cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, November 26, 2011

Ikhtifal at Safinatun Najah

Ok hari ni i nak cite pasal majlis Ikhtifal my kids. i know, it is already late. Tapi tak kesah lahh. Janji dah ada kat sini.. The scene, Dewan Daeng Chelak, Muzium Negeri. The program started at 8.30AM suppose nya. Tapi biasa lah kannn..
This is my second time here. The first time tu masa Ikhtifal diarang di Sek Assyakirin.
The dewan just simple je.
Ini adalah Raisah Safinantun Najah. Puan Hj Mastura.
I was waiting and waiting till the program started at 9.15AM.
Abang 'Imran got ready for the show.
Muka kena conteng dengan mudirah. Abang 'Imran acted as Ketua Perompak..
Cerita berkisar perjalanan hidup Sheikh Kadir Jailani.
Tak tau kenapa i rasa sedih sangat bila tengok Abang 'Imran berlakon masa ni. Membawa watak yang konon - konon Ketua Perompak insaf dan bertaubat serta converted to Islam setelah mendengar akan kejujuran Sheik Kadir Jailani..Teringat kan akan betapa besarnya rahmat ALLAH di zaman itu..
Abang Irfan pun took part.
Semangat Abang Irfan. Tiap hari dok memorized ayat.
Abang Irfan pun dapat hadiah. Best in Penulisan, Matematik and Jawi.
Abang Luqman pun pandai acting rupa - rupa nya..
And ada nasyed.
The program habis awal dari yang dirancangkan. I was soooo damn happy. Tak payah duduk terlalu lama. If nott, memang tak leh jalan lah lepas tu. Kebas. The kids lak time nak balik tu merengek ajak lunch. They didnt take anything this morning. Everyone excited with this program. So, i just p SACC Mall lah.. Pegi The Teapot Deli. First time for them.
Of coz this was for me. Tapi Abang Irfan sudah terguda.. Nak yang ni gak.So, i ordered satu lagi. Dia makan habis satu portion tu and ambik half of mine lagi.. heee. buruk tul makan.
Abang 'Imran loved this Fried Nasi and Fried Chicken.
Ni Abang Luqman punya. Pie.
Ada add on lagi. 2 bekas of Bread Toast.

Selesai makan i nak singgah ke MPH.. Emm lagi suka lah depa.. macam - macam yang dibelinya..Abang Luqman memang suka tempat ni.. Now i encourage him to read a lots of English novels. And he loves it. The rest tu beli Saidina lah, cards lah for cuti activity. tapi siap lah telinga, sambil main sambil gaduh..then main lagi, gaduh lagi..heee..So, guys tahan lah teliga for a month ni yeee..

14 comments:

  1. berselera sungguh abg irfan mkn... he did well, mkn byk pun berbaloi-baloi.. hehe

    ReplyDelete
  2. sama cam anak2 saya kalo dpt pegi bookstore, 4 jam kat situ pun takpe

    ReplyDelete
  3. Wahhhh seronok ehh tengok anak2 perform.

    Kak Yan pun, tak sah kalau entry takda food pic :)

    ReplyDelete
  4. tahniah abang Irfan dan abg Imran :)
    bakat terpendam

    ReplyDelete
  5. salam my dear sis..
    miss u lah..hehe..ghindu ngan blog jugak but still takde masa..huhu..
    kak yan sihat?..anak2?..tak gi mana-mana ke sempena diorang cuti sekolah ni..

    ReplyDelete
  6. Sedap tgk air POP tuh di kehausan mlm ni.. Btw tahniah anak2 k.yan yg berbakat smpi boleh buat mama depa tsentuh hati..

    ReplyDelete
  7. KhaiRin,

    maybe ikut akak kot. DDulu2 masa sekolah selalu berdrama..hee

    ReplyDelete
  8. Mamasyaza,

    bagus gak depa suka kat situ. tanam minat suka membaca.

    ReplyDelete
  9. CM,

    kiranya cam a must lah. kalau tak de macam tak lengkap je N3..hee

    ReplyDelete
  10. Ye lah aawak ni Nurkass. senyap betul ye..

    akak ok je .

    ReplyDelete
  11. FM,

    anak2 akak kalau ke situ, itu lah air yang depa pulun..


    kira nya berbakat sikit lah kot..hee

    ReplyDelete

cliks..cliks