cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, August 17, 2011

Ambushed rumah NekCik then ke Carrefour.

Lepas je balik dari Wilayah Mosque, i, Chef CiJu and My Mommy terus ke rumah NekCik. Dengar khabar tak berapa sihat. So, without noticed kami ambushed je.. OTW tu terus decided nak buka kat rumah NekCik. Anak - anak Sidek, biar TokNgah and My Daddi yang bawak datang. So.. ALHAMDULLILAH diarang sampai on time waktu buka tu.. Jom tengok apa kitarang buka hari tu..
Berempet - rempet kami makan. Kelakar. Tapi memang menyelerakan..
Rapat - rapat tambah erat.
Tengoklah meja kami tu. Penuh segala macam.
ada Bubur Lambuk dari masjid.
ni Asam Pedas TokPuCu.
Curry puffs beli kat belakang.
ni pun beli kat bazaar.
Laksam gak beli kat bazaar
ni pun beli. Cucuq Udang.
Kenapa semua beli kecuali Asam Pedas??? Gara - gara short noticed nak buka kat rumah NekCik.. Tapi yang penting kitarang seronok makan reramai.. Yang penting perut kenyang.. Lepas kenyang, Chef CiJu ajak i buat grocery kat Carefour Wangsa Maju.. I still remembered. Masa kitarang duk kat Pandan Perdana, di sini lah kitarang buat grocery.. Suka sebab besar. Macam - macam ada..
Kitarang happy bila kat department ni.. Moghul just RM38.99. Selalunya di Giant dalam RM40.99 or RM41.99. So, rembat 2 bags. ALHAMDULLILAH.
I suka yang di sini. Jagung just RM1.00 je.. I ambik 4 tongkol. Angan - angan nak buat Cekodok Jagung. Dan ALHAMDULLILAH.. Jadi gak.. Tengok nanti sebagai prove.
Ramlee Burger punya promoters.
Chef CiJu happy bila sampai kat sini. Fresh - fresh lagi..
Tak tunggu lama, Ala - ala ni yang jadi pilihan.
Akhirnya time membayar lah. Tengok dalam troley macam sikit je.. Tapi.. eeemmmm biasalah.. Ratus - ratus gak.. Belanja dapur sekarang bukan sikit - sikit. Tapi tak perlu mengeluh, INSYALLAH. Ada je rezeki kita..

45 comments:

  1. makan ramai2 memang syok..bertambah2 lah jawabnya kan :)

    ReplyDelete
  2. suka layan blog kak yan..
    \bercerita ttg kehidupan, family y ramai..

    lagilah gambar makanan, mmg best

    ReplyDelete
  3. mmg pun nnpk mcm sikit jer tp bile byr...berkeping2 rm50 kene keluarkan...

    walau pun berimpit2 tp meriah dan seronok...seksi la uncle tu..hihihi...

    ReplyDelete
  4. kalau ramai2 gitu memang berselera, sedap dah jadi no 2, yang penting dpt makan ramai2..

    ReplyDelete
  5. klu p beli barang runcit memang pejam mata je la tgk cashier tu punch price...ehehhee...suku/setengah troli konpem 200+...

    ReplyDelete
  6. makan ramai2 bes..
    apatah lgi jumpa sesekali..memang mesra..meriahnya makanan...

    ReplyDelete
  7. Tu main ambush je tu pon dah berbagai jenis makanan, kalau di bagitahu nak datang tentu makan kat lantai, sebab meja penuh sangat...hehehhehe..temgok karipap tu macam sedap la pulak..nanti petang carik kat pasar ramadan...hehehhe

    ReplyDelete
  8. dapat jugak bukak ramai2..bila entah kitaorang satu family ni nak bukak ramai2..tunggu sehari dua nak raya nanti la kot:(

    ReplyDelete
  9. Bestnya dapat buka puasa ramai2 ni. Kena duduk sempit2 rapat2 pun tak jadi hal sbb seronok. Barulah terasa meriahnya bulan puasa kan :-).

    ReplyDelete
  10. k.yannnn..miss u sis!!lama x dtg sini..best dpt kumpul ramai2 mcm tu..;))

    k.yan jaga diri k..i know u're strong dear..*hugs*

    ReplyDelete
  11. kak yan... part shopping tu best, sebab semua rasa murah skali beratus2 plak walhal 2 troli jek. hiks.

    ReplyDelete
  12. Kalau makan ramai-ramai memang seronok kan... Tengok muka memasing sengih dah tahu memang happy...

    Dah beli beras moghul persediaan Hari Raya atau ada cadangan nak masak utk berbuka puasa...:)

    ReplyDelete
  13. wwaaaahhh..beras moghul kat c4 murah ar..!! c4 semua tempat ker kak agaknyer..??

    ReplyDelete
  14. seronok tengok makan beramai behimpit2 tu.....

    ReplyDelete
  15. Beras Moghul tu ok ke Kak Yan ? Cepat basi tak bila overnite.

    ReplyDelete
  16. meriahnya mkn beramai2...mcm nak join ja...

    kak kalau soping brg dapur memang la tak terasa...TAPI time byr eeemmm..memang terasa kan...kan...

    ReplyDelete
  17. Meriahnyer... :)


    Myra p shoping rasa cam beli sikit tapi 1 trolley tak penuh lah, dah kena dekat RM150, ni 2 troley mau 2-3 ratus gak nieh :)

    ReplyDelete
  18. Meriahnyer... :)


    Myra p shoping rasa cam beli sikit tapi 1 trolley tak penuh lah, dah kena dekat RM150, ni 2 troley mau 2-3 ratus gak nieh :)

    ReplyDelete
  19. Kak Kasihredha,

    sebenarnya masa tu my auntie tak berapa sihat. Tu yg dr masjid terus ke rumahnya. Ingat nak melawat.Then pk kalau balik lewat sikit nnt jam. Tu yg decided buka kat situ.

    ReplyDelete
  20. Ayu, biar cite pasal kehidupan kita sendiri kan.. Sebagai memory buat kita dan family.

    ReplyDelete
  21. Tu lah Ai.. Itu je pun dan RM500 lebih.. Belum complete betul tu...

    Makan tanpa protocol memang cool.heee

    ReplyDelete
  22. Betul tu Sz.. jangan tak bersedia bawak duit sudah..haru.

    ReplyDelete
  23. Betul kak aya.. seddapppp je makan. saya siap bertambah2..semua org heran..heee

    ReplyDelete
  24. Kak Sal,

    makanan yang dibeli tu pun sedap2..

    ReplyDelete
  25. Fadzli,

    kalau bagi tau, memang kena makan di lantai..

    Akak paling suka curry puffs sungai buluh. Curry puffs sardine.. Seddapppp..

    ReplyDelete
  26. Min (LM),

    rumah akak or my family mmg jenis bila bab makan ni mmg meriah. suka ramai2..

    ReplyDelete
  27. Maya dear...
    u r too strong too dearrr..Be positive always is the best for us.

    ReplyDelete
  28. Hee.. tu lah Cyana.. Ye lahhh dah barangan yg diambik tu semuanya mahal2..apa tak nya...hee

    ReplyDelete
  29. Kak Zakie,

    makan time is the best moment for al of us.

    I terpaksa guna Moghul utk makan seharian sebab dlm rumah ada yg berpenyakit kencing manis..

    Beras moghul cantik bila masak nasi minyak lah, bukharalah..

    ReplyDelete
  30. Aty,

    memang murah kan?
    akka tak tau lah kalau kat semua C4 sama.

    ReplyDelete
  31. Azrina,

    beras yg tak ada kanji. Kalu overnite in fact dah sehari pun masih ok..

    ReplyDelete
  32. Ladyzul,

    memang tak dinafikan.. Akak pulak kena buat grocery every 2 weeks or sometimes every week..

    ReplyDelete
  33. Betul tu Myra..

    kengkadang macam tak nak tgk bila cashier tu punch..heee

    ReplyDelete
  34. wah bubur lambuk tuu x tahan .. semalam dah makan sibbb baik ekekek

    ReplyDelete
  35. memang sedap Ieda..anak i makan bertambah2.

    ReplyDelete
  36. Jemput lah mai umah Taufiq arifin.

    ReplyDelete
  37. Curry Puff Sungai Buloh? Kat mana Kak Yan?
    Rindu Curry Puff IKEA...hehehe

    ReplyDelete
  38. Alin dekat Bandar Baru Sungai Buluh.

    sedappp..

    ReplyDelete

cliks..cliks