cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, July 24, 2010

Resepsi Anne and Fattah - Part 3

July 24, 2010..

Hari yang dinantikan dah pun mampir..hee... Pagi - pagi lagi Chef Ciju dah ke dapur..Tumben???Yelah, main cake semalam tak berapa nak menjadi..Tulah namanya kalau bukan rezeki..Hampir - hampir ke lantai..Tapi sebagai memuaskan hati, she baked another one which was bigger than that... Huhhh!! bayangkan tak berapa lama lagi cake ni sudah perlu dihantar ke Dewan MBSA.. but it still dalam oven dan perlu didekorkan....bayangkan lah...Luckily, some of the things diambil pihak pengantin..Kalau kami yang kena hantar, pakai nampak duk kat tepi jalan lah..tak sempat...
Cuppies and the fresh cream...
Pastel purple cuppies with dot..pink jelly
Berjaya jugak Chef Ciju membuatnya for the first time..Need some improvement..
While the cake still in the oven, time mendekorkan cuppies pulak..Pengantin maukan purple..So, colornya Chef Ciju buatkan pastel color... Sambil buat baru teringat cam ne nak letakkan cuppies and the cake????Mean we need the cake stand sedangkan bendanya tak ada lagi dan perlu dibeli...So, i pun went to the Bake with Yen with hubby.. Terbang RM170 for the stand.. Tak pe pelaburan masa depan...Sampai rumah je, macam lipas kudung i mendekorkan stand tu..Tambah mana patut..ALHAMDULLILAH hubby pun menyumbangkan tenaga...TQ dear..
Knife yang dapat hubby touch..
New cuppies stand...dan sudah didekor..
Sempat posing - Chef Ciju and Chef Koya...
Well, bila siap terus kami ke Dewan MBSA.. lebih kuang at 00.15pm..Nasib baik guest tak ramai lagi..While menghiaskan cuppies and cake, rasa seronok lak tengok Dewan Resepsi tu...Sweet sangat.. Pink, purple, and bit beige..Emmm zaman aku tak pulak dapat cam ni..Tak pelah INSYALLAH zaman anak - anak nanti..Berangan lah pulak.....AMEEN..
Sakan menyusun cuppies..
Sempatlah pulak kami interframe..
Depa tak pe..orang kuat..
Ini lah hasilnya.ALHAMDULLILAH..
Big boss waiting for us..
Simple but beautiful and sweet..
Reached home, kami siap - siap pulak nak ke majlis..Dapat undangan toh....Decide dalam kul 2 nak ke sana..Kami sampai, guest dah ramai..The bride and groom tengah makan beradap..Kami yang memang tengah lapar, terus ambil tempat dan makan...Kelakar kan semalam kami menyiapkan wedding favors nya..and hari ini dapat balik..he...
Lapar dehhh!!!
Yum..yumm
apalah agaknya tu???
Thumb up..
Tak lama kemudian DJ mengumumkan pengantin akan memotong cake..Kami yang kat belakang lak yang teruja..Suruh Chef Ciju amik gambar.. Pengantin menuruni tangga and Dealova dinyanyikan..Tangkap leleh lak kejap. Pulak tu sedaplah suara mamat yang menyanyi tu..Melayang - layang pulak perasaan..
So romantic with Dealova..
Potong cake
Bestnya suap - suap...kekalkan sampai bebila..
Sempat kami tangkap gambar..
Sebelum balik kami pakat nak ambik gambar dengan pengantin....Dan pelawaan diterima..Gambar sat lah kan sebagai kenang - kenangan...Well habis satu episode terkejar - kejar..By the way, thanks to Anne ya keran sudi dan menpercayai kami untuk sama - sama menyumbangkan tenaga bagi menjayakan majlis resepsi mereka.... Kami mendoakan agar pengantin, ANNE dan FATTAH selamat menjalani kehidupan berumah tangga.. Semoga berbahagia hingga hujung nyawa..AMEEN...

2 comments:

  1. Cantiknya pelamin tu...simple and nice !!!
    Cupcake tu pun cute..

    ReplyDelete
  2. Kan..mmg cantik simple.Less is more..Cupcakes tu pun ye?..hee TQ..

    ReplyDelete

cliks..cliks