cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, July 20, 2010

Miracle Tuesday...

Macam malas nak ke office ari ni..But i have to go out and settle many things kat bank..Dah terlanjur keluar, i think better i just go to the office. And on the way, Soria called me,

"Cepat datang, ada orang nak sangat jumpa u"..

Surprise ape ni?...Relax lagi...Then i called back and asked Soria to meet at Waikiki Cafe - usual cafe for us to have our lunch..

"Kita jumpa kat Waikiki je lah, Su"....

"Takkk..u kena datang kedai jugak, nanti nak menangis2 susah kat sana"..

Emmmm sapa ek?..Tak tau kenapa cuma yang ada dalam my mind, our lost friend yang dah lama tak jumpa, almost 4 years. AISHAH.. (Actually she is Soria's fren, but somehow dah jadi close fren to me and Sabariah). Kalau congak2 lah memang dah almost 4 years tak jumpa dia tanpa sebarang berita..Terus tenggelam... Tapi dia ke? But my instinct kuat mengatakan AISHAH..tak tau kenapa..lagipun dalam sehari dua asyik teringat kat dia..Tak pe, tengok je nanti....
At last i got back my fren yg sama height dengan i..heeee
Once tiba at the office, Soria dah tersenyum...Terus pandang kasut..Still berharap, itu kasut AISHAH..... Kuak je pintu, nampak kaki, and terus pandang siapa agaknya orang di balik pintu... MASYALLAH..MASYALLAH..SUBHANALLAH..memang AISHAH...menjerit sampai macam nak habis suara..Kami berpeluk, SEBAK....SEDIH..... SYAHDU..... GEMBIRA...bermacam rasa... ALHAMDULLILAH..akhirnya AISHAH muncul semula.. MAHA BESAR TUHAN...
with me...
with Soria...
with Sabariah..
We ate at the Waikiki Cafe. She told everything apa sebenarnya yang terjadi..BUT for me let bygone be bygone... Yang penting silaturahim antara kami terjalin balik... Such a miracle Tuesday..hari ini.....So, as a kenang - kenangan aku bertekad mengloadkan gambar - gambar kami dan hendak mengingatkan ini sebagai satu SEJARAH JEJAK KASIH kami....Atau pun kalau nanti AISHAH hilang lagi boleh hantar gambar ni kat balai polis suruh cari orang hilang..heee..TAPIIIII yang penting tukang massage kami sudah kembali..Yeahhhhhh......

2 comments:

  1. mcm jejak kasih plak kan.
    i yg baca ni pun rasa mcm suspen..hehehe.

    ReplyDelete
  2. haa..ha..penulis tak diiktiraf..mmg jejak kasih..lama tak jumpa..i really miss her...jenis yg kalau dah bkawan, mmg boleh jd rapat..sekepala...

    ReplyDelete

cliks..cliks