cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, October 15, 2010

Presentation.. macam gempak je bunyi

Seminggu yang lalu NekCik called. Her fren nak kahwinkan anak. Perlukan something for the wedding favors. So, she requested some cookies and cuppies for the wedding. Of course kena buat simple presentation to the client lah kan. Kami buat janji temu di Mid Valley.
Chef CoYa akan prepare kan cookies dalam bekas as a wedding favors. And Chef CiJu, biasalah..cuppies for wedding cake. While me, as first she asked wedding favors for kids. Bila tengok benda tu macam simple je, she decided to make by herself. But she requested cuppies dan cookies given to the groom's side . And this thing have to be my job. I have to make it as a small hamper.
Bersemangat nak jumpa potential client
Amboi3..siap point finger lagi tuh..Serius tu..
Nilah client kitarang - MakTeh, fren to NekCik
First option - 8 pieces of chocolate chips cookies which worth of RM4.00 without sticker.
Second option
Third option
Cuppies in individual container - RM3.00. More that 100 pieces - RM2.90 - RM2.80 with fresh cream
This box of 16 cuppies is RM48. This is a complimentary to MakTeh yang sudi menjadi kitarang punya client.
We discussed at McDonald Mid Valley and MakTeh belanja minum air. Thanks . After discussion, we went for lunch.. Lapar beb...So, i ajak diarang p lunch at Belanga. This cafe is located at Concourse Level of The Gardens. Exactly address - LG 230B, The Gardens, Mid Valley City. I have been here before. Some information that i got from the staffs, this cafe belongs to Kelantenese lady (katanya wife to Ustaz Ismail Kamus. Katanya...Kalau salah staff dia cakap, maka salah lah i..) Satu lagi branch baru ada di Empire Shopping Gallery, UG-18, Jalan SS16/1, Subang Jaya. Tel: 03-5630 2780
Jeng ..jeng..jeng...
We have to wait to be seated. Ramai customer pasal memang waktu lunch. Tapi i tak faham kenapa ada sesetengah tu dah tengok orang berdiri lelama kat situ dan dia pun dah habis makan, masih lagi sakan bersembang. Makan lak takat makan dessert je.. Emmm hampeh...




The interior
ior

Di depan pintu sudah diletakkan menu. So orang boleh tengok samada sesuai tak dengan tekak..
Tu owner nya
Dulu Belanga known as Kelantan Delights yang ada di KLCC. Now katanya di KLCC dah tak de lagi. Macam - macam ada kat sini. The serving macam 5 stars hotel. Rasanya pun sedap - sedap. Satu lagi kenapa i nak makan kat sini. INSYALLAH dijamin HALAL. I memang dah lama tak makan any KFC or McDonald food anymore since almost 3 or 4 years ago. Mudah - mudahan ALLAH beri kekuatan..

Nasi Tumpang. Pernah makan masa kat Pasar Pasir Mas. Masa tu rege dia cuma RM2.50..At Belanga RM 6.90 you...
Berlayer - layer isi dalam nya
Nasi Lemak. Color nasi hijau pasal dicampur daun pandan.
Es Teller - tak tau kenapa Indonesia dessert ni boleh ada dalam Kelantan cuisine.
Nusantara Blended my choice
Alpukat Juice = Avacado Juice
Sedang menikmati Es Teller. Tapi Es Teller dia tak sesedap Es Teller kita kan KoYa??? Nangka nya tak terasa pasal depa guna nangka yang agak muda.
Berbahagia dia bila dapat makan..
After did our prayer here, we straight went back.

6 comments:

  1. ooooo tidakkkkkk....
    makanan lagiksss....
    terasa nak ikut k yan je p jupe client...
    muahahaha

    ReplyDelete
  2. Kak Yan
    memeleh air liur nie tengok makanan Belanga nie..tak apa...Kak Yan buat review psl makanan banyak-banyak, nanti bila balik Malaysia, nak makan puas-puas

    ReplyDelete
  3. Owwhhh baru tau belanga tu asalnyer Kelantan Delights tu ek...nanti pegi Empire boleh try :-)

    ReplyDelete
  4. Salam Gina,

    highly recommended. Memang sedap food dia..

    ReplyDelete
  5. Sakan Eynda,

    katanya lah..Now rasanya dah tak de lagi kat KLCC

    ReplyDelete

cliks..cliks