cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, November 29, 2011

From Hong Kong with FM..

Last friday, pi fetched Hubby kat airport. Landed dalam 18.20PM. I moved dari Shah Alam bit early. Hajat hati nak singgah Putrajaya. Nak berjimba kejap. Sambil snap gambar. But, unfortunately cuaca amat buruk. Half way hujan turun punya lah lebat.. Tak nampak jalan.

On the way dalam hujan tu sempat i menikmati donuts dari Dunkin Donuts. I loveeee sweet things. And of course yang ada almond flakes tuuu.. Sedapppp...
My favorite.
Saja tayang................
Tiba di airport we terus gi parking. 'Anak - anak Sidek" dok bagi isyarat.."tak makan ke Ibu?"..Itu lah anak - anak i. Pantang singgah mana - mana. Yang ditanya, makannnn... Then kami terus ke Food Court nya..
Ingat nak makan Tandori. Emmm bila nampak menachi dengan nandek, terus potong selera i.. heee..
Abang Luqman tengah berdiet.. Makan sandwich je..
Hee.... yang ni tak perlu diet..
Dia pulun semua...
Pada depa ni, anak - anak i...food is really heaven..
i just go for this..
Mee apa tah ni..Pilihan Chef CiJu..
Sizzling Mee ni untuk Abang 'Imran.
Depa ambik ni.. I tak berapa suka.. Chinese style...Chef KoYa punya kot..
At 18.45PM, then Hubby called. Jumpa kat area arrival. Hubby cakap dia lapar.. He bought some burgers and chips dekat Burger King.
Depa makan lagi uuuu...Heee
I go for this.
this..
and this... Sedappp..
Apa nama dia ni i tak tau.. Macam Mozarella Sticks lah gitu..
Punya lah panjang cheese tu boleh ditarik.
And this FMs Hubby beli kan untuk i.. plussss chocolate lahh.. Nanti ada sekotak chocolate buat Wahida.
Ingat terus balik. Tapi nak jadi cerita on the way ke parking tu Hubby perasan yang dia terambil bag orang. "Ferawati Sanusi" lagi.... Then patah balik ke counter MAS. I just p ambik Kak Timah.. Then just waiting kat luar.. Bag tak dapat gak. Have to wait till "Ferawati" terkejut dengan isi baju "baru " dia..heeee..Now, dah dapat. MAS dah hantar balik bag Hubby...

44 comments:

  1. Tertukar beg bahayanya. Nasib sedar sebelum tiba rumah.. kalau tak buka beg semua baju wanita. Tak ke haru jadinya hihi...

    ReplyDelete
  2. hubby akak pegi disneyland sesorang... nape tak ikut?... best tu... ;p

    ReplyDelete
  3. salam kenal kak yan =)
    tq sudi singgah dapur tun.. tun suka cuci mata je kat dunkin donats, nk makan tuu.. manis sgt utk tekak tun nih. to kalau onion rings n french fries tu mmg irrisistable!

    ReplyDelete
  4. aloor yan ..
    pagi2 lagi dah tgk pic makanan sedap2 ... huhuhu

    wah cantik FM disney tuu .. ada utk ieda tak ?? ( wat2 x malu je ) :))

    ReplyDelete
  5. kak yan, lapola tgk makanan2 yg yummeh tu..

    pssstt, shantek FM..
    ai likeeee!!!

    ReplyDelete
  6. pd sy FM tu lbh menerujakan sbb susah nk dpt

    ReplyDelete
  7. Mahu gelabah Si Ferawati tu bila tengok beg dia tiada. Alhamdulillah kerana tak tertukar beg yang 'bukan2 tu'. Na'uzubillah!

    BTW, Abang Luqman hensem lah! :)

    ReplyDelete
  8. sedapnyaa makanan tu semua..hee

    nasib baik sedar salah beg xjauh dr sn..heee..

    kalo x, satu keja plak nk patah2 blk esoknya..heee

    ReplyDelete
  9. nasib baik tersedar awal....sedapnya donat.. ish.... lapaq ni.. Big brother tu kat bangunan baru belakang sunway giza... lorong CIMB bank , perabut bahagia .. hhee...

