cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Monday, February 18, 2019

Shopping di Sephora


February 14, 2019
Thursday
Sephora, AEON Mall


Kalau dulu2 waktu Hubby selalu outstation ke Sabah,
sure baliknya i dapat ole2 parfum.
Selalunya pasti dua kotak lah. 

but since dah tak de ke sana,
so since then lah tak dapat lagi parfum free.
Kalau tak memang mandi parfum lah i. 

I memang jenis pakai parfum macam mandi.
Bukan pakai banyak, 
tapi pakai kerap. 
pantang mandi, 
sure sembur parfume lah. 
cam ne tak habis cepat. 


last beli rasa2 nya ni awal tahun lepas kot. 
di KLIA. 
kebetulan hantar Abang Luqman dan Abang Irfan balik Bandung, 
terus i rembat 1.
Marc Jabobs. 

noticed dah 2 hari lepas parfume i kira dah sipi2. 
jadi kebetulan dok meeting di AEON Mall, 
i pun singgah kejap di Sephora. 
Memang dah usha parfume kat situ. 


usha Chloe ni last week lagi. 
tapi dah lupa bau yang pernah i pakai. 
tapi hari ni, 
dengan dibantu oleh Mem Sue,
terus i rembat yang ni. 
My LOVE STORY.
macam mild, 
then macam strong lah pulak. 
so esok kita mula beriya2 pakai ye. 
so kena wangi2 sikit. 


cam ni rupanya. 
total different dengan Chloe yang i pernah pakai. 
i noticed pada bottle nya. 
tak pe. 
kita pakai je dulu. 

ada 3 sizes.
ada yang 75ml.
ada 50ml dalam harga RM368.
dan ada yang lagi kurang. 
i tak prasan lah pulak berapa ML. 
i took yang 50ml tu. 


cam ni rupa bottle nya. 


then i dapat free gift parfume yang kecik2 ni. 
Chloe i dapat 2. 


then i dapat gak Miu Miu dan Karl Lagerfeld.
these 2 brands i tak pernah pakai. 
nanti kita cuba lah ye. 


dapat gak ni. 
ntah lah apa ni pun i tak sure. 


then i pun dipujuk lah. 
if i spent more than RM 370 i akan dapat casing for the laptop. 
i pun tertarik gak ni. 
since my lappy dah lama pakai baju dia tu, 
why not kan tukar yang baru.


so i tambahkan dengan eyeliner. 
cinoni je pun. 


baju lama dah ni. 
almost 6 years dah. 


yeayyy..
baju baru dah dia. 
ALHAMDULILAH..
ok lah kan. 
so anyone yang nak shopping kat Sephora, 
sila kan..
sure seronok kann.. 
siapa tak seronok bershopping. 
tak i tak shopping banyak lah..
takat parfume je pun. 

emmm..
weekend ni  nak jenjalan. 
sure bershopping lagi kan.. 
ke mana agaknya tu yeeeee..
tungguuuuu.




Saturday, February 16, 2019

Makan tengahari di Bagan Awang, Sasaran, Sungai Buloh.



February 10, 2019.
Sunday.
Bagan Sungai Buloh, Sasaran, Kuala Selangor. 



Sebenarnya ini bukan cerita yang baru. 
cerita lepas kitarang breakfast di  W a r u n g  W a k   M i n a n,  Kuala Selangor.
saje je nak buat cerita lama2..
hehehe..
dah tak de idea lah tu. 
tapi kecoh nak up story kat blog kan. 
tak pe. 
itu usaha namanya. 

anyway, kami ke sini lepas jumpa kawan hubby di Kampung Kuantan lah. 
Hajatnya adalah nak beli udang or ikan. 
Tapi since demam raya cina ni masih ON, 
maka stock yang kami selalu beli tu tak ada lah pulak. 

terus ingat nak balik lah. 
tup2 ternampak satu bagan lagi. 
selalu tu main tengok je tempat ni. 
tak terfikir langsung nak singgah. 
tapi saja2 lah singgah dan bertanya lah.
Ada lah pulak stock udang. 
apa lagi. 
terus sambar 2 kg. 
sekilo dalam RM55. 
fresh2 gitu. 
tapi kami beli yang siap dibekukan dah. 
tak pe. 
janji still fresh. 


Bagan Sungai Buloh, Sasaran. 


panas lit lit masa ni. 
matahari macam tegak di kepala. 
mengelegak otak dibuatnya. 


rupa2nya di sini lah tempat tourist berkumpul untuk ke Sky Mirror tu. 
Masa kami di sini, 
memang banyak sungguh boats yang baru balik dari Sky Mirror tu. 
Mostly foreigners. 


depa kumpul pagi2 lagi lah kan. 
balik kira2 dalam pukul 12.30 tengahari. 
then terus makan di resto2 yang include dalam package lah kot. 
Dari info local kat situ, 
ticket kena beli online. 
saje2 datang nak beli, 
sorry yee..
gitu pulak ye. 
tak pe.
nanti kita pegi sana ye..


bagan ni sebenarnya tak menarik mana pun. 
kalau dibuat proper i rasa lagi menarik. 
mostly orang kampung je lah kan kat sini. 
maka tu lah. 

masa singgah di sini, 
terus terfikir nak lunch kat mana lah kan. 
tup2 bila tanya dengan orang yang jual udang tu, 
terus dia cakap, 
makan kat sini je lah. 

then i pun bagi tahu yang lain, 
kita lunch kat sini je. 
at first fikir2..
panas weiiii..
butttt..
bila dah duduk kat sini, 
MASYALLAHHH..
best sungguh. 


agak besar resto/kedai makan ni. 
Nama kedai ni, 
KEDAI BAGAN AWANG.
tak terfikir nak ambik gambar dari depan. 
Panas lit lit u. 
tak sanggup i.


Busy makcik ni memasak. 
orang dari tadi sikit2 dah makin ramai pulak tu. 


Agak lama jugak kami menunggu giliran dimasak menu yang dimintak. 
Nak makan Asam Pedas. 
Yang ada di kedai ni ada Ikan Gerut. 
Yang ada di atas meja ni adalah lauk yang sudah dimasak. 
Jadi kami mintak Ikan Gerut for our lunch. 




kemain mamat kecik ni. 
semua benda nak dijamah dia. 
sedap je tekak dia. 


depa ni lambat makan dari kami. 
so ini balance apa yang kami makan. 
Satu pinggan besar ikan gerut asam pedas buat kami. 


masa tengah makan, 
Abang Luqman and Abang Irfan ada video call. 
sembang lah kami semua. 




Ok lah cerita lauk yang ada ye. 
Ini yang dah ready digoreng. 
agak keras sebab dah lama digorenglah kan. 


Kami order lagi Sotong Goreng Tepung. 
Sedapppp. 
Freshhhh.


Dan ini lah Asam Pedas Ikan Gerut gerut. 
Memang sedappppp sangat. 
Orang Johor, 
tekak Johor., 
pekena Asam Pedas memang win lah. 


dan yang ini pulak Asam Pedas Ikan Pari yang dah Hubby makan pada awalnya. 
Ingat tak boleh order. 
so Hubby  pun pekena dulu. 
tup2 boleh pulak tu. 

lama gak kami di sini. 
lepas makan, 
rasa selesa menyembang sambil jamu mata dengan alam. 
Lagipun nak balik rasa berat sebab terlalu panas. 
duduk kat situ tak pulak kepanasan.

then lepas tu kami balik. 
sampai area Shah Alam,
hujan pulak. 
ALHAMDULILAH..
seharian di luar terasa puas. 
Nanti2 boleh ulang ke sini lagi. 

