cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, November 14, 2011

Chicken Mandy and Mint Tea

Enaknya Arabic food. All my family members love Arabic Food. Tapi kan Arabic Food ni memang mahal kan.. So Chef CiJu pun explore lah Arabic food recipe. She masak Chicken Mandy dan Nasi Mandy last weekend.. Bukan mandi ye..heee...Well, two thumbs up lahh....SEDAPPP..





Sambil layan Mint Tea...Cuma tak ada shisha je..heeee...Nanti i N3 kan recipe yee.. Sabarr...





What a day.....

29 comments:

  1. heee.. perut u..dengar sampai sini tu..

    ReplyDelete
  2. perghh sedap ni kak...yg dah kenyang pun leh jadi lapar blk...hehe

    ReplyDelete
  3. heee...nanti nak rasa org sana lak masak.

    boleh??

    ReplyDelete
  4. wah2 sedap nie .. x pernah makan layiee :)

    ReplyDelete
  5. fuhyooo...tak nak share ke resipinya kat sini kak yan? eh chef Ciju?;)

    ReplyDelete
  6. kalau kat reto arab tu mmg mahal ieda.. so, tu yg kitarang buat.

    ReplyDelete
  7. Betul YAN. Makanan Arab kat Restoren Arab memang mahal. Kat Al-Rawsha tu, memang kena standby duit berkepuk baru puas makan.

    Hebatlah Che CiJu bleh masak Nasi Mandy. Mesti lembut jer kan? Aduhhhh cair.

    ReplyDelete
  8. tulah AA. bayang kan kalau nak pegi tiap minggu..botak pala den..hee

    mmg sedap dan juicy AA..

    ReplyDelete
  9. suami kaklong ada ajak pergi makan kat restorant arab,tapi kaklong tak minat sangat..sebab dulu dlm satu n3 yan,yan pernah cerita dia punya waitersnya sombong2..main campak2 jer menu,la ni ada lagi tak?
    kaklong ni jenis fobia...heheheh!

    ReplyDelete
  10. kak longgggg..

    jangan lah cam tu.. u sud try lah dear..cuma segelintir lah..

    but sahara tent paling saya suka..
    Go kak long. u sud try..

    ReplyDelete
  11. Wahh chef CiJu dah pandai masak nasik arab..Share recipe Yan. My hubby tersangatla suka khabsah and mandy, sampai dia suruh I belajar masak. So far dah lebih 6 kali (mula bulan posa ari tu)pergi makan nasik arab ni kat Saba Restoren Cyberjaya.

    ReplyDelete
  12. caya laaa ktChef CiJu.....congrat...!!!!sue jawabnya makan kt kedai leee......heheheh...

    ReplyDelete
  13. Ita,

    the recipe, coming soon.. jab je lagi tu..hee

    ReplyDelete
  14. su,

    kalau ahli rombongan tak macam rombongan cik kiah, tak pe lah..hee..

    ReplyDelete
  15. huh... mmg layan ar mint tea tu kak... tgk daun pun dah rasa segarrrrr

    ReplyDelete
  16. nasi mandy nih mmg best... penah gk lah mkn sekali 2 tp mmg harga dia agak mahal skit...

    mmg best lah Chef CiJu sbb blh msk best sdap2 camni.. terus rasa lapo

    ReplyDelete
  17. perghhh...caya lah chef ci ju...dia pernah belajar bidang masakan ke kak? terer la dia bab memasak ni...
    ckp kat dia, tengs follow my blog...suh la dia update blog dia tu...mesti jadi blogger masakan yg terkenal nnt...


    terus teringat Saba Restaurant kak...

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Dana,

    sebab tu cuba buat sendiri..Kalau tak, mau botak..hee.

    ReplyDelete
  20. Tak pernah masuk yang khusus lah wahida. I just sent her attend 3 days course je.. Tapi dia memang suka masak wahida.

    dan suka mencuba..fail, cub lagi.. kami yang jadi mangsa..hee kena makan da..

    ok nanti akak sampaikan kan dia.. dia ni bab masak suka lah..bab menulis2 ni hancus..hee

    ReplyDelete
  21. bestnya..kan..tak payah susah2 pegi makan kat restoran arab..mahal plak tu..dah ada chef tolong masakkan..

    ReplyDelete
  22. i x pnh mkn nasi mandy...sana sini ckp nasi mandy...mmg nk kene try laa lps ni:)

    ReplyDelete
  23. bestnya... terbau aromanya sampai ke sini


    air tu juga amat menggoda

    ReplyDelete
  24. suhaila,

    alhamdulilah family kitarang ni suka makan, suka masak.. Jadi apa2 nak makan cuba je lah..

    ReplyDelete
  25. Maya,

    if u r bryani lover, then u sure suka..

    ReplyDelete

cliks..cliks