    ReplyDelete
  10. Huhh...mahunya berderau darahh bila tertukar beg!!aduhaii..
    Tapi better than dari hilang terus...cam org sini...masa posting kat Sarawak duluuuu...huhuuu..;)tragis toii..hehe

    ReplyDelete
  11. kak yan..naper tak suruh cik abang beli lebih2..hehehe

    ReplyDelete
  12. eh, ada coklat utk saya lah...eh, utk anak2 saya lah...hehe...suka suka suka...
    terima kasih auntie yan!!

    alhamdulillah, dpt balik beg hubby akak, ish...itulah benda saya paling takut bila time amek bagasi...huhu...


    kak, ada lebih tak FM Hong Kong? serius saya nak beli ngan akak ni...kalau ada lagi la...

    ReplyDelete
  13. omg sedapnyer donut tue
    terlioq ni
    wah best dpt fm HK disneyland tue

    p/s::akak buku bento tu tulis dlm nihongo jer eng x byk....ada byk jenis nak kids bento or adult bento? then buku ni if tukar ke RM mcm mahal plak....if nk murah sket kena beli buku 2nd hand la...so mcm mana??

    ReplyDelete
  14. best negara sendiri ni, mcm2 mkanan boleh makan kan! :D

    ReplyDelete
  15. bestnye kak yan makan2..hujan2 ni lapo lak tgk makann...nk gi buat airlah:)

    ReplyDelete
  16. sedapnya makan tu. huhu

    salam kenal dan tq sudi singgah dan follow blog JS. JS pun dh follow awk.hehe..

    kalau sudi jom tukar link dgn blog JS.hihi

    ReplyDelete
  17. huwaa donuts dan sizzling mmg yummy! cantik FM tu...

    ReplyDelete
  18. he he, kak teringat pengalaman fida kat food court klia ni, kat cni la sudu fida tercampak kak..jauhhh...maluuu, nasib baik tak kena orang..hahhaha

    ReplyDelete
  19. Like FM Hong kong tu...
    Bertuah Wahida dpt cokelat

    ReplyDelete
  20. Mmg nak ikut Maria. Tapi dia tak ke Disnyland pun.. ada kat airport je FM tu..heee..

    ReplyDelete
  21. TQ Tun sudi menyambut perkenalan akak..

    akak suka sweet thing tun..tapi not too much lahh..

    ReplyDelete
  22. Ieda,

    tak ada lah. Kalau ada sure i dah buat jualan dah.hee

    ReplyDelete
  23. Leily,

    saja je nak guda2..


    cantik kan.. tapi Hubby tak banyak. Mahal. beli kat airport je.

    ReplyDelete
  24. Mamasyaza,

    kalau ada banyak sure akak bagi. ni tak banyak lahh..

    ReplyDelete
  25. Betul tu KhaiRin..Akak memang tak dapat hadiah apa pun. Dapat tu je dah seronok bebeno. Minat kita kannnn..

    ReplyDelete
  26. MMg haru jadi nya kakcik..

    suka lah Abang Luqman kalau tau ada org puji dia..hee

    ReplyDelete
  27. Juliet,

    ALHAMDULLILAH MAS hantar kat rumah lepas kita complain. Tak payah nak ke sana..

    ReplyDelete
  28. Memang sedapp..manissss

    oo ok nanti boleh lah akak jengah.tp tpt tu sesak sangat kan..

    ReplyDelete
  29. ALHAMDULLILAH dapat semula bag tu Tini.. Kalau tak memang haruuu..

    ReplyDelete
  30. Alin,
    dia kata nak beli tu pun kena q..heee

    ReplyDelete
  31. ada utk yr kids tau..nanti bg address..senag akak nak mail kan je.

    alhamdulilah dapat balik bag tu wahida.

    FM tu ada. Tp mahal sikit lah wahida..Beli kat airport.

    ReplyDelete
  32. Ayu,

    dapat bento for kids pun ok. Secondhand pun tak pe.. Nanti postage nya cakap je ye.. akak bank in kan je.

    ReplyDelete
  33. Betul tu Asmara..

    toleh kiri kanan, semua boleh makan.

    ReplyDelete
  34. heee... betul tu Ati.. bab makannnn tka leh pandang ringan.hee

    ReplyDelete
  35. Ooo ye ke Fida..hee..hari ini dalam sejarah lah ye.

    ReplyDelete
  36. Nieda,

    ssebab dah janji dgn dia sal coklat tu..

    ReplyDelete

cliks..cliks