cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, October 6, 2010

First Open House..

Tak sure kenapa tak banyak invitation Open House tahun ni.. Ke orang dah tak ingat. Or orang tak kuasa nak jemput. Tapi rata - rata ramai yang cakap, Open House tahun ni memang kurang. Tak kesah lah.. Bagus gak.. Tak payah nak susah - susah berdiet lepas raya. Since a week ago Hubby mentioned about one invitation di Seremban. Rumah fren hubby masa belajar dulu..
Emm... Seremban. Mengungkit kenangan lama kami berdua..hee....Kami satu sekolah..Upsss.. Budak sekolah bersinta.. Hee

Oklah, kita cite pasal Open House ni. Decided nak pergi petang - petang sikit.. Sebab Hubby nak lepak - lepak sat kat rumah. Lagipun Seremban bukan jauh sangat. Bertolak dalam pukul 16.00pm. Pakai kereta Hubby je.. Padan muka Anak - anak Sidek. Bersempit - sempit kat belakang.. Well, bila dah on the way tu, padan muka kitarang lak.. Depa asyik bertekak je. Sempit lah, nak tido susah lah.. eeemmmm.. Memang diarang ni . Geram i, 'KETAM' pun merayap lah... Sebenarnya perut diarang dah lapar. Tu yang banyak bunyi. Saja je kitarang skip lunch tadi pasal breakfast agak lambat. So, berangan - angan nak makan kat Open House je.. We reached Seremban Toll at 17.00pm.
Traffic ke town bit heavy..
Sudah puas mencari - cari rumah fren ni, akhirnya kami selamat sampai di Rasah Sendayan... Besar rumah nya..Banggulo you.. Spacious memang. We brought one Raya Hamper ( yang i buat sendiri tau) as a buah tangan. Sampai - sampai je, my kiddos pun terus terpa makanan dulu.. Emm memang tak senonoh.. Anak sapa lah tu???? Met some other frens here. We spent about two hours here. I also met my ex school mate. Dia memang fren pada hubby punya fren ni.. Emm small world. On the way back nak keluar ke Highway, di Seremban tu bit jam.. Sama je macam KL.. Keluar muka pintu rumah dah jumpa jam.. huuuhhh!!!
Tu dia rumah our fren di Rasah Sendayan..
Emmm bahagianya depa dapat makanan.. Dua tiga kali ulang tu..
Sambil nyanyi lagu raya lah pulak..
Ni Abang Luqman yang ambilkan untuk i. Sedap lemang dia. Ada letak kacang merah. I tak pernah makan pun.
Laksa Utara pun ada
Macam - macam ada
It was almost 17.30pm when we reached the house and the food almost finished.
Ada Nasi Minyak gak. Tapi i tak jamah pun..
Kacang Rebus
Purple Cookies
Crunchy Spring Roll
sembang session
Hubby sembang dengan member - member lama.
Dok merhatikan acara potong cake..
La..Abang Ifan makan sampai terkejam - kejam..Best sangat lah kot or pasal lapar sangat..heee
Dekat main gate satu tent dah tersedia. I like the theme color nya.. Sweet purple and pink.
On the way ke Seremban tadi, kami dapat satu lagi invitation Open House di Setapak Jaya. Rumah TokPuCu and NekCik..Alah bukan Open House pun.. Saja kitarang nak melawat sambil makan.. Ada Nasi Jagung katanya... Alrite, kita ke sana...But on the way ke sana, kami singgah di Kajang. Ingat nak beli Satay Willy. Sayang sekali, once we reached there, diarang tutup kedai.. Maybe pasal banyak sangat tempahan Open House kot.. We tried another stall. Hubby beli dalam 100 sticks of chicken satay.
On the way, we took Plus Highway..Bad traffic. Nasib baik tak panjang...
So, kitarang guna Smart Tunnel. Jimat masa..
Tiba rumah TokPuCu, Kak Aji Lina and Bang Aji Sham sedang menjamu selera.. Meriah dinning table NekCik.. Macam - macam ada.. Kitarang pun pulun..
Black Pepper Chicken Mushroom
Nasi Jagung
Salad and Garlic Bread
Mushroom Soup
Nilah satay yang kitarang beli.. So sad, kuah dia rosak dah.. Tak puas hati betul i..Tak kan lah penjual nya tak rasa langsung.. Sampai hati
Sikit je Chef KoYa oooiii... Nanti kapal ke Hong Kong reject, over gitu..
Budak dua ekor ni sebenarnya dah kelaparan. Seharian depa di Wangsa Walk then tengok wayang.. Kan main lagi..
Awat lahhh buruk sangat muka CiLi ni.. Yelah badan dah penat lepas outstation kan..
Nilah Tuan Rumah yang baik hati menjemput kami makan dan makan dan makan...
Almost at 23.30pm kitarang bertolak balik. Satu hari lagi session mengembangkan usus dengan makanan yang menceriakan...ALHAMDULLILAH..

Rasa - rasanya ini sahaja lah kot Open House yang kitarang p. Lagipun hari Jumaat ni dah sebulan kita raya. Cukup - cukup lah tu kan..Sambung tahun depan or paling tidak raya haji nanti.heee

2 comments:

  1. Uiissskk tengok tuan umah punya koleksi teko banyak tue...comey-comeynyeeeeee...

    ReplyDelete
  2. Salam CikSue,

    mak sedara k yan ni bukan takat teko, segala macam di collect nya.. Nnt akak intai lagi umah dia, then tepek kat blog akak

    ReplyDelete

cliks..cliks