cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, October 7, 2010

Shopping time before raya

Walaupun cerita ni dah agak basi, tapi i still nak tepek kat sini.. Cerita i shopping dengan bujang i aka my body guard, Abang Luqman. Sebenarnya Abang Luqman teman kan i buat delivery hamper. At first we went to Tan Sri Hashim's office at Mines Wonderland, Seri Kembangan. Sedihnya..jalan shortcut nak ke office Tan Sri ni, SUBHANALLAH... teruk betul macam haunted place.
Ni short cut.. Rasanya cantik lagi jalan nak ke kampung Nenek and Tok Yayi
Palace of Golden Horses nampak dari jauh
After delivery, ada 4 hampers lagi to be delivered. Luckily semuanya di satu tempat. Prince Court Hospital..huhh..legaaa... We used Smart Tunnel to go there. Kalau tak, sure masak dengan traffic jam.
This was the first time i used this tunnel.
Syukur sangat masa delivered hampers di hospital ni, i tak perlu pergi ke parking lot. Minta dengan senyum manis di bibir dengan Abang - abang di bahagian 'valet parking ' di hospital tu, i just nak deliver barang je. . ALHAMDULLILAH diberi kesempatan parking di situ dan tanpa bayaran lagi.. Baik - baik Abang - Abang tu.. Smat pulak tu.. Maksud i pakaian dan penampilan depa.. Segak berbaju Melayu dan bersongkok..
Prince Court Hospital, hospital orang kaya..
Parking yang i dapat free..
Masa sampai, ramai kat lobby ni. Depa sedang made preparation nak sambut Rosmah datang bagi majlis berbuka dengan anak - anak yatim.
I dream of having this shop..
Abang - abang ni sedang mengatur hamper yang i deliver
Segak berbaju Melayu
Thanks a lots to the staffs yang menolong mengangkat hampers and straightly sent to the offices. INSYALLAH ada rezeki i lagi i boleh hantar ke sini tahun depan. After the job done, i asked permission from hubby nak shopping ke Mid Valley. But i changed it to The Curve because just realized that the things that i wanted not available in Metrojaya, Mid Valley. Abang Luqman looked so happy too.

Once arrived at The Curve firstly i went to Customer Service, Metrojaya to redeem my voucher valued RM 380. With the vouchers i could do my shoppingggg...
Abang Luqman nak ambil vouchers
The first thing i grab adalah my Ultra Correction Lift skin care, and my Coco Mademoiselle parfume ( tak pernah tukar lain lagi since Hubby beli in 2007 ). Nak lawa beb muka bila raya nanti.. heee.. Lawa ke????Then i went to Clarks to buy a new shoes for raya. Maklum lah kaki buragas macam i ni, tu je pilihan yang ada.. Flat, light, and biggest size. Latest design pun i tak berapa berkenan. Rembat je lah yang hampir - hampir.
Kami terus ke bahagian lobby sambil ronda - ronda di situ. Abang Luqman cakap dia nak take photos there. Cantik memang kat bahagian tengah tu.. Lepas tujuh lapan shots i searched for new handbag. Kalau kat sini i berkenan dengan some design dari Liz Claiborne.
Berkenan i tengok hampers yang dijual
Susah nak cari rumah kampung cam ni lagi
Bergaya Abang Luqman
Menarik sangat
Jom main teng - teng.. Teringat zaman kecik - kecik dulu. Especially lepas mengaji kat rumah arwah Pak Awang Kudu. Melompat - lompat dengan baju kurung dan selendang..
I dapat mengimbau kenangan bila posmen hantar surat dari hubby ke rumah dengan basikal cam ni..
Very antique
Puas mencari - cari dan bersesuai dengan kemampuan, i grabbed Cross Country Satchel. Tapi tak ada extra pocket lah..Tak sah kalu tak ambil warna hitam.. Color paling safe. Ok.. Ibu punya barang, dah settle. We went to British India and i bought one shirt for Abang Luqman.
Cool interior
Abang Luqman kena pakai untuk size dewasa. Go for 'S' size.. Besar nya anak i ni. Baru 13 tahun and the height pun dah 173cm.. Tinggi kan..Happy dah, dia pun dah dapat satu barang. Upah teman kan Ibu.
Abang Luqman melepaskan gian acting depan camera.
Jumping with his new shirt
He requested to go to games shop. I just let him go alone. I just wanna have a rest for a while. Rehat - rehat kejap kat seat yang banyak ada di ruangan tertentu tu.. Lepak kejap.. When it almost dah nak time berbuka, we went to Secret Recipe.
Fish Fillet Caribbean Style
Forgot already its name.. But kinda chicken lahh
Tamar and syrup drink given by Secret Recipe for breaking fasting
My favorite drink, Cafe Latte
Mee Soba
Emmm liceng licau..
Without dessert, seem tak complete, Brownie with one scope of vanilla ice cream
Abang Luqman memang suka makan
Pelik.. nak raya aidil fitri, tak decorationnya lebih kepada Gong Xi Fatt Chai..
That was the easiest place to break fasting. We were given tamar and air syrup FOC. I took fish fillet while Abang Luqman took chicken and not surprisingly he took another dish, Mee Soba.. haa..ha... This boy..aahh....After Abang Luqman did his Maghrib prayer we went back.. So tired but i was happy because my shopping time was great with my body guard.

4 comments:

  1. salam kak yan...bestnya shopping bersama anak teruna. hehe. suka sgt kasut clarks tu.. huhu.

    ReplyDelete
  2. Salam Cyana,

    Tulah.. Now mcm biy fren lak...

    tulah kasut yg paling sesuai dgn akak since having problem with my back bone. Penyelamat.

    ReplyDelete
  3. wahh untung abg luqman jadik bodyguard mamanya ye ... tahun depan nak apply post bodyguard k yan la hantar hamper...ihikss... ;p

    ReplyDelete
  4. Salam Suzi,

    tulah baru takat tolong hantar utk 2 places dah dapat upah kan.. siap bagi makan besar lagi..heee...

    eh.. boleh2.. no problem..FOC boleh??hee

    ReplyDelete

cliks..cliks