Monday, February 11, 2019

Ke Warung Wak Minan



February 10, 2019.
Sunday Morning,
Kuala Selangor.


Malam minggu lalu Hubby bagi tau nak jumpa geng sekolah dia di Kuala Selangor. 
Since dah nak ke sana, 
we decided nak breakfast di Kuala Selangor gak lah kan. 
Apa lagi. 
nak breakfast kat Warung Wak Minan lah. 
so malam tu gak lah i call tokey warung lah kan. 
mintak asingkan 12 keping roti canai. 
dan of coz Nasi Lemak Ikan Goreng depa lah. 

bila dah plan2,
tup2 ada yang tak dapat join. 
but still i tak cancelled the food yang i dah order tu. 
tapi bila time nak order, 
tup2 kata Roti Canai tinggal 5 je. 
Alahaiiii.. 
kira frust gak lah kan. 
dah janji2, 
tak dapat gak. 

tak pe lah. 
dah nama tak ada rezeki kan. 
So kami makan yang lain lah. 
Makan Nasi Lemak Ikan Goreng. 


Roti canai yang jadi pilihan. 
Kuah dia tu yang sedap. 
Since sikit, 
so kami share2 lah makan. 


I share sikit dengan Hubby.
ni roti telur MyMommi


ini yang jadi pilihan. 
Nasi Lemak Ikan Goreng. 
Kali ni ikan gorengnya agak kecik. 
tapi still sedap lah.
ALHAMDULILAH. 

 

Ada karipap. 
ada getuk2 ubi. 
dap ehhh.


tak cukup, 
tambah lagi. 


kitarang pulak ambik 2 mangkuk Lontong. 
Yang ini dipanggil Lontong Special sebab ada ayam.
new menu kat sini. 


My drink.
Nescafe Ice. 
Hari panas, 
sedap je sedut.


since ahli rombongan tak ramai, 
maka Nasi Lemak Ikan Goreng ada lebihan dalan 5 bungkus lagi. 
Tapi kami tapau bawak balik. 
nanti boleh bagi2 kat sesiapa lah kan. 


Since ahli rombongan Mak Bedah adalah orang yang sama gak setiap kali ke sini. 
Mak Bedah kenalkan ahli baru.
Baby Akhtar.
Happy kemain dia.
Dia pun breakfast kat sini. 
Hehehhee..
Nasi Lemak dia sendiri. 

ALHAMDULILAH..
agak lama kami di sini. 
Kami tak terus balik ke Shah Alam.
sebab nak singgah ke rumah kawan Hubby yang ada di Kampung Kuantan..
Nanti kita share cerita ye..
Hari makin panas. 
Lit..lit..
okkkk..
daaaaaa

Friday, February 8, 2019

Surprise birthday Mem Sabar





Surprised by our staffs. 
Celebrated again Mem Sabar punya besday. 
Eeeee..
Banyak kali. 
menci tau. 



yang ni arranged by our staffs. 


tiup, jangan tak tiup. 


nampak tu. 
sweet 25 tu. 
hehehehehe


seronok depa ni. 


Banyak ler gambaq kami ni hahh..
Tak pe. 
kita boh je. 
Saksikan lah muka2 mak dara yang semakin hari semakin beranjak usia. 
tapiiii...
tanya hati.
waduhhhh..
muda saje. 
hehehhe



saje je. 
dengki kan i. 
bagi besar cake kat Mem Sabar. 


again. 
semoga panjang umur, 
murah rezeki. 
sentiasa bahagia. 


suka nya dia...


Happy kan dia. 
Ini tak adil. 
I punya besday lambat lagi. 


ya allah mak dara oiii..
tak sabaq tau..
memang Mem Sabar ni. 


begini lah kami. 



tertinggal sorang staff. 
ada pulak yang pandai edit. 
tengok2 Husna atas kepala i. 
hehehe..
janji ada dalam gambar ye Husnna. 
ALHAMDULILAH..

cliks..cliks