cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, November 18, 2011

Resto Asam Pedas Asli Melaka

Hari ni i nak cite pasal resto Asam Pedas. I m sure ramai bloggers yang duduk area Keramat or Gombak or Setapak or any Klang Valley pernah sampai ke resto terbuka ni. Dipanggil Laman Sri Payung. Dekat dengan area AU Keramat lagi. Dekat dengan Texas Instrument tu. Specialized for Asam Pedas.
My family memang pencinta Asam Pedas. Orang Johor lah katakan. Semendang my parents ada kat sini dulu, NekCik duk mengajak lunch kat sini..
Kawasannya memang luas. Open air gitu.
Kawasan keliling nya memang bersih.
Ikan fresh memang dah disediakan.Tinggal pilih je.
Selain itu ada Ulam - ulaman dan bahan yang diletakkan dalam asam pedas nanti.
Ini adalah lauk yang memang sudah tersedia.
Kami decided nak makan kepala ikan. Have tu tunggu. Kepala yang ditempah terlebih dulu tu dah diambil orang.
Sambil - sambil tu kita BW dulu..heee..
Seronok depa sebab Air Syrup free diseddiakan dulu.. Tu je lah yang disedutnya..
Yeahhh.. after about half an hour well maybe more.. The meja sudah ready.
Ini yang ditunggu - tunggu...
Posing kot ni lak...
tang ni lak...
Selain kepala ikan tu, we took Ikan Goreng ni.. Untuk anak - anak..
Sayur ni kitarang request. Selalunya tak ada.
Ada Sambal Belacan dan ulaman.
Penambah rasa, Telur Asin..
dan Air Syrup free.
Tengok muka memasing.. Seronok tu kan..Kenyang....
Licingggggg...
Last but not least.... Teh Tarik..
Sebenarnya resto ni sebelah je dengan Restoren Istana Bambu..I tak pernah sampai sini lagi.. Style macam kat Bali..INSYALLAH nanti leh terjah. This belongs to one of my friend.

Since ramai yang tanya, i edit balik ye address Resto ni..

No4G, Jalan Pertama 7, Pandan Utama, Ampang.
Tel: 03-9282 2523
www.sripayung.com

Kalau dari Ampang ke Gombak, dia belah kanan. U kena buat U turn..

20 comments:

  1. tak prasan pulak restoran ni kat mana kak yan..betul2 depan texas tu ke?

    ReplyDelete
  2. sebelah highway MMR2 tu.. Kalau nak ke Kepong dia belah kanan, Amirah.

    ReplyDelete
  3. salam kenal jugak..:)

    aduaiiii.. meleleh ayaq liuq cheq tgk..:) linda suka dgn blog yg gini, mkn2 travel2..:)

    ReplyDelete
  4. x penah pegi lg tp nk try nnt. tq kak

    ReplyDelete
  5. Salam Sis...
    Anak ahkak tunjuk gigi dah mcm drakula laaa seraaammmnyerrrr heheheh

    ReplyDelete
  6. kak yan! nk kne pg nihhh..
    likat btol nmpk kuahnye... slurpppppppp..

    ReplyDelete
  7. wah sedapnyer kak=)sukalah kak tgk kepala ikan tuh.tapikan dalam banyak2 menu nurul tak geti masak kari.lain ok rasanya=)kak salam kenal=)tq taw sudi drop by kat teratak buruk nurul=)

    ReplyDelete
  8. tak tau pon ade specialist asam pedas dekat2 sini.. kene try ni... harga ok x?

    ReplyDelete
  9. kedai baru ke kak? tak pernah pasan lak sebelum ni...


    nampak sedap sgt tu...

    ReplyDelete
  10. klu suka selera kampung,restoren ini memang sesuai..asam pedas kepala ikan tu yg tak tahan..

    ReplyDelete
  11. mesti sedap nie..tak payah g melaka nak makan asam pedas the best kan?

    ReplyDelete
  12. Pinggan kak yan ke tu? Alhamdulillah licin!!...fida suka tengok orang makan sampai licin, takde sebutir pun nasi yang tertinggal..insyaAllah berkat rezeki...

    ReplyDelete
  13. asam pedas tu macam lazat jer...nak try kalau tersesat ke sana...

    ReplyDelete
  14. Wooooo kepala ikan! Mengancam!

    Nampak lokasi macam dekat, tapi I sendiri tak pernah sampai lagi pun..

    ReplyDelete
  15. Nampak pun tau rasanya sure sedap kak..seindah rupa begitu la rasanya kan

    ReplyDelete
  16. eeeeeeeee bestnyer... tak penah pg lg restoren nih... asam pedas mmg feveret dana kak, maklum lah org johor mmg itulah feveretnyer...

    lg2 part kepala ikan tu mmg terliur betul

    ReplyDelete
  17. Nampak macam sedap..harus dicuba ni..

    ReplyDelete

cliks..cliks