cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Thursday, July 18, 2019

My food and table decor





Just wanna share with you guys some of the food dan the decor for that.
Nanti u all boleh lah buat gak.
just suka2 bagi idea kan.




Iftar kedua

Paling malas punya decor. 


i just guna containers for serving. 
sebab nya malas nak mengemas hari tu. 
All these balance mudah bagi i masukkan dalam freezer then ada balance boleh panaskan for sahur. 


cam ni lah ghupernya. 


kira ok gak lah kan. 

Iftar ke 4


ahli rumah tangga  tak ramai berbuka. 
sebab ramai yang berhalangan.
so meja pun kecik je dibuka. 


yang tak lengkap tak ada small bowl kat sini. 
itu yang tak makan Lontong. 
Sebab makan nasi je. 


I used blue, green and pink set. 
caca marba. 
i love the 3 rectangular serving plate tu. 
senang ada yang tu. 


Iftar ke13


Hari ni berbuka simple. 
Just buat cekodok udang. 
ada kerabu kerang.
kerang fresh beli di Pantai Remis. 



simple je table decor. 
buat lagi Dragon Fruit Drink tu. 



Iftar ke14


hari ni agak meriah sikit. 
sebab ada tamu datang berbuka sama. 
i made Nasi Dagang Kelantan. 
Meriah atas meja. 


i gunakan set biru2.
sebab tu agak banyak perkakasnya. 


Es Teller jadi pilihan pada hari ni. 
Kuih2 pun bersemangat dihidangkan. 





Iftar ke 17

hari ni pakai beli je. 
I bought Bryani Ayam dan Kambing dari Restoren Hardamot Hotel Condorde.



kami berbuka tak ramai lagi hari ni. 



I made this dessert. 
Fruit Custard and Jelly Pudding. 
I bought i small dessert cups. 
cumel kan. 


tayang lebih sikit. 
sebab nak padankan dengan arab cuisine tadi tu maka i bought some baklawa. 
sakan kan. 


Eid

just  wanna share some food yang i servedkan to the guests during gathering raya ni. 



just selingan for my dessert.
again i used the small glass dessert.
just for decor letakkan lah takat 4 5 glasses.



i bought new bowl for food yang berkuah2 lah. 
masa ni served Mee Rebus to the guests.


then ada dessert bowls gak. 
lama punya lah kan. 


and new glass.
beli kat IKEA.
kalau nak bercrystal2 gitu idok ler den mampu.
yang penting pada mata i glasses ni pun dah sangat2 menggembirakan. 






macam teringin nak tukar selera placemat baru lah.
yang i guna dari rotan yang dibeli di Bali 19 tahun dulu tu macam dah nak kena tukar lah..
nanti kita tengok ye..


cuma Mee Rebus dan Nasi Ayam je yang dihidangkan.


ni Mee Rebusnya.


Ni dari sudut pandangan atas.

Anyway to those yang suka nak menghias meja buat tetamu or just for family maybe boleh dapat sikit idea kan..
Hope dapat membantu..
So good luck and all the best. 

Monday, July 15, 2019

Kedai Canggih @Region Apparel beraya potluck.



June 26, 2019
Wednesday
Kedai Canggih Shah Alam. 



Cerita raya kita patah balik. 
Gambar banyak diambik sayang kalau tak dimemory kan di sini kan. 
Acara Potluck Raya by kedai canggih @region apparel sdn bhd. 
Plan benda2 ni semua by our staffs lah. 
depa tinggal bagi tau nak mintak kita bawak kan itu lah ini lah. 
so kita turutkan je lah. 
Sekali setahun lah katakan. 

Acara disetkan 12.30pm. 
but then tunggu orang itu tunggu orang ini akhirnya almost 1.30pm baru kita mula. 
but still some of the staffs yang jauh2 masih tak sampai. 
KCBT dan KCWW lah. 

Tujuan kita buat majlis ni adalah untuk mengeratkan silaturahim sesama kami. 
so some staffs yang tak pernah bertemu sure boleh bertegur sapa kan. 
ALHAMDULILAH.. 
Jom lah i share kan gambar2 kami dan food yang dihidangkan. 


Puan Husna and Puan Afiza. 
Depa now dah tukar title. 


Abang Luqman and Cik Ida kita. 
temp staff yang setia dengan Region Apparel. 


Old staff and temp staff yang setia bersama RA. 


foodseronok semuanya makan. 
one of the bosses. 
heehhe..
Mem Sabar sedang keasyikan. 


sorang lagi boss yang keasyikan makan. 
ALHAMDULILAH..
orang bawak food. 
kita pun meriahkan lah kan..


we with our staff from KEDAI CANGGIH WANGSA WALK. 
Miss Farah. 


Yang tengah tu pun dari KCWW Miss Aisyah. 


and the rest of us. 
tak terletak gambar2 semua. 
banyak sangat lah. 



ini dah pulak dengan Anak cucu ni. 
hehehe
anak2 staff.





ni staff yang dah berhenti dan kebetulan merupakan cucu saudara Mem Sabar. 
so memang meriahlah sebab ada orang luar gak yang datang. 
termasuk our friend tu Make up Artist. 
Mem Ina @ Kelrina. 


kebetulan ada ustaz yang datang atas urusan office maka kami mintak dibacakan doa. 
ALHAMDULILAH..


dah gambar bersama moh kita tengok apa yang dibawak oleh semua orang ni. 


orang yang penting2 ni dalam menjayakan majlis potluck raya kami. 


salah sorang. 


menjayakan fruit cocktail drink nya disukai ramai. 
busy dia menyediakan berulang ulang kali. 
syabbas. 


Ini i yang bawak. 
tapi i tak masak lah.
cam biasa. 
Chef Ciju. 
permintaan kanak2 di Kedai Canggih Shah Alam lah tu. 
Salted Egg Spaghetti. 


Lemang dan Nasi Impit dibawak oleh Mem Sue. 
Rendang Ayam oleh Husna. 


Ini yang dibawak Mem Sabar. 


and all the dessert dan lain2 by all the staffs. 
Memang meriah makanan kami.
Saksikan ye.. 



ada Cream puffs


Serimuka


Mee Goreng. 
dari KCBT


Yang paling i suka. 
Ini haahh... 
Tauhu berinti. 
Dari Miss Mira. 
Nak tempah dengan dia sampai laaa tak dapat2 lagi. 


Ini pun i suka. 
Roti Jala by Ija. 
Sedappp air tangan ibu muda ni. 


then ini lah my portion for the first round. 
hehehehe..
sikit je makan. 
tapi kalau ulang kali sama je kira kan. 


Kami menikmati juadah yang terhidang. 


semua concentrated. 
ALHAMDULILAH.. 
since 2 3 tahun lalu kot kami meneruskan tradisi Potluck Raya ni. 
dan almost semua outlets bekerjasana dan terlibat. 
cuma tahun ni di KCPH (putra height) tak dapat nak bersama sebab kedai tak ada yang menggantikan. 
sama gak dengan KCKJ (Kelana Jaya). 
mereka pekerja baru dah tiada yang menggantikan mereka. 
INSYALLAH..
di masa2 akan datang kita boleh gather2 lagi. 
Syukur. 


cliks..cliks