cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, October 14, 2010

I dream of it..

"Yang.. i beli kan something untuk u", hubby beritau di telepon. Sebenarnya benda ni memang dah lama teringin i nak beli. Setiap kali lalu toll, mesti i cakap terutama kalau Hubby yang drive. Hubby pun selalu cakap, "beli lah. Senang sikit". Apa ek??? Alahhhh...SMART TAG. I adalah Touch & Go user. Sebenarnya itu pun dah okay.. biasalah kalau namanya MANUSIA. Mana pernah puaskan. Well, bila hubby bawak balik malam tu, i felt so happy. Thanks DARLING.. Sebenarnya i memang nak p beli.. Tapi Hubby memang baik. Beli kan untuk i..Tengah promotion katanya. Hubby still pakai SMART TAG yang lama. Classic. Dia guna since 2000 / 2001.

I got it at last
First time cuba oleh Si Timah
Federal Highway, Toll Batu 3
Bila dah dapat, teringin lak nak guna. Sebenarnya bukan tak pernah guna. Tapi saja kemaruk tetiba. Yelah nak pasang kat Cik Timah i tu... So, hari tu i mengopper kan diri pada Chef CiJu untuk buat delivery Oreo Cheese Cake and Cuppies ke KLCC. MAka dirasmikanlah pada hari tu..
Oreo Cheese Cake weights 1kg lebih RM 60...
Cuppies with fresh cream, 25 pieces RM70 with M size.
Kami tiba KLCC dan terus delivered the things. Bila ada masa terluang, teman terus cakap nak window shopping sambil buat wishlists for next year. Of course wishlists ni teman kena sampaikan kat Hubby..heee... Singgah kat boutique handbag ni, i tercari - cari handbag yang sesuai dengan budget.. Budget hubby lah... This boutique adalah boutique yang i penah beli my sling bag. Cari - cari, I terus fell in love with one design.. Baik staff yang tolong explain itu ini kat i tu.. Damien. He's cute. So helpful. Sebenarnya this was the boutique yang tak akan pandang i dari atas sampai bawah kalau i masuk kedai diarang macam sesetengah boutique di KLCC. (APA ingat orang tak ada duit ke???)Well, this is also one of the thing that i dream of.
I love the brown one..Santikk..santik...
Damien takut - takut pada mulanya. Dia kata dia, "takuttt"..hee...Takut i peluk ke????Tak sesuaiii...
Ok tak???Simple je lah kan...
Well, bila dah survey sana sini, perut pun menyanyi - nyanyi. So, we went to ASEANNA. ALHAMDULLILAH masa tiba kat sini, masih lengang lagi.. I ordered Rojak Buah while Chef CiJu ordered something kinda chicken and olio..Chicken dia tak fresh..Olionya pun tak berapa sedap. Chef CiJu cakap, sedap lagi Hubby punya Olio..
Teh ice
Chicken Olio
My cappucinno
Rojak Buah - but the paste not really fresh
Ke tiolet dulu sebelum balik.. Takut kena jam, tak lah parah nanti menahan...
Chef CiJu ajak kakak ni bergambar. Indonesian. tapi cakap dah macam orang Malaysia.

Kami memang gila, dalam toilet pun dak posing. Tapi tak pe lah.. toilet dia bersih
After makan, we went back.. Chef CiJu kena cepat balik because dia kena prepared 10 boxes of Pineapple Tart for Hubby untuk dibawa ke Kota Kinabalu. This tarts adalah untuk our friends yang pernah datang ke rumah kami dulu.

Fresh from the oven with homemade pineapple jem

Tips dari activity yang kitarang buat hari tu
1. Kalau ada TOUCH & GO or SMART TAG, baik anda gunakan kalau masuk ke KLCC. Jimat masa and convenient.
2. Kengkadang ramai orang rasa segan nak masuk ke any boutique di KLCC. Pada i, blasah je masuk..
3. Sekarang ni menurut i makan di ASEANNA dah tak berapa best. Food banyak tak fresh. Baik makan kat Food Court dia.. But bit noisy lah.

11 comments:

  1. oooo....foodssss....
    best nya....
    sedap nyaaa...
    melelh air liur ni dah kak yan! tolonggggggg! ;p

    ReplyDelete
  2. Salam Suzi...

    ha..ha...sebenarnya dulu lagi macam best..but now, not really lah..

    ReplyDelete
  3. Salam Yan...

    Sekali pandang, si Damien tu macam Ahamd Fetri TV3... Kalau kakcik pun, mesti kakcik ambil kesempatan posing kat toilet yang bersih tu. Kalau tak bersih... nak masuk pun pikio banayak kali. :)

    ReplyDelete
  4. Salam Kakcik..

    a'ah lah.. come nak budak nya..cakap pun kemain lembut.sal dia pun sikit2 soft gitu lah..hee

    sal toilet tu mmg lah kakcik.siap ada body shop lotion lagi tau..

    ReplyDelete
  5. kak yan, nice & simple handbag tu...I likeeeeee...cheese oreo cake tu sedappppp...nanti nak order la...

    ReplyDelete
  6. Ha ha..MMg betul la cakap you. Kalau kita masuk sesetengah kedai tu tgk dr atas sampai bawah.."Mcm kita tk de duit".. Tp kira yan okay lagi la yan, Kalau dia tgk zie siap dok mengekor dgn jelingan mata dia sekali..
    BTW, nice la your bag..tp zie minat color putih..:)

    ReplyDelete
  7. Nak tambah lagi, Credit 2 Zambree.. (memang you'all 2 ni loving couple)

    ReplyDelete
  8. Salam Sue,

    tulah.cantikkan.. tp diarang ni selalu nya brg baru takat sebulan je. Lepas tu design baru lak.. Entah dpt entah tidak.. Wish je lah..

    Oreo Cheese tu mmg sedap. Sure.. u leh order if staying kat area Lembah Klang lah...

    ReplyDelete
  9. Zie,

    jangan peduli kan. depa tu pun dibayar gaji. Tak de org cam kita, tak bergaji dia..heee

    tq puji2 sugardaddy i..hee..

    ReplyDelete
  10. Salam kak yan...

    1st teruja nengok akak kat butik handbegs...uuuissskk...santik tue kak..iyea la sy x suka gi butik kat KLCC tengok org cam haprak jerr.
    2nd lagi..lagi..lagi..teruja sgt tgk cheese oreo cake tue..uuuiissskkkk cam ner nak order erk..

    ReplyDelete
  11. Salam Sue,

    lain kali prepare duit bebanyak, then masuk pakai selipar or sandal sempoi je. Then mintak lah 1 handbag, 1 purse, 1 scarf.. Then bayar cash..baru dia terbelalak. Pasal akak selalu shopping pakai cash je...

    Kalau nak order, give me a call. nnt akak kirim kat inbox facebook. Kalau rumah senang dijejaki, INSYALLA buat delivery. Kalau boleh tempah 2 and more lah..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks