cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, August 22, 2011

My turn - 3 days for shopping...

Friday - solo shopping.
I went to Ariani. Memang hajat nak beli new tudung for hari raya. Kira match mengmatch lah kan. Ye lah dah ada baju baru.. As usual lah..kaum Hawa ni. Cuma bukan my habit lah. Tudung merah kasut merah handbag merah. At least sepadanlah... Tak lah baju oren, tudung hijau..Heee...Emmm..Memang gelap bijik mata bila masuk ke Ariani ni.. Semuanya rasa nak dihangkut balikk..
Ni lah Cek Kak yang melayan i.. Thanks ye.
Gitu gini, gitu gini, adalah 5 helai i rembat kat sini.. Lagipun dapat special price lah katakan.. Tak terasalah sangat membelinya.
Saturday - invitation by Hubby.
Macam best je bunyi nya. Actually i yang planned nak keluar ke Tesco untuk beli something. Then i nak ke Metrojaya, Mid Valley nak beli new lingerie. Maklum lah nak raya.. Hee..ni i punya habit. New raya, new lingerie. Then Hubby offered nak hantar ke sana first then baru ke Tesco. Lagipun i ada vouchers RM210. So, boleh lah spend for it. Maybe tambah sikit - sikit. So, menyopping lah. 'Bendalah' ni saja lah. Takut Hubby tunggu lama sangat. So, memang tak shopping benda lain. Masa beratur nak bayaq, Hubby called, "eh, you boleh shopping lagi ni. I ada vouchers for RM250. I bought something". Emmmm...Shopping lagi tu.
Ni voucher yang RM210 after collecting from the customer service.
Masa Hubby beratur nak collected point for the card, he was spotted as a lucky customer. Terkezut dia. This was a first time dia shopping dengan i di Metrojaya tahun ni. Tup - tup, lucky.. I yang dah bertahun - tahun dgn Metrojaya ni takat dapat voucher je lah..
Ni lah lady yang spotted Hubby as a lucky customer.
Then masa i masuk untuk bagi membercard, that lady cakap ada photo shoot .. Hee. Kemain lah kau.. So, Hubby biasalah, low profile, tak nak gambar. Maka i lah yang berposing.
So , i lah yang berangan bergambar. Macam i yang jadi lucky customer tu.
Hubby bought watch, then dapat voucher for RM250. I with free mug.
Nak amik kesempatan lak kat sini.
I pulak dapat RM60 vouchers after spending for lingerie plus Rm250 vouchers dari Hubby. Dah ada RM310... sambung lagi shopping pasal kena habiskan hari ni gak.
So, i pun pegi ke area Clarks. Nak beli kasut lah kan.. I took 1 pair. Then Hubby suruh amik 2 pairs. Emm.. sambarrr... We bought 1 pair for his niece. Tunggu Chef CiJu and CiLi shopping blouses. Then bayaq, kami dapat lagi satu voucher, RM50.. Kami dah tak larat nak shoping kat sini. So, i offered the voucher to one lady yang tengah q. Sukalah makcik tu.. Ingat nak balik dah.. Tup..tup..
Hubby ajak shopping kat sini. Dia nak sambar shirt for himself.. I pun menerai lah sama.. Tapi tak beli lah kannn.. Hubby bought 2 pair of shirts here.. Then kami terus balik. It was a pleasant day. Cuaca sedap sangat.
Hee... Tu lah shopping bags kami.. Dua orang 'khadam' sedang membawa shopping bags..
Kami ke The Curve kejap. Hubby nak amik painting yang sudah diframekan.. Painting yang dibeli di Bandung almost 4 or 5 years ago. Lepas balik i berehat kejap. My Mommy lak nak shopping. So, we went to SACC. Ramainya manusiaaaa...
Akhirnya kami ke Dang Anum. Depa nak cari baju kurung. CiLi rembat selai (ke dua helai??) di sini. My Mommy mengajak ke sini.. KK Decor..
Ni yang dibeli for My Mommy. Tengah offer to member tau..
Ni yang i dah belikan dah lama for her. Nak pakai raya ni lah ..
Balik rumah, kami main beli ke food for buka.. Seee.... ramai ahli iftar malam ni..
Sunday - unexpected shopping.
Nak jadi cerita, masa Hubby sibuk mencuba pakaian at British India, one of the paperbag diletakkan di counter. Masa nak balik Hubby ada tanya pasal his bag tu lah. I memang dah sangka 'my khadam' sudah angkat itu bag. Tiba rumah baru realized that memang bag tu tertinggal. So, itu yang on Sunday tu kena pegi lagi..
Sampai je di Mid Valley, terus ke British India dan ambik bag tu. Then Hubby terus ajak ke Garden. Dia nak ke Mont Blanc. Nak beli refill.
Tak boleh lama kat sini. Semuanya rasa nak dibeli.. Then kami ke Isetan.
I nak beli cleanser di Channel. I ambik cleanser, then Hubby offered suruh ambik toner sekali... Heee.. rejeki... I sambar gakkk...
Then he offered lagi parfume.. I thot nak amik Dune( favorite sangat. dah pakai 6 botol dah since belum kawin lagi). Well nak tukar bau, i took Cherie. Biar bau 'lapar' sikit.. Bau buah..
Teringat lak compact powder dah almost habis. I requested satu dari salesperson tu. Dia insisted to take 2. Sebab dah nak habis stock.. Hubby terus ambik kan 2 2 sekali.. Emm rejeki lagi.. Hee... Hubby dah hampir botak tu.. Jom kita keluar. Kami hantar CiLi balik. On the way, kami lalu Bangsar.. Lama sangat tak ke area sini..Terasa macam kat Bali lak bila tengok kedai - kedai di sepanjang Jalan Maarof ni..
Sebenarnya Hubby nak tunjuk satu bungalow ni.. So unik.. Tengok lah sebagai last cuci mata.. I pun suka. Rumah buruk je, tapi ada class...
Pakai buluh je ..
Baik lah..kita balik ke alam nyata.. Tak lama lagi dah nak raya.. Cam ne persiapan? Kami akan balik kampung sehari sebelum raya kot.. So, hati - hati di jalan raya.. INSYALLAH kita akan jumpa lagi selepas raya nanti.. Kalau rajin, ada lagi lah entry before raya...

