cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, June 2, 2011

The Garden in Mid Valley

Semalam i ada janji nak jumpa sorang kakak ni yang kitarang ada buatkan wedding cake for her daughter. Weddingnya punya lah dah lama.. Baru sekarang kitarang nak collect segala barang yang telah digunakan. Yelah sebab wedding Pullah pulak akan berlangsung di Kuala Kangsar. And kitarang kena buatkan wedding cakenya pulak. Maka berjalanlah i ke Mid Valley. Mid Valley youuu... Sooo...I pun pegi lah ke sana bersama 2 orang 'Anak - anak Sidek'. Abang Luqman tak nak ikut.
Lepas parking, we all terus berjalan mencari tempat makan dulu. Lapau. Sebab dah pukul 13.20PM. So, i fikir baik makan di Belanga. Macam - macam pilihan Malays food kat situ.. Tapi i ni kan bila dah tiba Mid Valley ni geography sure out. Tanya - tanya kat orang, mana arah nak ke The Garden. So, berjalan lah kitarang hingga ke area Center Court.
Nampak lah "Pirates of The Carribean" punya apa tu ye.. Entah lah.. Layan je lah gambar... Mamat - mamat ni semua nak bergambar. Bila telah ke belah kiri, kami memang jumpa The Garden..
Laaaa.... The Garden ni , cafenya. Bukan shopping mall tu.. Emmm.. disebabkan kaki i ni dah session, i tak larat nak cari lagi dah. Terus parking punggung kat sini. Layan je lah apa yang kami makan kat sini..Tapi kita layan tempat ni dulu.
Cantikkan...
Siapa yang suka English decoration ni sure pengsan kat sini.
Tengok tu.. Lovely.. I suka tengok tapi tak suka kalau umah i cam ni sangat. sikit - sikit boleh lah..
Ada lagi kat atas tu. .. Macam ada 2 tingkat lagi.
Lepas makan,leh pegi kedai sebelah menyopping baju.. hee...
Dalam pun ada ruang makan. Tapi mata terbatas lah kan.. Tak leh layan bijik mata tengok orang.
Tengok..depa tak sabar nak makan.. Tengok ye apa yang kitarang ngappp...
Kitarang dapat 2 glasses of Ice Lemon Tea FOC. I pun tak tau kenapa depa ni nak sedekah.. Heee.. - RM5.90
Abang Irfan ordered Ice Chocolate. Sedappp katanya..- RM 9.90
Longan Blast for Abang 'Imran - RM9.90
Both of them asked for this..i harap sangat sama macam dalam gambar..
Emmm.. sebijon lah.. not badd.Really big portion..- RM15.90
Tengok tu ..bersemangat Abang Irfan.
I took Spaghetti Carbonara - RM18.90
Abang Irfan ordered ni gak Chef's Mushroom Soup.. "sedap Bu"..Ye lah makan lah.. - RM10.90. Air dia pun sedap katanya..
Tetap nak acting.
Budak sakit perut ni macam serik nak makan spaghetti. Akhirnya ordered Nasi Lemak.
Really big portion. Abang Irfan tak habis.
Licing i makan...hee...
And last but not least.. Mesti nak ada dessert.. I nak tengok gak. Sama tak macam dalam gambar... Soooo... tada.....
Coconut Galore. Kira memang sebijon gak beb - RM13.90
Ni budak senyum - senyum nak apa ek? hee..Dia kata, Ibu nak belikan Abah hadiah for birthday Abah.So, dia pun nak. Sebab birthday dia selang 4 hari je dari Abah, So, mintak in advance hadiah hari jadi.. Eh... boleh gitu ye... So, ini request nya...
Wallet dari Body Glove. Dia memang peminat wallet. Bukan isi duit. Dia buat collection..
Sooo..happy.. tak payah ibu nak susah - susah fikir nak bagi hadiah apa..
Sebenarnya kan di samping jumpa kakak Aznam, i nak beli kan Hubby gift. Tak tau nak belikan apa dah. Tengok parfume dia dah tak ada. So, i bercadang membelinya di Metrojaya..
Tak sempat Chef CiJu nak wat cake. So, beli je kat Secret Recipe. Tak payah beli besar - besar. 3 slices je Butter Scotch - RM21.
Lilin pun kami tak bakar..hee.. simpan untuk anak..
Hubby sambut dah birthday yang ke 43.. Hee....dah tua dah dari i.. yeahhhhh
Cam ni lah gelagat anak - anak i masa i beli parfum. Depa lepak je kat lantai. Tak berlari ke sana - sini. Yelahh dah makin besar dah.. ALHAMDULLILAH. selalunya kalau shopping i tak pernah bawah the kids. Just belikan aje for them. dan depa tak kesah.. pakai je apa yang i beli. I bought Burberry parfume for Hubby. Hope Hubby suka.

