cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, October 15, 2010

Surprise Makan...

Lepas balik dari Mid Valley, rasa lepak sangat. Rasa - rasanya pasal tidur lambat sangat malam semalamnya. Ingat nak tidur kejap.. Dalam pada tu, rupa - rupa nya Chef CiJu and Chef KoYa dah berjanji dengan NekCik nak ke Setapak after Maghrib. Rasa malas nak joint. Tapi, almost maghrib, NekCik called me and asked to joint.. Nak tolak ke tidak.. Actually hari ni CiLi punya besday.. NekCik ajak makan kat rumah dia. Called Hubby. Hubby suruh pergi but he couldnt. Ada urgent meeting.. Nak cari duit lebih you.. Bini high maintenance..hee.. tak lahh kan, B... I baik kan..Hee..

Memacam pemandangan di sini.. Kedai dah nak tutup, baru kami pergi makan.
We all followed kereta MyVi tu..
Lepas traffic light depan petrol pam ni, turn right. Jalan Dato Senu, Sentul
Just nak bagi panduan. Once you reach the T junction, turn right, kat situ lah tempatnya. Tepi jalan..
At last, i pergi gak.. Luckily i didnt have to drive. Chef KoYa ada. We reached there almost at 21.00pm by using NKVE and DUKE highway. Tiba kat sana, tengok semua orang cam relax je.. Ada ke majlis ni.. Tengok cam tak de je.. NekCik kata tunggu TokPuCu balik masjid.. Once TokPuCu balik, i looked everyone sibuk ambik handbag. (orang perempuan lah).. Emmm..rupa - rupanya makan luar...Rupa - rupanya kami dibawa ke Naili's Place..
The entrance
Kenapa lah teman tak focus kat address tu..
My favorite place. Kat sini ruangnya really spacious. Alamat dia lebih kurang cam ni. Jalan Taman Dato Senu, Sentul. Tak pernah ke sini. Selalunya me and family pergi ke Ampang yang berdepan dengan Ampang Puteri Hospital dan Tai Pan. Interior dia memang lain dari yang lain. Tapi at first i malas nak jenguk - jenguk ke dalam tu..Baik isi perut dulu.
Apa - apa pun posing dulu...
with NekCik.

Anak sedara dengan mak sedara dah sama besar
Enjoy lah ye tengok gambar - gambar kat sini. Banyak gambar - gambar interior yang kami ambik. Kamipun keasyikan berposing sana sini..
Nasi Lemak
Mee Mamak
Kinda of Nasi Goreng lahh
Garlic bread and mushroom yang memang jadi pilihan ABang 'Imran setiap kali ke Naili's Place
Rojak Buah my choice
NekCik's favorite. Ubi kayu rebus.. Kalau orang kampung, digelaknya makan benda cam ni...Apa barang...
Chicken Chop menjadi pilihan ramai malam tu. 4 orang order menu ni.
Ni lak my favorite kat Nao;i's Place - Cucur Bilis.
Simple decoration
Dalam boat ni pun boleh makan tau
Salah satu tree house
Bila lah makanan nak sampai ni. Tapi food kitarang pun tak lah lama sangat sampai..
Tree house
Posing lah kejap
Tapi cakap kan tujuan kitarang ke Setapak adalah untuk sesama meraikan besday CiLi.. So, kat sini CiLi pun memotonglah cake besday dia.
I suruh mommy dia suap kuih tu. Mana tau taun depan orang lain dah suapkan..heee
Zalim nya pak dia..
Selamat Ulang Tahun yang ke..nak cakap ke..Tak pe lah.. Semoga panjang umur, murah rezeki, dan cepat - cepat kawin. Dah gatal tangan ni nak buat bunga telur..hee...Maka bertambah lah ahli keluarga Arwah Cikgu Hamid. ALFATIHAH buat beliau.
Kami pun teringin berposing. Sakan tu. Tapi geram kat dua budak tu..Susah lak nak senyum. Mengantuk dan penat lah tu
Big table for us. Berantakan.. hee

Important moment harus diabadikan. Berposing perkara wajib.



Kami balik setelah kenyang perut dan penat berposing. Habis segala sudut. Kitarang tiba rumah pun dah after mid nite. Terima kasih daun keladi buat family NekCik dan TokPuCu. Dapat kami makan besar malam tu di suasana luar lagi. Mudah - mudah bertambah - tambah rezeki nya lagi. Kalau nak belanja, jangan lupa panggil kami lagi. Surprise lagi tu.. Eh... nanti ada surprise lagi kan. Uppsss... tungguuuuuu.....

8 comments:

  1. Salam Yan ,
    wow..
    makanan yang sedap
    tempat yang menyelesakan
    semua nampak happy..
    sukaaa

    ReplyDelete
  2. Salam Linda..

    apa tak happy..makan free... tp makanan kat sini mmg sedap2..

    ReplyDelete
  3. wahhh ubi rebussss...
    terjumpa sekali je bekpes kat hotel seri malaysia bagan lalang...mmgm syooookkkkkk btol!

    ReplyDelete
  4. mmg best kan suzi.

    kat Naili's Place dia cuma bagi kelapa bergula dan sambal tumis. Kalau di D'Palma Cafe, dia tambah lagi dgn ikan kering...peeerrgghh

    ReplyDelete
  5. Kak Yan
    dulu mak gina suruh buat ubi rebus nie, disebabkan kemelasan yang terlampau, ajak aje makan kat Naili's nie..Kak, nanti buat review lagi psl tempat makan best yer, balik Malaysia nak serang semuanya

    ReplyDelete
  6. Salam Gina,

    INSYALLAH Gina. Akak satu family ni suka makan. tak kira di mana. Rumah - makan, jalan - makan, bercoti - makan..Dont worry...

    Akak akan usahakan..

    ReplyDelete
  7. Wah leh cuba nie kak dekat ngan umah jer...tapi bukan sebrlah laaa...Naili's Setapak selau dgr BSB cite Naili's kat taipa jer..rupanye kat setapak pun ada erk..harus mencoba nie...hehehe

    Sempoi la pakcik akak tue (pakcik ker..hentam saja la)pakai kain sarong nyer erk...hehehehhe..dosa aaa ngutuk ampun pakcik..

    ReplyDelete
  8. Cik Sue,

    akak selalu makan di Ampang Point dgn Tai Pan. Di sini, baru pertama kali.

    pakcik akak tu mmg sempoi. yg penting makan bayar kata dia..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks