cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, November 6, 2018

Hotel Sultanahmet, Istanbul.


hari ni i nak cerita pasal hotel yang i stay for 4 nites when i was in Istanbul, Turkey. 
i stayed here from March 29, 2018 till April 2, 2018. 
Nice place. 
I love this hotel. 
dekat sangat dengan semua tourist attractions yang ada di Istanbul ni. 
those yang mencari2 hotel kalau nak travel ke Turkey and stay kat Istanbul, 
highly recommended, 
duduk area Fateh, Istanbul.
and also highly recommended this hotel.
kenapa i suggest this area. 



surrounding hotel ni memang superb. 
semua ada. 
nak makan lah paling best. 
merata resto ada. 
cuma sesuai dek tekak atau tidak. 
kalau i, ok je. 
kita adjust2 sikit. 



lagi best bila hotel ni dekat sangat dengan tram station.
Sultanahmet Tram Station ada di depan hotel ni.
memang mudah nak ke sana sini.
ini pandangan dari bilik i.
tingkat 2. 



kami stayed di second floor.
jenuh gak memanjat tangga.
yes..
those yang ada masalah kepala lutut chronic, don't stay at this hotel.
tapi i alhamdulilah..
ok je lah.
cuma kena lah pelan2.


our room.
kecik je. 
tapi selesa lah. 
bersih. 
plus ada tingkap. 
sesuai untuk kami berdua. 
kira sedang2 elok lah. 
bukan nak main lari2 dalam bilik kan. 
lagi pun our time so limited kat dalam bilik ni. 
the rest kami asyik kat luar je. 



superior twin bedroom. 


i suka pintu bilik air dia. 


small je. 
tapi kat Japan lagi lah kecik. 
ini kira ok sangat. 



cumel2 je. 


memang basic je lah. 
orang budget, ok sangat this hotel.


tu tingkap bilik ni. 
i suka sangat bukak tingkap jengah keluar. 
depan bilik kami ni adalah masjid Firuz Aga Cami. 
Kalau mulut depa sebut, macam bunyinya Firuza Jami.



Ok lah..
tadi dah cerita hal bilik kami.
now moh kita jamu mata untuk ke roof top nak breakfast.


suka decor depa ni. 
sweet2 gitu. 
pastel color bangku2 dia. 



food yang disediakan. 



alamak.. 
tetiba i rindu lah dengan food dia. 
kalau ikut2 kan no varieties sangat lah apa yang disediakan di sini. 
tapi bagi i, 
ok je lah. 
roti sedap ada, t
elur ada, 
coffee ada. 
i rasa lebih best lagi daripada hotel2 yang ada di HCMC ke, 
Bangkok ke, 
Beijing ke.
sebab tak perlu risau dengan halal. 
or paling senang, tak lah makan nak kena berjaga2. 
even dengan omelet kan. 
kat sini makan lah omelet banyak mana. 
bantai je. 



tomato and cucumber dia memang best. 
rangup dan manis semacam. 
kat Malaysia idok le i kemaruk makan benda ni. 


ini intinya cheese. 




tak sure kenapa tomato and cucumber dia sedap sangat di sini. 



ini yang paling i suka.
bread toast dia.
sedapppp.



every morning, begini lah rupa table kami.
almost an hour kami spent time here.
enjoying the view while having our breakfast.


ok.. turun ke sini. 
ke area reception nya. 


simple je. 
tapi bersih lah.


kira lobby lah ni. 
small place je. 


tapi ada piano gitu. 


Gidem the manager here. 
so friendly. 


kecik je kan. 


reception table. 





itu rate dia. 




orang2 penting di sini. 
The tallest one tu kira maybe owner kot. 
i pun tak tau. 
tapi selalu nampak ada di sini. 
Mr Kerem. 
so nice. 
dia lah yang bagi info pasal Eyup Sultan to us. 
Memang enjoyable stay kat sini.
suka sangat. 
INSYALLAH in future, 
kalau ada rezeki lagi nak ke sini, 
ok je kalau nak stay kat sini. 
Senang cakap. 
MUDAH sangat di sini. 

bila lagi nak pegi ek????..

eemmmmm..

Wednesday, October 31, 2018

kenapa ke Kota Bahru, Kelantan?



Ehhhh..
i patah balik sikit cerita pasal Kelantan trip ritu. 
Ingat tak nak blog kan. 
but then i noticed a lot of pictures yang dah i ambik, 
then why not kita N3 kan. 
sayang kan..

Anyway, me and partners ke Kelantan tempohari adalah kerana mendapat undangan dari My Sutera,
our distributor for Canggih uniform yang kami jual tu. 
Siapa yang anak2nya guna baju seragam sekolah jenama Canggih. 
dah bertahun kan that brand.
We all pun dah berniaga almost 18 years dah. 
dekat 2 decades dah kan. 
So that company ada buat penambahan bangunan factory nya di KB.
so nak officiate lah kan. 
maka kami dijemput. 

At first kami refused to go lah. 
coz of tickets mahal lah gitu. 
but then depa insisted us to come. 
so last minute pegi gak. 
Tickets tambah mahal masa tu. 

but our hotel half sponsored by Mem Sabar's friend. 
ALHAMDULILAH..
so i ceritakan sikit lah ye.. 



Pepagi kami breakfast lah dulu.
Kalau ikutkan hati, nak je keluar dan cari breakfast kat luar.
sure lagi best.
tapi since ada urusan yang penting, maka kami lupakan lah hajat tu.
Kita makan di hotel je lah.
Ada vouchers for 3 of us di Tenun Coffee House.


agak lengang keadaannya. 
tak ada orang.. 
maybe kami terlalu awal kot. 


we took our place here. 


kalau nak makan cereal. 
i just took tea here. 
cereal tiap pagi makan kat rumah. 



ada Nasi Lemak. 
laaaaa..
ingatkan kot2 lah dapat makan Nasi Kerabu. 
rupa2nya itu menu semalam. 
Kelmarin Nasi Dagang. 
Memang bukan rezeki kami. 


Sambal tumis dan Ayam Goreng Berempah. 


Ada Mee Goreng dan Scramble Eggs.


Kalau nak toast lah.



and this is MINE.
Makan lah Nasi Lemak. 


dah ready dah ni. 


Kawan Mem Sabar. 
Manager this hotel. 


Dan Mem Sabar menunggu kawan2 nya di sini. 
Ada yang almost 30 years tak berjumpa. 
Seronok depa bersembang. 
tapi tak boleh lelama lah sebab kami ada urusan. 


terus rushing ke sini. 
kami sampai pun kira just nice lah. 


Menteri pun sampai tak lama lepas tu. 


Dirasmikan oleh Menteri Pembangunan Usahawan. 



Puan Azian was here. 



berceloteh ler diarang di situ.
Kami dah kepanasan dahhhh.



lantikan dealer kepada kami. 


then ikut menteri lawat kilang.


bergaya Mem Sue dengan kemeja Canggih. 


Menteri ada PC, kami gambar dulu di sini. 
Orang2 kuat MySutera. 


some ada yang kami dah biasa jumpa. 



dan video tu saja je kan.
hehehehe..
tak lama, kami mintak diri.
kami tak makan di sini.
Kami nak balik hotel.
nak cari makan di KB..
ALHAMDULILAH..
kira ni session Selam sambil minum ayaq lah ni.
SYUKUR. 

cliks..cliks