cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, October 28, 2010

Waikiki Cafe to Alpha One,then ASTRO, lastly SACC

Minggu lepas janji dengan TokNgah nak sama - sama ke Alpha One. Apa tu?? Healthacare company and a subsidiary of a Japan MNC dealing with therapeutic equipment primarily for Physio Therapy. Kan i ni ada masalah kaki dan dalam N3 ni i ada ceritakan treatment yang i buat. So, this is another one alternative for me. Sebenarnya i tak sanggup nak makan ubat apek tu. And satu lagi, too costly lah.. Yelah RM150 untuk satu treatment. I have to do at least 5/6 times per month at least. Just calculate je lah ye.. Satu lagi alasan, jauh.. Heee.. seribu satu macam alasan..heee...

This center FOC. Ramai warga emas.. Tapi sedih kan. i ni belum pun category tu dah ke sini.. Tak kesah lah janji nak baik. Tahun depan punya trip bersusun tu.. Kalau tak sihat, sure travel pun tak seronok..Uppss!!chopp!!! nak kenalkan.. Orang yang without fail, remind me to go for the session. Tu kat sebelah i tu..
Macam - macam penyakit boleh dikurangkan tahap penyakitnya tu.. Katanya lah. BUT i try.. INSYALLAH..Antara my penyakit, susah tidur, resdung sikit, darah rendah, sakit sendi, dan kebas..See.. itu yang tau.. Hopefully tak ada lagi lahhh...
This is the machine. Do you know how much does it cost..The actual price now is RM17,100. But now under promotion just RM16,500.. Puuhhhh!!!... cantik betul harganya..Tapi memang ramai yang beli.. Yelah kalau dah sakit..
Uppss!! dedah orat sikit.. Hee.. Saja nak tunjuk the magic pen yang menggunakan 9000watts. Yang ni adalah machine yang tak berkongsi dengan peserta yang lain. But you have to sit for the mild one first which is you have to share with another 6 persons for one machine. Lepas tu baru boleh gunakan yang ni..
This center is located in Section 23, Shah Alam.
Before that i went to the office first with Chef CiJu. Buat sikit - sikit kerja yang patut. Lebih kurang dalam 1 hour plus, we decided to have our lunch di Waikiki Cafe, Plaza Alam Sentral. My usual place. Dah naik muak makan di PAS ni. But i really like this cafe..Layan je lah gambar - gambar food and the cafe here.
This cafe terletak bersebelahan Restoren Syed. This cafe just renovated. With this look baru i nak promote kat sini..
Sebenarnya this photo was taken two days before while having lunch with Cecelia.
Lamb Chop buat tambah tekanan my darah
Favorite - Bakso
Chicken Chop
Nasi Goreng with Black Pepper Chicken
Mee Hoon Goreng
My favorite drink while eating here, Teh Dangdut...hee..
Then after these two activities, at 16.00pm we rushed to Bandar Baru Bangi to deliver the small hampers. Last time pernah ada appointment dengan ASTRO pasal hamper. Tapi tak de rezeki masa tu, ada acara yang ditangguhkan. This time, pihak ASTRO ordered 10 small hampers. Walaupun quantity tu tak seberapa, but i accepted the offer. Just to gain more experience. But the hampers bukan dihantar ke ASTRO. We had to deliver them to Utusan office in Bandar Baru Bangi.. Hampir sejam kami melilau mencari tempat ni.. Hujan pulak tu..Masa - masa tu gak i rasa nak beli GPS.. huuh!! Letih...
Punyalah susah nak cari tempat ni..
tempat suratkhabar diagihkan
Benda kat atas ni lah yang nak kena deliver dan ditempah ASTRO.
Almost at 18.00pm we rushed back to Shah Alam. Terpaksa singgah Giant, SACC kejap to do some groceries. Perut lapar balik.. Emmmm ke sini lah kami.. Usual place usual dishes.
Serimuka Bakar

Roast Chicken. Sedappp....
Tiba rumah almost at 21.30pm. Tired.. Alahhhh ari ni miss "Stairway to Heaven" dengan "Chinta" lahhhh.... nak wat cam ne...

Note:
Kat mane Alpha One center di Klang Valley???

1. Bandar Tun Razak
2. Pandan Mewah
3. Semenyih
4. Kelana Jaya
5. Tanjung Karang
6. Taman Tun Dr Ismail
7. Selayang Baru
8.Tun Hussein Onn
9. Kota Damansara
10. Shah Alam
11. Batang Kali
12. Klang - Kampung Jawa

10 comments:

  1. sweet kaler...k.yan wat biz hamper ke

    ReplyDelete
  2. Salam Mamaicha,

    alahhh kecik2 je.. saja sesuka..

    ReplyDelete
  3. ohhhh akak yan...lahai kenapa gi Bangi tak cari saya? Akak gi opis saya tu. Hadiah2 tu semua utk our staff day esok. Huhuhuhu.

    kebetulan plak...masa staff duk angkut bakul kueh tu ke atas opis....saya ada nampak. Duk pikir gak cantiknya sapa yg bagi ni. Ghupanya kawan blog yg buatkan...hahahaha what a small world.

    nanti after raya haji kita jumpa jom.

    ReplyDelete
  4. wahhh layaannn chinta gak ye kak...
    klu miss blh tgk online je la tp tak sama feel tgk kat tv...
    ;)

    ReplyDelete
  5. Salam Leez..alahhhhh ye ke.. YA ALLAH.. kalau ku tau, mmg akak ajak Leez cari tpt makan. Lapar na masa tu...heee.. ye lah cari tempat meraban tah ke mana2 tah...Lawar ke benda tu.. hee.. saja sesuka tu...

    Mmg small world kan.. Tak pe.. Nnt raya haji awak datang. Masa tu kitarang masak special raya punya dishes.. Bawak sekali kembar awak tu..

    ReplyDelete
  6. Salam Suzi,

    layaz beb.. ol tak best lah suzi.. tadak feel...hee..

    ReplyDelete
  7. sedapnye makanan kak yan..terliur2 sye tgk=)

    ReplyDelete
  8. saja memang suka bg org terliuq..hee...

    ReplyDelete
  9. Menarik la tempat rawatan tu...eynda suka tengok hamper yg putih tu ... sangkar burung ek? Letak apa dlm tu?

    ReplyDelete
  10. Salam Eynda,

    tpt tu rasa2nya mmg bagus. The staffs mmg ramah2. Bagus utk org yg ada sakit knonik..Kencing manis,jantung..

    Sangkar burung and Basket. Akak letak 2 types of biscuits, pineapple tart n chocolate chips, floral tissue and Kisses Hershey's chocolate.

    ReplyDelete

cliks..cliks