cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, November 8, 2011

Menu on Eid Ul Adha

Masih ada yang bercuti ke? Cam ne sambutan Eid Ul Adha kelmarin?. We all just stayed at home and celebrated with the rest of the family. But as usual lah. I went to my ILs families. Hantar food raya. Then terus balik. Kat rumah i ada guests. So, tuan rumah kena ada rumah lahhh.. Ari tu kan i ada tayang apa yang i plan nak masak and buat for raya kan? Ok hari ni i nak tunjukkan apa yang kitarang jamukan on the hari raya lalu..

My big table ready to go.. We had our breakfast after orang lelaki balik dari masjid.

As i said, this is a must dish, SAMBAL GORENG

and tambah satu lagi, AYAM OPOR. Yang dimakan bersama - sama yang di bawah ni.
My Mommy mai bawak daun pisang muda. So, kitarang buat B E R A S A K. Thennn.. kitarang tambah lagi satu menu, K E T U P A T L O. Satu lagi food orang Bugis, concept sama tapi menggunakan PULUT.

Yang ni belum jadi
Ni lak yang dah direbus lah...
Kitarang tambah dengna lemang.


Ketiga - tiga air yang kitarang plan, tak menjadi. We just came up with 'HONEY DEW' je..



Hubby kan cakap nak buat soup tulang kan.. Ok, menjadi yang ni.. Licing.

Cake ni pun jadi buat. Tapi tak berapa menjadi.. Caramel nya agak crack. Frusted Chef CiJu. Tapi licing gakkk...
I mintak brownies biasa, Chef CiJu made Marble Cheese Brownies. I tak berapa suka..But then, ALL licing.
NekCik mai, dhe brought this LAYER CAKE.. MASYALLAHHH.. i sukaaa sangat..
tak cukup satu, MURTABAK CREAM CRAKER pun dijamu. Rasa memang macam murtabak lahh...Last but not least, saksikan lah kemeriahannya ye..heee. Jamu mata je..

Pukul 21.00PM malam tadi baru masing - masing bersurai.. INSYALLAH kalau ada umur panjang kitarang akan kumpul - kumpul lagi dan makan - makan lagi..Hari ni gak i was so happy sebab ada 2 bloggers fofular mai umah i.. SUKAAAAA..nanti i citer yeee..

16 comments:

  1. murtabak cream craker tu menarik minat le yan..
    tak sabar nak dgr cerita ttg blogger terkenal tu :)

    ReplyDelete
  2. Konon nak ke rumah Yan, tapi semalam lain ceritanya. :(

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Yan

    belum pernah dengar berasak tu..

    Wassalam

    ReplyDelete
  4. rajin nyer dia memasak..penuh 1 meja!

    ReplyDelete
  5. all sedap2!!

    ada lebih berasak tak??

    kirim skit kat klia ni ...



    ^__________________~

    ReplyDelete
  6. ya Allah kak...sumpah saya terkenang2 makanan kat umah akak...sedap2...layanan semua org pun best....dah mcm family sendiri dah rasanya...


    oh ayam opor....oh cheese prawn...
    oh berasak....oh semuanya....

    ReplyDelete
  7. akak
    saya nak tempah ngan cik ju Marble Cheese Brownies tu

    boleh tak?

    betul2 ni

    ReplyDelete
  8. Meriahnyaa hidangan raya..sedap2 plak tuh.. nyum2.. :)

    ReplyDelete
  9. meriahnya..food pun sedap2 nmpknya..

    ReplyDelete
  10. Makin besar meja, makin banyak makanan. Kakak ipar kakak tak buat berasak kali ini sebab semuanya kena beraya rumah kakak...

    ReplyDelete
  11. amboi yan..meriahnya atas meja..

    sedara kita rupanya..
    apalagi klu tak dimeriahkan dengan burasak..tak sah klu tak ada,ye..

    ReplyDelete

cliks..cliks