54 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    boleh bawa ke beg tu...
    boleh saya tolong bawakan...he he

    moga raya ini mengembirakan yan sekeluarga

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. akak belum shopping unk diri akak lagi ni yan..hik2
    unk anak2 dah selesai :)

    ReplyDelete
  3. Semalam saya ke Metrojaya MidValley tu. Sesak habis!

    ReplyDelete
  4. bestnye akak, kalo dpt shopping camtu. saya ni kengkdg nak shopping pun tak concentrate, kejap2 cari anak, terkejar2 ngan anak2. hilang anak nanti lagi susah..hehehehe

    ReplyDelete
  5. bestnya shopping...meriah sangat..raya sakan la kak yan tahun ni...;)

    ReplyDelete
  6. ui meriahnya kak yan bershopping..!!

    ReplyDelete
  7. wah2 Yan sakan shopping nie .. syukur rejeki masing2 kan :))

    ReplyDelete
  8. rezeki di bulan Ramadan... meriahnya kak. Sambar jgn tak sambar.....seronok sebab ada yg tukang bayar plus dapat voucher free....rezeki tu.

    Saya gi 2 kedai tudung ariani...satu di Bangi (pening tak leh nak masuk sbb terlalu ramai org) dan satu di KL (pun ramai...pengsan dibuatnya)....akhirnya sambar gak sehelai...tu pun dah beratus aduhaiii.

    ReplyDelete
  9. ya Allah kak, bersambung2 shopping akak...punyalah heaven!!

    dpt voucher, shopping lagi, pas tu dpt voucher lagi...hehe...bila nak habis? nasib akak bg kat sorang lady tu..kalau tak, sampai hari ni kot akak tak habis shopping lagi...hehe..


    mmg kaki shopping akak ni ...yg mahal2 lak tu...

    ReplyDelete
  10. wahhhh kak Yan sopping nampak....heheheh bestkan bau miss CD tuu cherie....sue pon sempat rembat satu !!!heheh

    ReplyDelete
  11. kak, lain kali kalu shopping minyak wangi, cer igt kat saya sekali...

    muahahahaha

    ReplyDelete
  12. Wah! seronoknya dapat berbelanja sakan. :)

    ReplyDelete
  13. bestnye kak yan gi shoping...nak2 dapt baucer...

    ReplyDelete
  14. bestnya tgk akk shopping..Sabtu lps igtkan nk gak terjah ke shah alam, sayangnya hajat x sampai

    ReplyDelete
  15. Wahh kak yan... memang sakan. Siap dapat lucky customer lagi tu..hubby kak yan...

    tak pernah pun dapat.. hu hu

    ReplyDelete
  16. bestttnyaaaa kak yan!
    10-15 tahun yang lalu akak dapat shopping camni tak? (ihiksss...saja nak motivate diri harap dapat shopping gituuuu gak :p)

    ReplyDelete
  17. kak yan... best sgt!!! rezeki melimpah.. asyik hubby offered jek. hehe. kalah the boys shopping... hehe.

    ReplyDelete
  18. wah meriahnye kak..suke tgk pic2 kemeriahan dan hubungan silaturrahim akak sekeluarga :)

    ReplyDelete
  19. Waalaikumusalam Bro Rozali.

    Hee.. boleh bawak lagi lah Bro.. Saja je menyakat ye..Lagipun dah ada 2 org helperrs tu..

    Semoga raya ini juga memberikan kebahagiaan buat Bro sekeluarga.

    ReplyDelete
  20. Ada lagi seminggu lagi kak Kasihredha. Boleh lah shopping. Kita ni kalau shopping utk diri senang je kan..

