cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, July 27, 2010

Moga - moga ini satu permulaan....

While having my foot treatment, i received one message from Puan Norizan. She mentioned that she interested to know more about my hampers. Not a big hamperlah. Value dalam RM50 dan diperlukan waktu ifftar nanti..After some discussions we made an appointment and decided to meet today at Astro...Terkezut gak teman mendengarnya..Hope this is a good start for me untuk memperluaskan minat dalam bidang ini..INSYALLAH..
Mencari - cari di mana Astro ni...
So, tadi pagi dengan penuh semangat memulakan langkah menuju ke Astro..Tersesat - sesat lah di area Astro tu..Rupa - rupanya bukan HQ nya..I have to go to Astro di Taman Equine.. Kat mane tu????..But ALHAMDULLILAH, Puan Norizan was so kind and helpful. Direction yang diberikan membolehkan aku sampai ke sana..

Wisma Penyayang - gambar tangkap masa hujan dari dalam kereta..
Because of too early, so i decided pekena breakfast dulu..Singgah kat satu restoren ni, tengok memang ramai lah pelanggannya..Tapi lelaki lah..Me the only lady.. Tunggu punya tunggu, agak - agak 5 minutes duduk kat situ, baru pelayannya datang. Mintak roti telur and nescafe tarik..One thing yang i really wonder here, kenapa ek pelayannya i realized macam bukan moslem. Bertanyalah pada pelayan yang hantar nescafe tu, restoren ni siapa punya.."melayu " katanya. Tapi terfikir pulak kenapa orang MELAYU ISLAM ni hire pekerja hindu . ...eemmmm..kenapa ambik mudah benda - benda ni ek...Tak faham... Noticed gak roti telur yang aku mintak tu pun digenyeh si Hindu tu. Tapi bila dah disurekan hilang sikit rasa was - was. So blasah je lah..Laparrr..
Roti Canai Telur and Nescafe Tarik
Almost 9.25am, gerak ke Astro. Tak jauh pun. When reached at the building tu, perasan bukan Astro, tapi Wisma Penyayang.. Tanya kat guard, memang itu lah tempatnya. After taking the pass, aku terus masuk..Puan Norizan masih belum sampai, but i was happy i reached there tepat masa.. Malu seeehh kalau lambat.. First impression tu penting.. Sampai je di lobby, nak tau lah gak, Astro apa ni.Kenapa ada dua Astro..Dengan lemah lembut receptionist tu jawab, Ini Astro for local..Macam Astro Prima, Astro Awani, Astro Oasis..OOOOO..gitu...Teman pun mintak izin lah nangkap gambar sebanyak mungkin..Teruja lah gak..Sempatlah terjumpa Izlan Bashar - presenter kalau tak silap..And The CEO..tapi siapa lah teman kan...
Evidence tuu...
The interior
Bakal menemui anda Friday nite ni..Malam Kemuncak
My favorite drama
Waiting ........

Samples with English concept..
At last i met Puan Norizan. Some discussion dengan dia and have to wait for the feedback dari dia aje nanti..Sebelum keluar balik, berjumpa dan berkenalan dengan tokey Mawaddah Boutique Puan Rusnaliza Dato' Ahmad Soffian..- selling hijab. Nice to meet her..INSYALLAH nanti boleh jumpa di Shah Alam..

Hari ini ada dua benda yang begitu mengembirakan hati. Pertama, pertemuan dengan Puan Norizan dari Astro dan juga teman baru dari Mawaddah Boutique. Harap - harap pertemuan dengan Puan Norizan akan membuahkan hasil INSYALLAH..AMEEN. Paling tidak ini merupakan satu pengalaman baru bertemu dengan pelanggan..Kalau kata ALLAH, KUN FAYA KUN...INSYALLAH
Our favorite drink...and Soria
Once reached at the office, langsung makan dengan Soria and Sabariah di Shah Alam City Center..We went to Asiari.. Tengok apa kami makan ye...
Sedappp
Pilihan Soria..
6 in 1 menu..
Apa - apa pun makan is the NUMBER ONE...Satu lagi, makan is a therapy..for me lahhh

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks