cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, November 12, 2011

Chocolate ohhh chocolate and FM

Nak cerita pasal chocolate ni dah lama dah..since Hubby balik dari China.. Sebenarnya 'hobby' Hubby every times balik dari outstation, sure beli chocolate. Then after spending 6 days in China, he promised to buy sumthing for me. Unfortunately, he didnt make it. very tight schedule. Dari China lagi dah mentioned kat i dia tak leh nak shopping apa pun. I dont mind actually. Dah nama tak de rezeki. Tak kan nak nangis kot.. I just kasik tau sama itu my Hubby, grabbed je lah any FM for me at the airport. And he did it.. For the kids, of course CHOCOLATE. My kids sebenarnya dah jemu jelak dah dengan chocolate ni.. Hee.. Tapi i just wanna share with u guys the chocolate yang dibeli..

This Swiss Milk Chocolate Bar with yummy and crunchy coffee crispies. 100gm, swiss made for RM12.90.

this one with almonds. Sukaaa..RM12.90 for one.

All of us like this chocolate. Crunchy coconut with white chocolate. I box for RM22.90. Sedap sangat..

Ada satu lagi yang semua suka.. Fazer Geisha Hazelnut Chocolate. Finnish candy. I box for RM79.90. Melt in your mouth. And the latest from Millton is 2 tin boxes yang kat atas tu.. I love the box.. The blue one Alfredo Assortment for RM29.90. Hershey's chocolate..

FM yang sempat Hubby sambar.
Sebenarnya Hubby beli tu sebab dia tak sempat nak sambar apa - apa pun masa kat China.. So, kami dijamu beriya - iya dengan chocolate ni.. What ever lah.. yang penting ada ingatan kat sini. Bukan balik dengan tangan kosong. Len kali bawak lah i.. i leh jenjalan sorang - sorang pun while u have yr meeting..he.. Wish...wish...wish..Hubby bawak for Hong Kong trip.. heeee.

38 comments:

  1. Padailah U len kali ikut hubby meeting U gi shopping hihi... Coklat tu kalau family kakak tak pernah jelak. Kami sukaaaa sangat.... sedangkan yg biasa pun tak jelak kalau dapat yg ini alangkah nikmatnya.

    FM cantik.. terpikatlah:)

    ReplyDelete
  2. Benda lain fida tak minat sangat, tapi FM memang fida minat, tengah kumpul skrag ni yang kawan2 kasi;)

    cantik FM tu kak yan...

    ReplyDelete
  3. byknya coklat..sedap2 pulak tu
    salam perkenalan sis

    ReplyDelete
  4. walaupun sekadar membaca
    seakan terasa cair di mulut...(,")
    wajib cari coklat lepas nih ;p

    ReplyDelete
  5. syoknya dpt afm. boleh tambah koleksi.

    ReplyDelete
  6. Ooo ye ke Azie..

    nasib baik gambar je kan..kalau tak harus dah masuk ke mulut.

    ReplyDelete
  7. meh lah sini Maya. akak jamu kan kat u.

    ReplyDelete
  8. Tu lah Kakzakie.. Tgh berdoa ni kot - kot Hubby terbuka hati nak bawak.. hee

    ReplyDelete
  9. Ooo ye ke Fida..

    INSYALLAH kalau ada rezeki, nanti2 akak simpan kan utk Fida ye..

    ReplyDelete
  10. Salam kenal gak Wida..

    chocolate tu buat cover rasa ralat dia tu Wida..hee

    ReplyDelete
  11. Kasihibu,

    akak dah tak berapa sangat dah dgn chocolate ni.. dulu2 ye.. HANTU...

    ReplyDelete
  12. salam ziarah,

    kami pon, coklat mmng wajib ada dlm peti ais.

    oh best tu klau dpt g hongkong ;D

    ReplyDelete
  13. SSL,

    memang wajib ada..

    Wish lah kan kalau dapat gi Happy gila ni..

    ReplyDelete
  14. Assalam Sis..
    Cantik umah baru Sis nie...i like comei..Tengok pun dah tahu cekelat tue sedaaappp...Santik ar FM tue Sis...

    ReplyDelete
  15. wah, dlm tak sempat pun byk gak dia sambar kan...

    lucky u...dpt mkn choc sedap tu..

    ai mmg sukeeee sgt apalgi yg ada almond...owhhhh

    ReplyDelete
  16. banyaknya coklat.....teringin la ke sana...

    ReplyDelete
  17. mau 2-3 beg plastik angkut coklat kak..heee

    ReplyDelete
  18. paling seronok yan bila tgka da FM dari sana kan .. maklumlahh dah eddicted ngan FM skrg nie :)

    ReplyDelete
  19. Choc tu Kalau dpt anak saye tu...sekejap jer selesai dimakannye...

    ReplyDelete
  20. anak-anak saya pun suka coklat tp kalau banyak sgt memang cepat mereka muak...terbiar dan mama mereka yang akan habiskan.

    ReplyDelete
  21. Cik Sue,

    ok ke.. Akak sebenarnya malam tadi boring. tu yg dok mengubah..heee

    chocolate ni kena yg dr luar baru sedap. not too sweet. cam tu lah kot.

    ReplyDelete
  22. mamaNoriz,

    u sama cam i. Suka yg ada almond.

    ReplyDelete
  23. Nak ke mana Dalila.China?? best gak lah.. I dah p Beijing. Yang baru lepas ni Hubby ke Guanzho.

    ReplyDelete
  24. Satu bag besar Sz.. Naik muak akak tengok.

    ReplyDelete
  25. ye lah Ieda.. tak dapat hadiah besar2, dapat FM pun cukup dah.

    ReplyDelete
  26. hee.. ye lah ain..bebudak mmg suka..

    ReplyDelete
  27. chocolate ni kalau ada mcm2 flavor mmg sedap.. satu lagi dia tak berapa manis tu lagi best.

    ReplyDelete
  28. best yer coklat2 tu...terliuq sekejap sy

    ReplyDelete
  29. Mai lah sini KhaiRin..banyak lagi ni..

    ReplyDelete
  30. sama jugak cam en. abah, kalo outstation mesti bwk balik coklat n fm. coklat utk anak2 n fm tu utk saya lahh hehehehehe

    ReplyDelete
  31. bestnyer kak,bukan skit2 dia beli... amik ko heheehe...bestnyer
    dana suke mkn coklet tak kisah lah dr mana pun...jnji rasa coklat

    dana follow n add blog akak ek kt blog dana...

    ReplyDelete
  32. choc? wow..yummyyyy...suka but i have to control my sugar intake now..sob sob sob..

    ReplyDelete
  33. mamasyaza,

    sekurang - kurang nya ada lah utk kita di rumah kan..

    ReplyDelete
  34. dana,

    sampai sekarang ceklat nya banyak lagi..hee

    ReplyDelete
  35. amirah,

    sorry lah ye sampai buat u terliur..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks