cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, August 16, 2011

Shopping raya di One Utama.

Emm.. pejam celik, pejam celik dah setengah bulan kita berpuasa. Maksudnya dah nak dekat raya. Persiapan?? I jenis ala kadar je.. Curtain beli je. Bukan banyak tingkap pun.. nanti bila dah raya baru i buat. Baju.. dah almost 3 bulan siap. Kena cepat. Almaklumlah tailor sekarang. 4 bulan sebelum raya pun dah tutup tempahan. Hubby pakai baju melayu lama. Senang cite.

Cuma kami kena berbelanja baju casual anak - anak.. Kalau ikut kan i, i cuma nak tambah je. Tapi since Hubby dah decided nak outing on last Sunday untuk beli baju anak - anak, i ikut kan aje. So.. kami ke One Utama. I sebenarnya berharap dapat ke Metrojaya. Tapi almaklum lah Metrojaya ni selalunya padat.. Tapi syukur ALHAMDULILAH masa ke One Utama ni kami relax je.. Macam tak ada orang je. Parking pun mudah je..
Parking kat atas roof. Senang. Tak ramai pun orang.
First attempt was Dockers, cari baju dan keperluan Abang Luqman.. Sebenarnya dia tak berapa kisah. Tapi dah Hubby ajak ke sini, maka berbelanja lah di sini..
Yang ni sibuk melilau dalam kedai.
Abang Luqman suka collect topi. Tapi i tak bagi beli walau dapat green light dari Hubby.. Baju dia je dah berapa kena spent.. So, baik tak payah mengarut..
Sib baik duit Hubby.. heee. i tolong bayar kan je... Emmm... RM1K plus gak jalan.. Tak pe setahun sekali. Dah tu tak beli dah. Tunggu taun depan.
Lepas tu second attempt. Guess. Tapi tak banyak ambik. Untuk abang 'Imran dan Abang Irfan je.
I suka tengok baju budak perempuan. cute.. Tapi tak de anak girl nak wat cam ne..
Time bayaq, sekali lagi terbang Rm1k plus..Tapi tak dapat banyak helai lahkan.. Kat sini mahal sikit.
Tu muka happy dapat baju dan seluar baru..
Dalam pada tu sempat lak tenang kat HP.. Rupa - rupanya Abang 'Imran dapat surprised dari Hubby. Dapat hp baru u.. Sebab nak main games. Abang 'Imran dapat Sony Erikson J20i, Hazel. Tak hagak - hagak.. Emm ikut je lah rentak..
Si kecik pun tak nak kalah. Dia ambik hp lama Abang Luqman..
Nilah hasil tangkap buat Abang Luqman - 4 helai kemeja dan 3 helai seluar.
Abang 'Imran selai baju dan selai jeans.
Abang Irfan dapat 2 helai kemeja dan 2 helai jeans..
Lepas je dari One Utama, kami terus balik. Dah nak buka dah..I pun dah tak larat nak berjalan. Macam nak tercabut kepala lutut. Pocket Hubby pun dah tipis.. Emm... i punya tak de ke????.. Sedihhh.. tak pe. kita kecek lain hari. Ada seminggu lebih lagi kan.. I nak tenang handbag.. Dah tengok kat DKNY, tak kenan, kat CK pun tak kenan. I kenan yang kat Coach. Lama dah tengok.. hee.. budget je tak tak berapa nak nampak.. INSYALLAHHHHH...

46 comments:

  1. Wahhh raya sakan diaorang, dapat baju baru, dapat henpon baru;)

    fida tak prepare apa2 lagi ni kak.. Tengok la 2,3 hari nak raya nnti baru nak cari kot.. he he

    ReplyDelete
  2. anak2 yg paling happy raya ni kan yan :)

    ReplyDelete
  3. Tu pun dah nampak sakan sangat dah tu. Biasanya baju2 anak lelaki memang lebih mahal banding anak-anak perempuan.

    Takpa la YAN, setahun sekali. Mahal pun takper, tapi tahan lama. Menang memakai.


    Ramadhan 16th: Ulangtahun Kelahiran & Cerita Bonus...

    ReplyDelete
  4. beruntungnya anak2 kak yan...
    ayu tak rancang bak beli baju raya umai di pasaraya.. hanya sediakan baju kurung 2 helai..
    baju jalan2 rasanya, umai bertudung so.. tak dibelikan yang skrit2..
    tak apalah.. ayu nak ajar umai yang bakal berusia 4 tahun berpakaian sebaiknya..

    lagipun kalau ikut anak ayu nie.. dia jenis demand.. so, aku besarkan mata jer.. hehehhehehe

    tengah tunggu turn kak yan punya pulak.. berapa rm pulak tu??

    ReplyDelete
  5. soping raya nie, anak2 paling suka dan gembira kan kakyan. tak saba nak tgk kakyan soping pulak hehehe

    ReplyDelete
  6. wow.... senyum leba anak@ bujang Yan

    mahal, tapi berbaloi kan dengan harganya... puashati

    turn Yan pulak mesti lagi sakan tu..

    akak pun tak habis soping lagi untuk anak2, this weekend laa

    ReplyDelete
  7. blikan anak2 raser cam pergh... x thnkan.. sehelai kemeja jerk, samer hara tshirt kiter 3 helai.. hu3...

    tapi best gaks.. :)
    eB berpeluang bli 2-2 boboy & gegerl... alhamdulillah...

    ps: slm kunjungan bls :)

    ReplyDelete
  8. kak..untuk bb banyak choice tak??? pegi KLCC tak banyak sangat..akak punya baju mana?? abang & anak2 je tu..hehe :P

    ReplyDelete
  9. wah kak, seronok budak2 tu, duit pak n mak yang menipis kan...hehe

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. Seronok anak2 bila ibubapa punya kemampuan memberi apa yang mereka hendak. :)

    ReplyDelete
  11. bestnya shopping raya..tak sabar nak tunggu anak2 besar, boleh bawak gi shopping raya sama2.

