cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, October 2, 2010

Shopping at IKEA

Last Friday, we went to KLCC just to send two sets of cuppies which ordered by Chef CiJu's customers. Both of the set were for birthday. One for a girl, Sara, and another one for a little boy, Adam. We just sent the cuppies and then straight went to IKEA as we planned. Shopping time...After took Jalan Duta, and straight to NKVE, i exit to Kota Damansara, which was the way that i knew how to go to IKEA. We went smoothly until we met the first traffic light. And the hazard was there.. The traffic was so damn bad, terrible, worst, unbelievable, ridiculous... We touched the first traffic was at 17.35pm, and we reached IKEA at 19.45pm....It took almost about two hours. And kalau off period, it takes you plus minus just half an hour. What do you think???? Siapa yang CRAZY? ME? TRAFFIC?...Huuhhh
Terbaliklah pulak.. Tak kesah lah kan.. ELMO character in Sesame Street..
Sweet pink roses for the girl, Sara. Strawberry paste for the roses was great. It smells sweet and yummy. Chef CiJu used fresh cream..fresh cream tau not butter cream, yang buat kita rasa muak, but not fresh cream.
Once we reached IKEA, first thingto do, went to the ladies, then straight to isi our tummies yang dah mengelodak and plus stress.. Kaki, kepala, hati yang stress patut diredakan oleh FOOD...So, we went to the second floor. We had to dine quickly because of time. It was 20.00pm already.
Welcome..memang kami dah come ni..
Laparrr..Chef CiJu took the below dish.
Chicken Leg with Sweedish Herb and Lemon Sauce. Nampak sedap..Tapi pelik the potatoesnya macam tak masak.. Ke, memang that is the way..I havent tried this menu...
Selepas kaki stress, kepala stress, hati panas, kami pulun dulu.. Tu.. siap acting..
Chef KoYa and me took this dish. I took for 10 pieces, while she took 15 pieces...
Swedish Meatballs - pelikkan..makan dengan jem.. Tapi sedap lah pulok..Rasa - rasa macam boleh buat. Meatball yang kitarang buat Bakso last Monday, dah boleh pakai. Cuma gravy je tak tau cam ne.. Rasa- rasanya IKEA ada jual ready made gravy.
I loveeee dessert. This Almond Tart with Daim was superb.. I like it very very much.. But it was so sweet..So, kena kurang - kurangkan..Sesekali tak pe.
Alamak, flag dia dah tumbang lah...jeng..jeng..jeng..
Emmm tinggal suku???
Laaa..licin dah..
After ordering and eating, baru terperasan advertisement dia...Laa free for coffee..Tenung lama - lama, eeemmm yesterday nya last. Bukan rezeki tu namanya..
Masa kami sudah banyak dibuang pasal jam.. Kalau tak, sure satu IKEA kami jelajah. Yelah, we decided tengok cupboards and of course barangan dapur.. My favorite department. Decided to buy wardrobe for my boys.. Sudah terlalu uzur dan sudah disedekahkan pada orang pun.. Now all the shirts and pants i masukkan je dalam luggages sorang satu.. Decided to buy yang murah - murah je.. Sesuai dengan kewangan.. Tak nak lah pegang prinsip , BIAR PAPA ASAL BERGAYA..lebih baik SEADANYA...Yang penting practical.
Murah je kan.. I bought 3 bijik..sorang satu..heee.. Kalau nak buat built in, sure rabak pocket i.. Ni pun dah besar syukur..
"Darling, i nak ni satu, yang tu dua"... Heee..berangan - angan lah pulok...
Nasib baik bawak orang kuat..
Lepas pilih wardrobe, time i menyopping lak.. Tempat favorite, barangan dapur.. Emm kalau boleh sume - sume i nak beli.. Rambang mata.. Tengok je lah apa yang diborong.. Lagipun dah lama tak ke sini..Apalah salahnya kan...
Scanted candle is like a must thing to buy every times i menyopping barangan rumah..
Menggantikan frying pan yang dah bersopak sana sini. Lagipun frying pan yang kecil ni senang bagi Abang Luqman or Abang 'Imran nak goreng nuggets or sausages..Tak terlalu besar or berat..
Yang ni lak nak ganti teapot i yang hampir 3 dah pecah..Lagipun nak habaq mai kat NekCik..Don't worry your tangan tak akan terkehel nanti..heee..
Ni lagi satu items yang i suka sangat beli setiap kali beli barangan keperluan dapur.. Kain lap.. Selalunya white is my choice. Tapi ingat nak tukar theme lah pulak...
Dah pernah sekali container cam ni dulu..Nampak really practical.. So, i tambah satu set lagi.
After spent here about 2 hours, we made a payment dan terus buat urusan 'Home Delivery and Installation'. Arrangement telah dibuat dan dijangka akan datang selepas jam 17.00pm till 19.00pm. Chef KoYa yang drove us back. My headache sedang menggila gara - gara traffic tadi.. Tiba rumah terus telan panadol soluble. Tapi hati i puas sebab dah melabur di IKEA...yeaaahhhh

10 comments:

  1. teruknya jem....stress!!
    dah lama tak ke IKEA...dulu masa opis kat PJ...selalu gak gi.

    ReplyDelete
  2. Salam Leez,

    tu yg mengamuk keluar kat FB..hee.. mmg mengeramkan.. Ingat boleh bersuka ria..At the end terpaksa terkejar2.

    IKEA dah bubuh banyak brg baru..gerammm jee..

    ReplyDelete
  3. wahhh syoknyaaaa sopping kak! yg penting isi perut dulu kan sblm membeli & belahhh..hehehe...

    ReplyDelete
  4. Salam Suzi,

    shopping mane yang tak best Suzi..rasa mcm semua nak beli kan..


    betul3..makan first..heee

    ReplyDelete
  5. salam kak yan...sure akak nk angkut semua brg kan? hehe. lamanya tk mkn meatball tu. dulu opis dekat, bley gak salu pegi.. now tgk gmbo jek la. hahaha

    ReplyDelete
  6. Salam Cyana,

    kalau boleh..Selalunya limit shopping kalau sekali p, hanya boleh touch RM300 je.. tak leh lebih,, unless mmg nak beli barang besar2

    ReplyDelete
  7. Uihhhh...sudah jeles ni...rasa macam ada kat IKEA jugak bila baca entry ni :-)

    ReplyDelete
  8. Salam Eynda,

    g lah..banyak items baru.. Naik meremang bulu tengkok..pasal takleh blanja lebih2...hee

    ReplyDelete
  9. k.yan, kita pun sama tau kalau pi IKEA mesti nak amik something. kecil pun takpa....selalu nya kat bahagian kitchen yang lama heheehhe. and the food hmmmmm rasa macam mat salleh tul....kurang rasa masin manis nya...but i LOIIKKEEE

    ReplyDelete
  10. Salam Mamaicha,

    betul tu..akak sokong 100%. Umpama lepas makan tak basuh tangan lah..heee...

    ReplyDelete

cliks..cliks