Kat mane ek nak cari The Garden ni.
Lot F-001, First Floor.

Emmm.. almost at 16.15PM. Kaki i bagai nak meletup. So, amik Kak Timah, terus balik. Abang Luqman tak makan apa lagi cuma mik roti dan telur je.. SO, kena picked him up dan terus keluar makan dan dinner lah kira tu...heee...

30 comments:

  1. di the curve pun ada gak The garden ni kan yan.
    Husband yan baru 43 ye...muda lagi.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Yan

    selamat hari ulang tahun untuk hubby
    kirim salam kat dia

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. Kak Kasihredha,

    rasa saya ada kak.. Dekat dgn Mercer bukan..

    ReplyDelete
  4. Waalaikumusalam Bro Rozali.

    INSYALLAH akan saya sampaikan.

    ReplyDelete
  5. selamat ulang tahun utk hubby nyer

    moga yan sekeluarga rukun damai,aman sejahtera..ameen

    ReplyDelete
  6. selamat ulangtahun untuk hubby Yan...semoga sihat selalu dan bahagia sentiasa.

    ReplyDelete
  7. happy birthday buat suami akak...semoga dirahmati Allah selalu...

    best tgk akak jln-jln dan mkn-mkn tu...buat saya rindu nk blk Msia..hehe

    ReplyDelete
  8. YAN,
    I jarang pi MidVall ni, sebab jauh dari area I. Lama tak pi. Dulu pernah pi sampai sesat.

    Wow! air dia dalam gelas ala-ala jug. I like.

    And..ohhh cabonara! I baru nak plan pi makan dengan anak I. Tergoda youuuuu!

    ReplyDelete
  9. oh kak yan..seronoknya..

    haritu setakat lalu je kat garden ni.. tak singgah pun. Tp syok tengok tempat dia..memang english style..

    oh selamat ulang tahun hari lahir..buat suami kak yan..kak yan memang muda lagi ni..tengok muka pn dah tau;)

    ReplyDelete
  10. happy birthday utk suami akak...Sha suke g midvalley n the garden!

    ReplyDelete
  11. selamat ulang tahun utk hubby yan...lebih kurang sebaya dgn en somi kite jer...

    saye pun mase besdaynye beli perfume jugak - "armani code" ok jugak baunyee...

    ReplyDelete
  12. kak yan.....dapnyer mamam kt c2.t'liur dh ni.....best kn dpt mknn sebijik cm dlm gmbr.heee

    ReplyDelete
  13. mmg cantik la Garden tu kann..rasanya saya x leh gi saner kot, mcm akk kata...silap ari bulan saya leh pengsan.....hahaha

    ReplyDelete
  14. pernah pergi mid vally dua kali...first ada temuduga dekat2 situ singgah jalan2...second ada pameran kemasukan universiti...nak pergi lagi bercinta kak..jao dan jem..kena naik train...huhu..

    teringin nak ke garden tu :)

    ReplyDelete
  15. sedap tak kak..leh la pegi try..hehe :P

    dessert tu sejibik kak..tapi rase menda tu???

    ReplyDelete
  16. sedap tak kak..leh la pegi try..hehe :P

    dessert tu sejibik kak..tapi rase menda tu???

    ReplyDelete
  17. wohhh..
    gi mid valley ye..
    ari rabu ari tu kass gi sana.punyelah susah cari parking..full jek..

    then dah masuk dalam pun sesat lagi..cari mid valley jumpa garden mall..haha..balik umah terus gosok minyak panas kat kaki..adehhh

    ReplyDelete
  18. cuti sekolah tak pi bercuti ajak anak2 ke kak?
    bila agaknya kita nak dating sama2 ..hehehe

    ReplyDelete
  19. Salam kak~ breast soap tu mmg berkesan kak~ kwn yong pakai seketul je pon da nampak kesan nyer tau :)

    ReplyDelete
  20. ya ampun kak..tetibe i jadik lapar;)

    ReplyDelete
  21. hehehe heppi belated buzday buat hubby akak yea hiks, shoo lomantik la dengan lilin2 comei tuh hiks

    ReplyDelete
  22. TQ Nieza.

    Emm jalan2 mesia je Nieza. Awak lagi puas berjalan2 kat sana..

    ReplyDelete
  23. AA,

    air dia sedap. lagi sedap sebab free..hee..

    i ke mid vly ni kalau nak shopping yg penting je.

    ReplyDelete
  24. Kenyang perut senang hati lah fida..

    akak dah tua lah dear. Going to 43 gak this year. cuma mudah sebulan lebih dari Hubby...

    ReplyDelete
  25. TQ Sha..

    akak mmg suka sha tapi pocket je yg tak berapa suka..hee...

    ReplyDelete
  26. Ain,

    tq. somi i sebaya i pun. cuma dia tua bulan.

    o bought burberry, n he happy..

    ReplyDelete

cliks..cliks