cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, July 31, 2010

Reunion With Other Ex Students - SK Jalan Peel.

Dapat invitation last minutes from Raja Maizatul for reunion or what can i say 'small meet up' malam tadi, Jumaat, July 30, 2010 di Restoren Nelayan, Titiwangsa. Rasa - rasanya almost 13 years dah tak sampai ke sini since reunion STTJ in 1997.
Bersesak kat sini at 18.10pm - Tol Bukit Jelutong (Shah Alam) almost ten minutes, walaupun nak touch cuma 30 meters je.. Memasing macam orang gila cut queue. Lane Touch & Go, jadi Wait & Die..Geram.. Ingat diarang sorang je nak cepat..Lepas je tol ni, almost 3 minutes driving, jem balik kat NKVE Highway, exit ke Damansara.
Kat tol Jalan Duta at 19.35pm, ok sikit. Yang sesak kat bahagian Tunai..Touch & Go, ok..Cuma bahagian sebelah menujukan Shah Alam dan kawasan yang sewaktu dengan nya sesak..Suka teman...
Keluar dari rumah almost 17.35pm. Awallll nyaaaa.....Kenapa awal?? Hari ni Friday. For sure, KL jam pekat. Tambah lagi hujan..Tambah lagi nak pegi area Titiwangsa..Terpaksa menempuh almost 4 traffic jam pekat tahap gaban.. Satu di Damansara - NKVE, (dekat susur keluar dari Shah Alam), then Jalan Duta yang sibuk nak buat Istana Negara baru tu (menyusahkan orang je RAJA2 ni..hee - sorry Raja Maizatul dan Ungku Uthamah), then Jalan Kuching, Mahameru Highway..dan satu lagi Jalan Pekeliling which almost reaching Titiwangsa.
Jem balik kat Jalan Duta depan Istana Negara yang baru nak buat ni lah menguji kesabaran teman.. Bottle neck tu..Tiba kat sini, dalam gambar ni lah, almost 18.45pm.
Diam tak diam, sampai area Tasik Titiwangsa dalam pukul 19.27pm.. Masuk area tasik tu, tak sure mana arah restoren ni. Kena banyak bertanya lah..ALHAMDULLILAH sampai at 19.30pm..Buat apa yang patut, then tunggu bebudak ni..Called Uthamah tanya about others.. I really not sure mana satu diarang ni. So, tunggu je lah. After waiting almost half an hour, noooo...fourty five minutes, muncul Firdaus.. Nasib baik..kalau tak dah merajuk nak balik dah..Kami sembang sementara tunggu yang lain..Then tiba Iza dan her small family..Her little girl, so cute..ALAMAK dah jadi NENEK i..Tapi nenek muda lah ye..Then Raja, and Ungku Uthamah and Hariri. Last sekali Erma and her husband to be..
At last i reached Restoran Nelayan at 19.27pm. Rainning.
Dari jauh intai - intai, kot - kot ada yang dah sampai..
The fish pond at the surau
Suka sangat tengok interior surau ni..Ala - ala rumah kampung.
Sementara tunggu bebudak ni, layan kejap diarang kat atas pentas tu.
Then the rest pun sampai.. YA ALLAH...some of them i cant recall at all.. Totally different..Cuba mengingatkan. Uthamah, memang saya ingat. Because he was the cutest boy in a class, talkative, active...(semua good things ye Ungku). Some of them ada lah muka masa bebudak tu saya ingat. Ada gak langsung saya tak boleh ingat. Next time, bawak gambar - gambar lama masa sekolah tu..Senang saya..
Tengok tu udang..besar betul..sedappp..
Eemmmm...(UNGKU Uthamah and Hariri)
Uthamah, Firdaus Trompet, Me, Raja..
Bakal pengantin.. Erma dan tunang..Jangan lupa jemput saya tau kalau makan nasi minyak..Tapi kalau makan nasi minyak, boleh kata mana2 boleh kan..Kalau nak nikah nanti...
Iza, baby, and hubby
Conclusion dari meet up kami..Kami happy, perut pun happy..
We took steamboat buffet which booked by Iza. We spent almost one and half hour sembang, and time to say good bye.. So, gambar lah kami..I really had a good time with you guys. INSYALLAH ada umur panjang kita jumpa lagi..Mungkin nanti dah punya anak dua tiga orang..Saya pun dah tak berapa active lagi..
with Ungku Uthamah..The cutest student in the class and even now..Talkative also until now.. I feel so great to have u as a student..
with Erma..So sorry ye dear, i cant remember even an inch pun your face.. Jangan kecik hati.Apa - apa pun really happy you datang gak malam tadi..
with Iza & my 'cucu'..So cute..
with Firdau Trompet..Gonna be a musician ye.. I pray for the best
with Hariri..lagi lah saya tak berapa nak ingat, pasal bukan class saya..Sorry ye..
with Raja Maizatul..appreciate sangat pasal sanggup jadi organizer majlis kecil kita ni..INSYALLAH nanti boleh buat lebih baik lagi.Yang ni pun saya kata dah berjaya..Sekurang - kurang nya ada sambutan.. Kalau buat lagi, panggil saya ye...
with the gulz..
Thanks guys....Hope to meet u again in future..
Tapi apa - apa pun, cikgu mintak maaf lah ye kalau masa saya mengajar dulu ada yang tersinggung perasaan..Masa tu harapan saya cuma mau yang ter segala ter untuk awak semua..Terbaik....Dan Kelas 5 Jujur 1996 merupakan the best class that i ever had..Sesungguhnya.. Saya selalu beri contoh pada your juniors..Kelas lain saya tak pernah ajar, so saya tak boleh nak comment ye. Apa - apa, all the best to all of you ....

No comments:

Post a Comment

cliks..cliks