    ReplyDelete
  12. Sebelum posa lagi dah beli kat bebudak..takut nanti letih ngan kerenah 3 heroes tu...baju bapak ngan mak je belum beli lagi...

    ReplyDelete
  13. salam kenal juga kak yan, terima kasih singgah blog... wahh syoknya sopim raya...bertuah anak2 akak dpt parents mcm akak dan hubby...

    ReplyDelete
  14. tu diaaa..
    muka2 gumbira dapat baju + seluar + hp baru!
    hehe

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum my dear sis..:)

    Seronok sakan nihhh shopping raya:):)
    memang suka kan bila tgk anak2 happy dgn baju baru masing2;)

    ReplyDelete
  16. wah..sakan shopping..anak2 pun happy nmpk tu..SE hazel tu ok tak sis? dulu nak beli tp ada org ckp reception signal tak brp bagus..

    ReplyDelete
  17. Fida,

    ALHAMDULLILAH depa suka sangat. Akak pun tak prepare apa2 pun sangat.

    ReplyDelete
  18. betul tu kak kasihredha. Kita ni ala kadar saja.

    ReplyDelete
  19. Gina,

    nasib baik raya setahun sekali. kalau tak..... heee..

    ReplyDelete
  20. AA,

    mahal pun ye. Dah tu fesen nya cam tuuu aje. T shirt or kemeja dan jeans.

    ReplyDelete
  21. Ayu,

    anak2 i ni pun sebenarnya sekali sekala je kitarang spent macam ni..cuma kalau shopping dgn Hubby, memang diikutkan aje kehendak anak2. Kalau i, sorry.. Kena budget..

    INSYALLAH Umai membesar menjadi gadis yang sempurna dan solehah..

    ReplyDelete
  22. JH,

    akka shopping ala kadar je.. Beli yang penting je..hee..

    ReplyDelete
  23. Ibuintan,

    saya tak ajar anak2 berbelanja mewah sentiasa. Cuma sesekali sahaja.

    Alahhh saya soping sikit je kak..

    ReplyDelete
  24. eB,

    memang betul. Bayangkan kemeja dia je sama sepasang baju kita.

    Serronok lah ye awak ada dua2..comel sangat tgk baju gurlz.

    ReplyDelete
  25. Ayu,

    kat Guess lah banyak pilihan BB. Suka akak tgk. Mahalnya mengalahkan baju akak.

    yang penting kita happy, anak happy.

    ReplyDelete
  26. Yus,

    memang betull.. tipis melayang dibuatnya..heeee..

    ReplyDelete
  27. Kakcik,

    anak2 saya tak berapa kesah.Cuma Hubby je yang selalunya akan berbelanja utk anak2. Itu pun kalau ada rezeki lebih..

    ReplyDelete
  28. Sue.. kecik2 pun boleh bawak shopping lahhh..awatnya tak boleh..heee..

    ReplyDelete
  29. Fadzli,

    biasalah tu kann.. nama pun hero..

    ReplyDelete
  30. Haniz,

    salam kenal gak.. Bolehlah kita share idea dan pandangan kat sini kan.

    ReplyDelete
  31. Hanie,

    akka tak kesah bab baju baru seluar baru tu.. Yg kesah tuuu hp baru tu..

    ReplyDelete
  32. Waalaikumusalam Tini..

    ALHAMDULILAH..sesekali bershopping utk diarang..

    ReplyDelete
  33. Dee,

    akak tak taulah kan.sebab Abang 'Imran more on games dan lagu je..

    ReplyDelete
  34. wahhh seronoknya anak-anak yan....dapat pakaian raya, dapat hp raya....

    setahun sekali biar puas hati membeli dan ikut kemampuan.

    ReplyDelete
  35. Betul tu Kak Aya..kalau tiap bulan mau bitaklicin..hee

    ReplyDelete
  36. salam kenal....

    wow wee....shopping sakan yer...mmg best shopping kek 1U...:)

    ReplyDelete
  37. Salam kenal gak. TQ for following.

    shopping sesekali tak pe kalau sakan..heee

    ReplyDelete
  38. Kak Yan,

    sy suka baju abg irfan.... simple & nice!!! happy hero2 tu posing dgn HP kan? Handbag Kak Yan tu tak lama lg dapat la kot... inshaallah.

    ReplyDelete
  39. Akak pun suka Cyana.Akak suka soft color esp blue. Tapiiii... mak aii.. Sebab tu dapat dua je. Tak leh lebih..

    ReplyDelete
  40. beshnyer shopping..!!! mesti bebudak tu lagi teruje kan..:)

    ReplyDelete
  41. siapa yang tak suka shopping kan aty..hee

    ReplyDelete
  42. sabtu lepas bercadang nak ke 1utama gak. tapi telajak ke jj klang

    ReplyDelete
  43. Nieza,

    tu bukan terlajak.Tu dah kira melencong..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks