beranak.. dah selalu ke sana ke mari segerobolan, tup - tup ini hanya bertiga je.. macam pelik sikit.. tambahan pulak Abang Irfan macam tak happy je sebab teman gaduh dia Abang 'Imran tak ada... 








in front of the reception cum cafe area, ada lak area cam leh santai - santai cam tu.. sambil minum - minum lah kot.. since i dapat bilik, jom kita tengok cam ne ghoper bilik kabin ni.. (my house pun actually dari cabin container tu.. tapi bukan yang ready made cam ni..so nak tengok lah apa yang membezakannya..). 







our room dipanggil Singapore - nicely for 4 pax, consists of 1 Queen bed and 2 bunk bed.. (double decker lah gitu). price? ok.. kalau peak time (weekends, public & school holidays) RM310.. dan sepatutnya i lena bayar yang ni lah.. tapi since i told the manager, Mr Firdaus (baik sangat orang nya)  that i just wanna use it for half day, so dia bagi i just RM260.. ok lah kan.   






So ini lah our room. one queen bed. alahai kocik bonar. heeeeee... dah tersedap dengan King Bed, bila tengok Queen Bed, terasa sangat kocik.. almaklum tubuh yang nak baring tu bosar - bosar bonar. heeeeeee. takut roboh je. so i let Hubby lepak sorang kat sini.. 






dan 2 bunk bed.  I lepak bawah, then Abang Irfan took atas..sekedar baring - baring je.. 






cute bathroom..clean of coz.. sebab baru lagi. baru 2 minggu dibukak. 






hot shower ada. 







Astro ada 12 channels. ada tea, coffee, ada kettle, ada mineral water too.  flat screen TV. 






and got small window... very cute.. there is the other unit of cabins.. ada 2, means atas dan bawah.. 






this units cabin ini sama dengan our cabin.  atas dan bawah.. our, di bawah.. tapi yang ini adalah cabin yang terdapat di hadapan our cabin. 






ini cabin atas kami.. i tak sure what type of this unit.. 






sisi our cabin.





keluar dari our cabin, i terus menuju ke sebelah tepi reception area. 






ada pool.. ini lah pengubat hati lara Abang Irfan.. tiba je di cabin, dia terus tukar baju dan terjun dalam pool.. berbahagia dia.. 







berhadapan pool ada 4  units yang betul - betul mengelilingi dan mengadap pool...  ini yang atas bawah. 






yang ada baju gantung - gantung tu (bab gantung - gantung ni, Hubby cukup tak berkenan. heee), itu dipanggil Durban.. 2 pax with Queen Bed.. Peak, RM240, normal 190.  Sebelah tu pulak unit yang agak besar.  Itu Rotterdam for 6 paxs, 1 Queen Bed, and 4 bunks bed.. ini peak time, RM490 and normal time RM440.. jom tengok yang dalam nya..






first bathroom.






TV area. 






flat screen too. 






second bathroom.






and 4 bunk beds. 






ada lagi cabins di bahagian belakang ni.. dari cabins di belakang ni, boleh lah nampak Pantai Remis.. dari kejauhan.. kurang lebih dalam 400 meters dari pantai lah kot.. 







model i sedang bermandi manda... lepas dia beremdam about 30minutes, we went to the kenduri.. jengah kejap dan balik semula ke cabin langsung ini budak kecik yang ontel tu terjun lagi sebelum maghrib.  boleh - boleh dia nak terjun ke area dalam ni.. dia masih tak mahir swimming.. i bimbang sikit.. so kena perhati kan je lah..






50ft swimming pool. 






and wading pool.  dia gerem je bila i suruh dia berendam di sini aje. heeeee.. tak thrill lah kann.. tapi demi safety lahh.  lepas maghrib, kami terus ke kenduri semula. macam nak ubah plan.. ingat nak tidur lah kat sini.. tapi entah cam ne, bila tanya dengan Abang Irfan, he seemed not happy to stay overnite.. so kami balik lahhh.. 






waktu malam..





at the main entrance of The Kabin. 


Anyway, i already made a reservation on January 10, 2015 to stay over nite here since the kiddos tak naik class lagi time tu.. masih holiday.. boleh lah lepak kat sini..kids, of coz lepak dalam ayor tu.. so NekCik, nak join tak?  kena cepat, sebab this area masih hot. almost fully booked je lah during weekends.   nanti you all boleh guna Waze je. 



The Kabin

Pantai Remis, 45800, Jeram, Kuala Selangor.

email : info@thekabin.com.my
phone: 0185932014 / 0176783825
website ; www.thekabin.com.my

Friday, December 12, 2014

Me, sis Tati and Chef CiJu, makan dan sembang..

Last Tuesday dah janji dengan sis Tati nak jumpa, tapi di my house lah.. unfortunately rumah i macam kapal pecah.. sis Tati baru saja balik dari Indonesia dan i ada pesan some things dari sana.. sebab dia ke Jogja.. maka nya ada yang i pesan..

tapi at the end kami makan di luar saja.. lagipun Hubby ajak lunch before he went to the office. so, me, Hubby, Chef CiJu, and Abang Luqman took our lunch first.. sebab sis Tati masih on the way..cuaca di luar agak pans betull terik sangat.. so mood nak makan macam tak berapa menangkap.. so i like the soupy thing.. 






i took Oxtail Soup.. plus makan or cicah dengan roti bakar... best betul.. tak nak makan nasi, tup - tup i took  2 set of toast breads. hambikkk..






