cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, November 23, 2011

Hectic day - SACC then The Curve

Story hectic day i ni sebenarnya belum habis tau..heee.. ada sambungan. Kan i cakap ada something i nak share with u guys. Ok lah..ceritanya kan lepas buat delivery ke Boutique Canggih Kota Damansara tu ada cerita sambungannya.. I nak cite that on the same day tu i brought my kids and Chef CiJu ke The Curve.
Dah lama sangat tak ke sini. So, time for me to do my shopping here. Tapi bukan banyak sangat lah..Takat lepas gian je.
Why i suka dan sanggup ke The Curve. Sebabnya kat sini ada Metrojaya dan ada benda yang i nak cari. My skin care. Hubby ada offer waktu shopping dulu tu, i tak nak lagi. Rasa macam boleh cover sampai akhir tahun. Emmm nampak gayanya tak boleh..Have to buy lah..

Ni benda yang i nak cari. Skin care..

Tak nak cari parfume pun. Still ada lagi. In fact Coco Mademoiselle dari member di Abu Dhabi still tak berambik..So, tak tergoda untuk membelinya di sini...

Sakan meminta itu dan ini.. My beautician, Hidayah rupa - rupanya dan resign.. I suka dia punya idea..
Mencuba eye liner.
Satu lagi sebab i tak teringin sangat nak shopping kat sini sebab Mamat 'beautician' tu..Nampak tak gambar dia sikit kat atas tu.. Tak tau kenapa. He was a man. Then buat - buat suara perempuan..Sampai naik geli geman i dengar suara dia.. Dia hide suara jantan dia.. Tak sesuaiiii.. (bukan niat nak mempersenda dia). Tapi kenapa lah letakkan dia ni as beautician.. Tak mekap pun dia. Senang cakap tak attractive langsung.. heee.
Ini lah benda yang i was looking for. ULTRA CORRECTION LIFT. 1 for RM388. I can use this also for a year. Almost my skincare can cover for a year. Alah membeli lah sikit..
I suka eye liner ni.. Dark Blue. Bit glitter. But not so obvious lahh..1 just RM70.00. I use this eye liner for a year. Still ada lagi sikitttt lah. But just buy a new one.
Sementara Ibu ber itu dan ini di sini, 'Anak - anak Sidek' dok menunggu...he...Sian depa. Tapi kejap je.. I just spent 15 minutes here. Coz i dah tau apa nak dibeli.. Then terus ke bahagian lingerie. Hee...Spent around RM250 kat sini.. Maaakkkkkkk...ok cukup ..cukuppp..Kena balikk.. Otherwise, mau ke kasut pulakk.. STOP IT..

We just spent only 35 minutes here..Heee.. The quickest shopping time that i have ever done.. Ha..haa.. My goodness.. Boleh buat record. Sebenarnya tak nak tersekat dalam jamm. I dah penat since this morning with drive scene and traffic madness. So, i nak balikk.. Tapi kan sebenarnya lepas je dari Ke Kota Damansara tu, i terus balik. The kids menjerit sebab tak ada electricity kat rumah.. Depa kata macam dalam oven. So, picked them up there dan terus ke SACC.

We went to The Teapot Deli sebab Abang Irfan teringin nak makan Roast Chicken...I dah tak makan sebab baru je had lunch with frens at Kota Damansara.
They had Chicken Lasagna sebab Roast Chicken dah habis. So frustrated gamaknya Abang Irfan.
Chef CiJu and Abang Luqman had this. Fish and Chips.. But this is so dry..
I had this. Scone. Simply.. Somethig to chew.
Masa baru melabuhkan punggung tu..I perasan dengan satu susuk tubuh ni.. One more thing i noticed her little cute girl. I fikir nak pegi ttegur ke tidak.. I nekad jumpa dia. Kalau salah i mintak maaf lah.. Lalu depan dia, then i smiled at her. She smiled back...hee.. Then terus i tanya."Sue ke?". Dia wonder lah kot. Sapa i..hee.. I pun introducced myself.. Kami pun salam - salam. I introduced her to my kids and Chef CiJu.. I was so happyyyy.. Hajat nak jumpa secara tak dirancang dapat bertemu.. Ramai - ramai pegi tengok blog dia yee...The NoteBook.
Ingat nak bergambar sama the kids. U all nampak tak Abang Irfan.. Abang 'Imran buat dajai kat dia.. Hiding him..Nampak rambut je..

Suraya ni pemalu sangat orang nya. Akak yang terlebih - lebih berrsembang dengan dia..Tak kesah. Janji dapat bertemu dia.. MASYALLAHH..

Yang ni langsung terus tak nampak Abang Irfan..Madina macam wondering.. sapa lah Makcik ni..She was looking at me..Hee... So cute and adorable little angel..

Lepas makan ni lah baru kami ke The Curve. Plan the next day nak ke Putrajaya.. Tak tak jadi.. We are heading to Amcorp Mall.. Ada orang nak belanja makan..heee..Jommmmm..
*************************************************
Narrated by Um Salama
I said, "Ya Rasul Allah! Shall I get a reward in the Hereafter if I spend on the
children of Abu Salama and do not leave them like this and like this (i.e., poor)
but treat them like my children?" Rasul Allah said, "Yes, you will be rewarded
for that which you will spend on them."
Hadith Sahih Al Bukhari

27 comments:

  1. Dah beberapa kali Yang bertemu dengan rakan2 blogger secara tak sengaja, kan? Seronoknya. Kakcik pun satu hari harap2 dapat peluang macam tu - tapi, itulah, kakcik ni jarang sangat keluar kalau tidak bersama suami. :(

    ReplyDelete
  2. bestnya makan2.... x pernah lagi makan kt sana..:) jmpa rkan blog plak tu... best

    ReplyDelete
  3. bestnya makan2.... x pernah lagi makan kt sana..:) jmpa rkan blog plak tu... best

    ReplyDelete
  4. suke tang yg supink2 tu kak... tahan tul akak gune brg chanel tu ek sampai setahun... klh membeli menang memakai ek kak, kire berbaloi la gitu....

    sonok kan kalu dpt jmpa membe2 blog ke fb ke... yelah kalu tak jumpa di alam maya je

    ReplyDelete
  5. yana ke KL tu sekali-sekala je kak,kalau smpai situ memang seram takut tk cukup tmbang nak balik Ledang, Bukit Gambir..hehe

    heavennya shopping kan..tk sedar duit keluar...

    ReplyDelete
  6. wah kak bestkan sekali sekali menyopingkan puas hati..eyeliner tu cam menarik jer...

    ReplyDelete
  7. iya lah kakcik.. rezeki saya. ye llahhh
    merayap je apa tak nya..hee

    ReplyDelete
  8. Dalila,

    our favorite place.

    ALHAMDULLILAH dapat jumpa dia..

    ReplyDelete
  9. Dana,

    alhamdullilah Channel punya barang walau lama tak merosakkan kulit akak pon.

    Mmg best dapat jumpa new frens.

    ReplyDelete
  10. Daisoo?? tpt apa tu Alin.. Akak tak perasan lahh..

    ReplyDelete
  11. Heee....ada2 je Maya ni. tak pe kalau tak cukup call akak.. nanti akak bagi tambang balik lah.hee

    ReplyDelete
  12. Sesekali lah Lizz...bukan tiap bulan..

    ReplyDelete
  13. Kalau ke sana mesti singgah Daiso & FOS pastu terus ke Ikea kat sebelah. Baru pergi minggu lepas.

    Bestnya Kak Yan...Channel..
    kalau setakat beli lipstik ok lagi kak, kalau nak amik full set... errrr.... hehehe...

    ReplyDelete
  14. Azrina,

    akak kalau ke sini memang more to Metrojaya then Living Quarters. Sukaaa..FOS pun suka..pendek kata sukaaa laah..hee..


    Channel tu akak dah pakai almost 2 years dah.serasi lah gamaknya tu..

    ReplyDelete
  15. Salam kenal juga, nama Yan sama dgn nama samaran yg di panggil adik beradik saya.

    ReplyDelete
  16. TQ cinnamon.com sebab sudi singgah dan tinggal kan notes here..

    nice meeting u here.

    oo sama nama lah kita ye..

    ReplyDelete
  17. Yan jenis observant boleh pulak kenal. Mesti Su terperanjat kan. Syok jumpa kawan bloger secara tak sengaja...

    ReplyDelete
  18. Ye lah Kak Zakie.. Mmg jenis i lah kot. sebab tu anak murid yag belajar dgn saya 18 dulu pun aY boleh ingt2 sikit.

    ReplyDelete
  19. woohoo..shopping sakan eh?
    aritu akak jenjalan kat the curve tu, masuk daiso, ingatkan nak cari madeleine mould, aleh2 tak byk choices lah dalam tuh, frust giler..

    nasib baik asam laksa kat food court situ sedap...terubat sket jiwa...

    ReplyDelete
  20. lor, sian kat irfan, sampai tak nampak dia...ekekekek...

    ReplyDelete
  21. Tak sakan mana lah Queenie..
    sikit2 je...

    macam2 ada kat sana tu.. cuma jauh sikit lah nak pegi dari shah alam ni.

    ReplyDelete
  22. tu lah wahida..geram gak akak dibuat nya akak tak perrasan punn.. yelah dah sakan nak bergambar.

    ReplyDelete

cliks..cliks