    ReplyDelete
  21. As-Salam YAN
    Waduuuh, Yan, kok $oping $pri $akan! $elamat cik duit, $eikat-$eikat..... berpindah tangan. Alhamdulillah, nyata $eronoknya $oping tu, dilihat pada cerita dan gambar-gambarnya. Hope you & family will have a lovely hariraya this year.

    ReplyDelete
  22. ALHAMDULLILAH, masa kitarang pegi tu tak lah terlalu pack Daddy Ziyyad.

    Kira oklah..

    ReplyDelete
  23. Akak selalunya shopping jarang sama anak2 masa depa kecik2. Jarang sekali. Selalunya akak akan shooping for them. Balik try, esok kalau tak sesuai, tuakr lagi..heeee

    ReplyDelete
  24. Sue,

    yang raya sakan selalunya kanak2 kan.. akak biasa2 je..

    ReplyDelete
  25. ALHAMDULLILAH Ieda..Sentiasa bersyukur..

    ReplyDelete
  26. Sambar ye Leez jangan tak sambar. Org dah offer..hee...

    Akak selalunya kalau shopping suka weekdays..Yelah keje sendiri.

    ReplyDelete
  27. Yelah Sue... sedap sebab bau buah..Pulak tu masa beli tgh puasa..lheee

    ReplyDelete
  28. Wahida,

    akak tak shopping tiap bulan tau kecuali kasut. Hee...

    Selalunya 6 atau 7 bulan baru beli barang baru.

    ReplyDelete
  29. Nieza,

    sure next time akak ingat kat awak..heee

    ReplyDelete
  30. Erienz,


    akak seronok sebab ada vouchers tu.

    ReplyDelete
  31. Syariza,

    sebenarnya Shah Alam pun sesak tau.. kalah KL.

    ReplyDelete
  32. Fida,

    tulah namanya rezeki kan.. Akak pun tak pernah dapat..Tapi tumpang sekakilah..

    ReplyDelete
  33. Suzi,

    kalau 10 15 taun dulu masih menapak2 lagi. Tapi still boleh shopping mengikut kemampuan... Now ALHAMDULLILAH.Rezeki dari ALLAH...

    ReplyDelete
  34. Cyana,

    sesekali pau orang.. lagipun dioffer..Akak tak nakkk..heeee

    ReplyDelete
  35. Awe,

    terima kasih.. Harap2 semua keluarga di dunia boleh dapat apa yang kita rasa.INSYALLAH...

    ReplyDelete
  36. Wa salam Pak Temuk..

    ALHAMDULILAH atas rezeki ALLAH..Moga raya ni jugak memberi kebahagiaan buat Pak Temuk di samping anakn cucu..INSYALLAH..

    ReplyDelete
  37. Sesekali shopping Amirah.. Tu yang sakan..hee

    ReplyDelete
  38. yan..
    sungguh tau..
    setiap entry yan, yang sentiasa dipenuhi gambar bersama..
    gambar shopping, bercuti..
    buatkan ayu rasa ayu dekat pada kamu..

    shopping utk ayu tak ada eik???
    tudung ker.. heheheh

    ReplyDelete
  39. Ayu,

    mai sini baru leh citer. dtg umah terus. kita makan kat umah i, then terus beli tudung kat arianni tu...

    INSYALLAH..

    ReplyDelete
  40. Aduhhh...best betul kalau dapat shopping cam u yan. Dapat voucher...shopping....dapat voucher lagi....shopping lagi...Seronok betul baca entri u ni. Buat masa ni i tak de l dapat shopping cam tu sebab kalu shopping sibuk mengejar si kecik.

    ReplyDelete
  41. Ita,

    anak i dah besar2. dah pandai sendirian. But selalunya kalau i shopping, i shopping sendirian. Memang tak boleh shopping dgn sekecik.

    Hey, i m waiting yr n3 lah.. nape senyapp..

    ReplyDelete
  42. Sifu Im,

    itu yg u nampak, yang u tak nampak..heee.. sesekali..

    ReplyDelete
  43. shopping sakan tu... yang best setiap kali beli dapat voucher... bestnya... saya hari tu... shopping ngan member banyk2 pun dapat sampul raya jer... huhuhu

    selamat hari raya... saje wish awal coz sok balik kampung dah...

    ReplyDelete
  44. amboi....larat ke bawa beg tu..
    klu tak larat meh tolong bawakan..

    wlubagaimanapun tahniah krn dpt voucher....rezkinya YAN murah di bulan puasa ni..ameen

    ReplyDelete
  45. Assalam Sis..
    Wah soppin sakan yea...nie confirm baju raya 10 helai nie heheheh...
    Selamat hari raya untuk akak dan family..

    ReplyDelete
  46. Hmmm bestnya kalau dapat shopping seharian..

    ReplyDelete
  47. suka gak perfume tu kak..hb akak bertuah akak lg bertuah

    ReplyDelete
  48. best tui kalu tgok org soping ni kan, sakan kyan shoping raya nmpak....selamat hari rY...

    ReplyDelete

cliks..cliks