Chef CiJu took Mee Goreng Mamak..






Abang Luqman pulak amik Ayam Penyet.. well kat Uncle K ni kan, international food betul lah.. macam - macam ada.. 






and i took Vietnamese Ice Cream Coffee. for me this is the best ever lahh..  After about 15  minutes we took our lunch,  sis Tati pun sampai.. she took the lunch together with us.. After some times, Hubby mintak diri coz he wanted to go to the office.  meanwhile me, Chef CiJu, and sis Tati, did some shopping at SACC Mall..



















saje je tayang lelebih our pictures.. She is Indonesian and now staying with her nephew in Serdang.  so free time, we meet..






Lepas tu, kami sambung lah sembang at the Secret Recipe.. hee.. seronok kan kalau sembang dan sekepala ni.. kurang lebih at 4.00 pm kami berpisah.. dan berjanji akan bertemu lagi esok.. unfortunately we have to cancel atas sebab - sebab tertentu.. INSYALLAH in future..






ini lah dia benda yang dikirim pada sis Tati.. dibeli di Jogja... Kemeja batik dari Kedaton Boutique.. i dah pernah shopping di sini, dan material nya baik  - baik semua.. for those yang berminat nak shopping di Jogja. boleh lah ke boutique ini.. 






dan Brownies.. sedap sungguh.


ALHAMDULILAH, kami berpisah dan pasti akan jumpa lagi.. lama sungguh kami bersembang... tapi yang penting kami happy... 






Monday, December 8, 2014

sisters meet up at Chemistry Cafe, Section 7...

Ini lah kami.. dah ber fren - fren agak lama.. ada yang dah almost 14 years.. ada yang baru 5 6 tahun sudah kot.  we decided to have the meet up since dah lama tak jumpa - jumpa dan gossip - gossip.. so we decided to meet at Chemistry Cafe di Section 7. seronok sakan lah kami.. bukan bergossip apa.. sekedar berkongsi ceirta keluarga.. jom lah tengok  apa yang kami makan dan keadaan dan juga cerita this new cafe. 


so jam 6 lebih sikit baru lah kami berjumpa.. i terlambat dari waktu yang dijanjikan.. dalam kurang lebih 15 minutes.. lagi pun hari tu hujan sangat lebat.. we went to Chemistry Cafe, yang terletak di Section 7, Shah Alam.. belakang rumah we all je...kebetulan all the sisters ni duduk at the same neighborhood. 







ini lah kami. even duduk tak sampai sepelaung, tapi nak jumpa memang susah... tapi disebabkan depa ni suka order cakes or biscuits from Chef CiJu, maka keep in touch gak lah kami, cuma sekedar whatapps or sometimes phone calls.  Ok lahh.. saksikan gambar kami yeee..














ini lah Mem Ira and Mem Sue Cherria..






ini Mem Norie.  Kami bersahabat gara - gara Estima.. (cerita lama)










ok lahhh.. kita tengok sekitar cafe baru ni... 






a lot of cakes n dessert..price, reasonable lah..






Lasagna 






Nachos...much - much better dari yang kami makan di Twenty & Co.






pasta






Chicken Bolognese yang memang jadi favorite Abang 'Imran.






the drink for me, sedap.






unique nya peralatan pinggan mangkuk agak unique di sini.. suka gak.. agak creative pemilik nya..





ada rung life band lah gitu.. 






sesuai  untuk keluarga dan anak - anak muda. 






setelah maghrib, the sisters pun balik.. tapi me n Chef CiJu stayed lah dan picked up kids for dinner.. suka lah depa.. seemed this place tempat depa lepak with friends.  Masa menunggu kiddos lah i sempat berama mesra dengan owner this cafe.. a very young girl sudah jade ushawan muds.. sangat ramah... sangat perlu.. 






terus kami diberi this drink.. macam nak suruh kita test lah.. sedap sangat.. Banana with peach.. so nice..






depa pun sampai. so ordered lah food yang diminati..














ini lah owner nya.. Miss Shasha Datuk Abd Rahman.. 






tak lama sebelum kami balik, ada lah entertaiment kejap.. mamat ni nyanyi.. sedap gak suara nya..










sebenarnya masa datang tadi tu, Chef CiJu bawakan sedikit Brownies for sisters.. merasalah.. 







And at the same time Chef CiJu bawakkan tempahan cake buat Adam.. terpaksa berjumpa di cafe ini.. semuanya gara - gara  traffic dan hujan.. Lebih kurang at 9.00pm kami meninggalkan cafe.. yang pending just wanna share this info about this cafe.. menyediakan food ala - ala Mexican dan western food lahh.. yang penting kat sini, food nya sedap - sedap dan harganya reasonable.. kat mana cafe ni?


26, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, Shah Alam,

tel : 017-626 2797




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it