cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, August 20, 2011

Iftar with staffs at SACC Convention Centre

Last Tuesday, i and all the partners and of course our staffs beriftar di SACC Convention Centre. This was our second time here. I had once last year. At first i thot nak bawak My Mommy and My Daddi sekali. Tapi My Daddi refused. He was bit lazy nak ke tempat - tempat macam tu. At last i just brot Chef CiJu, Chef KoYa and Anak - anak Sidek. Hubby iftar di office. Kami tiba plus minus 20 minutes to iftar.

Buffet di sini pada i memang berbaloi. Just RM 65 for adults. Kid sure half lah kan. Varieties memang banyakkk.. Puas hati. Sebab itu kitarang mai lagi this year. Dah experrience last year dah.
Grand Ballroom od SACC Convention Centre.
Specialty di sini adalah Kambing Bebuli. I tak sure why dipanggil cam tu.
Jangan risau.. Kemudahan beribadat pun disediakan. Tiada alasan tak sempat lah, tak ada tempat lah.. Nak dengan tak nak je. In fact nak sembahyang tarawikh pun boleh.
Tiba je i noticed ramai dah beratur sakan nak ambik food. Walhal banyak tempat lain lagi ada food. Scattered around the hall. Masing - masing nak ambik Kambing Kebuli. Walhal depa leh amik later pun.
Bila tiba waktu berbuka, azan dilaungkan dalam hall oleh salah seorang anggota kumpulan Unics. MASYALLAH..sedapnya suara dia..
Appetizer kat sini look so tempting.
Yang ni paling i suka. Last year dah makan.. Teringat - ingat sampai esoknya, Nak tau apa???
Ni dia.. cicah nya pun wowww!!!..Ini lah dia Lidah Lembu... yumm..yummm..
Drinks..

Everything looks so tempting. Yelahh kalau dah disusun dengan cantik.. Apa tak menarik perrhatian kan.. I paling sukaaaa..dessert.. Sooo..tengok dessert yang kitarang dah ngap tu..
Bubur Pulut Hitam.
Kinda jelley..
Bread Pudding. The best lah pada i..
Last sekali i minum ABC..
Last year ice cream ni pun ada. Turkey Ice Cream.
Ni dia.. Halusss sangat.
Ni lagi dessert.
We booked 2 tables.
Ada persembahan Kumpulan Unics. So, ambik kesempatanbergambar lah dengan depa ni..
ALHAMDULILAH semuanya happy dan kenyang. We went back almost at 21.30PM. INSYALLAH semoga ALLAH kurniakan lagi rezeki buat kami dan amalan ini akan diteruskan..

13 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    happy semua nampak nya

    lidah lembu...rasa2 belum pernah makan lagi..

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. Seronoknyer... bestnyer....kambing kebuli.. lidah lembu..teeheeee

    ReplyDelete
  3. Boleh keluar pin terawikh, lepas tu masuk balik sambung makan ka?? :P

    ReplyDelete
  4. iceream turkey..mesti sedap tu kann...

    lidah lembu tu mesti sedapkan yan..sampai teringat2...

    ReplyDelete
  5. Kak Yan
    Kalau berbuka kat hotel, semua makanan nampak sedap aje, tapi bila dah kena pinggan ke dua, mulalah dah sendat seluar dibuatnya

    ReplyDelete
  6. Macam best je kambing kebuli sampai semua orang serbu haaa...

    errr lidah lembu, tak pernah makan.. he he

    ReplyDelete
  7. sedap dan sungguh menyelerakan.

    yan, bila yan tukar template ni terasa cepat sikit loading blog yan ni..kalau tak lama je nak tunggu.

    ReplyDelete
  8. cikyan, lidah lembu? cemana rasanya tuh? ehhehe

    ReplyDelete
  9. Waalaikumusalam Bro Rozali.

    YA ALLAH.. sedapnya Bro. Saya ni jenis suka makan benda2 exotic. In fact kalau benda tu sedappp, lagi lah...

    ReplyDelete
  10. sedaaaaapppppnyaaa kak...

    psst:kedai canggih baru bukak kat SU mall ni akak punya ke?

    ReplyDelete
  11. wah!!! bestnya berbuka kat SACC Convention center ni.. kalu berkesempatan teringin nak try..

    ReplyDelete
  12. sedapny ....dapat tgok pun jadila kyan...

    ReplyDelete

cliks..cliks