cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, November 23, 2011

Hectic day - KLIA to Kota Damansara

Yesterday was a hectic day for me. Pagi - pagi lagi i dah pekena Nasi Lemak Bagan, Plaza Alam Sentral. Kenapa i took my breakfast there. Well i ada delivery to Boutique Canggih, Kota Damansara. Kak Timah terpaksa mengusung kain baju yang menggunung ke sana. What do to. Have to lah kan..
I loveeee the sambal..Bertambah dua kali tu..
Tak lengkap if not with Hot Radix.
Satu lagi sebab why i took my bf kat sini..I sent Hubby to KLIA. He went to Hong Kong. Ingat tak lagi N3 i sini.. Berharap orang nak bawak kita. Tapi i humpa.. He said that he will be very busy dan tak percaya i will handle myself alone berrjimba.. Emmm..tak sesuai..Tak pe.. Nanti i pegi sendiri. Well patah balik cite hantar ke KLIA tadi tu..Timing Hubby memang selalu out. Flight pukul 9.15AM. Have to check in 1.5hrs before departure. Bukan macam AIRASIA, 45 minutes still ok. Not less than that lahh..But Hubby lambat. Pukul 8.00AM baru sampai KLIA. I so stresses. SEBAB???? Ye lah Hubby dah lambat, SOOOOO he drove 170kmh.. U all just imagine... Macam nak terkeluar peranakan i..But ALHAMDULLILAH, selamat semuanya. He now kat China then Hong Kong..

On the way balik tu, i singgah Petronas. Kak Timah dah haus.. Letih tadi tu lah gamaknya..I kasik dia minum cukup - cukup. The pam attendant tu pulak tak boleh - boleh menswap card i.. Hadoiii.. Lama tu.. I think almost 30 minutes i dok menunggu.. Tapi i baik.. tungguuu je.. Sambil tu jelin - jelin terus terpandang that depa ada dok juai FM.. Ha..haa...Tapiii mak aiii..Mahai... But then teman rembat satu.. Ni hahh yang kat bawah ni..Kunun - kunun teman baru balik dari Bahrain..heee..
RM21.50 yang bukan dibeli di Bahrain..heee..
I decided not going back to my house lah.. Tu yang dok bf kat Bagan. Then at 10.45AM, baru i bertolak ke Kota Damansara.. Mak aiii pekat nya jam area sini.. Cam ne lahh life orang kat sini.. So stress.. Especially kat Giza Shopping Mall tu.. Memang tahap gaban lahhh..
Tiba kat sini satu hal lagi..NO PARKING..memang haru biru..Kat sini staffs semua sibuk bebenor. Layan customer under MAIS or sumthing - sumthing lah...Dah ramai yang menyopping. For those yang nak shopping baju sekolah, our branch ada satu di Kota Damansara.. Tengok alamat - alamatnya di sini yee..
Kebetulan sampai sini kira - kira macam dah nak lunch... Apa lagi..soruu dulu..
Tadi Nasi Lemak Bagan. Ni lakkk..Nasi Bryani Mamak.. Emmm cam ne tu..
Papadom lagi..hee
Sebenarnya ada orang belanja..Tu yang kitarang ngap je...TQ to Kak Nor yang baik hati..Sayang u..Hope u ada lah terbaca blog i ni.. Ada ke...heee..tak kesah. Janji i dah masukkan kat sini..Well lepas makan terus balik ke Shah Alam.. Tak nak lambat - lambat.. Dah nak waktu lunch for office ..Kang ada jam teruk..Tapi kita ni hanya menrancang ALLAH yang tentukan..Nak masuk je area Subang, JAMMMM..accident.. Bukan kat jalan kitarang.. Jalan sebelah.. Biasa lah..semangat perihatin rakyat Malaysia.. jam pun jam lahh..

Ok..nanti sambung lahh. Ada cerita menarikk...Tungguuuu..
******************************************************************
Narrated by Hakim bin Hizam
Rasul Allah said, "The seller and the buyer have the right to keep or return goods as
long as they have not parted or till they part; and if both the parties spoke the truth and
described the defects and qualities (of the goods), then they would be blessed in their
transaction, and if they told lies or hid something, then the blessings of their transaction
would be lost." - Sahih Al Bukhari

18 comments:

  1. Assalamulaikaum kak:)

    Tengok nasi lemak tu..mmg nampak sedap..kena sambal jawabnya mmg ummphlah nasi lemaknya kann..;)

    Yang bab bwk 170 tuu...mmg logik nak terkeluar peranakan ...mmg lajuuuu tuuu..uhh..aduhaii...

    Pe2 sis..
    MOga akak happy & ceria selalu yaaa

    smile!:)

    ReplyDelete
  2. hehe, kak yan...ingatkan pi bahrain tadi.

    ReplyDelete
  3. Harap2 dapat jumpa Yan dalam masa terdekat ini. ;-)

    ReplyDelete
  4. makan org belanjer lg sedap & selera bertambah2...hehehe...saya pon bosan kalo life kt kawasan jem ni...sib baik ler putrajaya x jem

    ReplyDelete
  5. salam kenalan, saya membalas kunjungan.
    Enak2 belaka sajian yg ditunjukkan

    ReplyDelete
  6. Yan,
    Hujung tahun ni boleh lah I cari u kat Shah Alam branch, nak beli uniform for my daughter....

    ReplyDelete
  7. "nasi lemak bagan?...kompem kena try nih,tgk tu byknya sambal wajib kena tambah nasi lagi semangkuk...hehhe.."

    ReplyDelete
  8. Tini,

    the nasi mmg seddap.esp sambal tu..


    hiii tu lah tini kengkadang geram akak dibuat nya..Masalah nya kak timah akak yang dibawak..Tapi demam dia nanti.hee

    ReplyDelete
  9. heee.. tak lah fida...INSYALLAH one fine day lahh

    ReplyDelete
  10. INSYALLAH Kakcikk.. Teringin nak sembang sakan dgn akak.

    ReplyDelete
  11. betul tu syariza.. jem ni buat stress..

    ReplyDelete
  12. KhaiRin, sebab cantik tu lah terbang 21,50.hee

    ReplyDelete
  13. INSYALLAH Fazidah...sure...u r welcome. Introduce yrself tau..

    ReplyDelete
  14. Kalau Pia singgah sini, jumpa akak, akak belan ja pia makan sini..Sure sedappp..

    ReplyDelete

cliks..cliks