cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, June 20, 2011

bila sudah bersemangat

Rentetan dari N3 lalu,.. e ceh.. rentetan tu. maka keesokan hari nya 'Anak - anak Sidek' dengan Abang Ayip n Hubby pun dengan penuh bersemangat nak jogging. Maka pepagi lagi kami semua sudah ke tasik Section 7.. Nak beriadah you..sambil buang toxic akibat membelasah di Qaseh Resto semalam.
Nampak tuu.. semangat mesti ada beb..
Ramai yang sudah berpusing keliling lake ni.
Steady Yob...Teman merahati je.. tak mampu nak jalan keliling tu.. Mau terbakar pala lutut teman..
Si kecik ni kan, kejap je dia dah sampai.. Hubby tercorot di belakang..
Then depa aim nak tendang ini bola yang dibeli semalam.
I kan tak jogging. So, i jogging mata. Nyaman sekeliling alam.. Tenang je..
Sambil tengok birds. Berdua- dua merpati ni cari makan..
Nampak si Tiong macam keseorangan.. hee
Tak ketinggalan Si Gagak berdua di ranting sana..
Dan Si Bangau mengisi perut
dan mencari lagi..
bila kenyang Bangau pun terbang....Heee... macam bagus je ayat..
Dah habis pusing keliling, depa cooling down pulak...
Kira session dah habis, terus tanya, "Bu, kita nak breakfast kat mane? Aikkk!! maybe nafsu terangsang sebab melihat warung Nasi Lemak di belakang sana tuu...Kekonon calorie dah terbakar lah tu..Dah dasar pemakan.. heee
I nak cite sikit sal Taman Tasik di Section 7 ni.. Dah ada public tiolet. But i think u have to pay lah.. Nampak tak cleaner tu tengah mencuci...
Facilities untuk anak - anak bersuka ria.. melompat, memanjat..Kalau petang - petang memang ramai.. Ok lah kita cite makan yukk.. Maka kami pun berangkat balik dan terus cari tempat makan. Maka ke sini kami tuju... Resto Jayati di Section 17..
Resto Jayati in Section 17.
I amik ni. Bihoon Singapore.
Abang Irfan makan Kuew Tiaw.
Abang Luqman makan Mee Rebus..

Errghhh kenyang dah.. So, time to balik.. Emmm..takut lepas ni depa bantai tidur..INSYALLAH kalau tak ada apa aral melintang, boleh jogging lagi minggu depan.

32 comments:

  1. salam...jogging jgn tak jogging....maknya tak join ke...he he...I kelmarin start balik...brisk walking saja...setelah rasa badan dah mengandung...he he...mengandung lemak....

    ReplyDelete
  2. cuci mata pun best jugak..tgk permandangan pun dh cukup relax, santai kan..

    ReplyDelete
  3. kalau gi jogging jer balik mesti sakit kaki ni..tu yg malas nak lari2 ni...

    dah lame tak makan kat jayati tu...selalu gi kmn kat belakang tesco extra tu jer...

    ReplyDelete
  4. Eni,

    kepala lutut ni leh tercabut kalau i round 1 tasik ni,,heeepandang je lah..

    ReplyDelete
  5. Betl tu k sal. saya suka scenery. rasa nyaman je..

    ReplyDelete
  6. Ain, umur2 cam kita ni dah tak leh jogging dah.. jalan laju je, dah ok lah tu..

    Jayati ni masa kitarang dating tahun 80an dah ada dah...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Yan

    memang jarang jogging
    dari depan ke belakang
    dari belakang ke depan dlm rumah ajer
    itu pun mengah juga dibuatnya ..he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  8. akak pun dah lama tak jogging...
    seronok kalau jogging bramai2

    ReplyDelete
  9. memang best kalau dapat berjogging ramai-ramai...saya pun malas juga asyik tambah lemak jer ni...hehe

    ReplyDelete
  10. Hi Yan, this is section 17, Petaling Jaya?
    Wow! I can't recognise it.
    Used to come here in the evenings in the '70s.
    Your pics sure brings back memories to me.

    I stayed at Shah Alam, then PJ University Gds, dekat Motorola, then at SEA Park before coming here.
    I sure miss the many foodcourts there.
    I enjoyed looking thru your pics.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  11. mmg bersemangat betul diorang kan..bagus2..

    cam sedap jek mee rebus tu..dah lama tak makan..

    ReplyDelete
  12. sha n cik suami lama sgt dah x jogg ni....asik tunda je...ehehe

    ReplyDelete
  13. Assalam Sis...
    X sangka akak berbakat dlm bidang fotografi yea...Serius cantik gambar2 burung yang akak ambik tue..i like...

    ReplyDelete
  14. next week akk pon kena jogging juga tau :)

    ReplyDelete
  15. ai kalu lepas jogging suker belasah roti canai. hahaha... hubby kata sia2 la berpeluh bagai pastu kumpul lemak balik.. kekekekeke

    ReplyDelete
  16. wah, menambah tenaga dgn makan2 setelah puas berjogging......

    seronok berjogging di waktu pagi kerana sejuk dan fresh..

    ReplyDelete
  17. laa Yan knapa tak join skali.. msti best joging sekali ngan semua famili

    lepas joging lagi berselera makan tu..

    ReplyDelete
  18. Assalam Bro Rozali,

    nak jogging ni tak perlu ke taman pun..kat umah pun boleh

    i mmg dah tak leh jln terlalu lama...

    wasalam

    ReplyDelete
  19. KakKasihredha,

    dlm hati mmg teringin. to kan kaki ni membataskan pergerakan saya.

    ReplyDelete
  20. Hi Uncle Lee,

    thanks for dropping by..Ooo Uncle Lee, this is not Sect 17 PJ. This is in Sect 7.

    Bye...

    ReplyDelete
  21. Kass,

    mmg bersemangat..

    mee rebus tu ok lah...

    ReplyDelete
  22. Body Sha masih ok lagi.. depa ni lemak dah berkumpul lama..hee

    ReplyDelete
  23. Ooo ye ke Cik Sue..alahhh suka2 je lah.. sambil menikmati alam.

    ReplyDelete
  24. Nieza,

    blasah je..heee.. jogging tu alasan je kan...

    ReplyDelete
  25. masa pagi ni kan freshh.. mmg seronok lah berjogging

    ReplyDelete
  26. Tak boleh lah Ibuintan.. sebab tu jogging mata saja.

    ReplyDelete
  27. Bukanlah entri Yan kalau tak ada cerita pasal panganan.....hehehe. Walaupun tumpuan asalnya cerita pembakaran kalori akibat panganan di Qaseh! Memang seronok walaupun cuma 'jogging' mata di kawasan luas terbentang tu. Salam bahagia.

    ReplyDelete
  28. kahkah..joging2 jugak..soru mesti on kak..hehe..i suke;)

    ReplyDelete
  29. kali terakhir saya joging 2 bulan lepas. entah bila nak mula lagi.


    santapan tu harus lepas joging.

    hehe...

    ReplyDelete
  30. eiiii lama tul x berjogging nie ! .. bila tgk nie teringin lak .. nak mule kan main susah nie :)

    adehhh lepas jogging kalau makan nie semua huhuhhu kalori yg terbakar masuk balik lahh ekkekeke :)

    ReplyDelete

cliks..cliks