cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, November 26, 2011

Salad of the Day

Apa kata malam ni kita makan salad je..heee.. Laaa... kata diet.. Well salad tu tak bermaksud diet kann... Pada i, jamu tekak.. Walau pun takat salad.. Chef CiJu suka buat salad ni. Egg Salad.
Bahan - bahan yang diperlukan:
Kentang - cut into 8
Telur - cut into 4
Broccoli
Cauliflower
Lettuce
How to prepare:
1. Boil plain water. And soak kentang into the hot water.
2. Then boil eggs. Make sure just 4 - 5 minutes. Sebab bila terlalu lama layer atas telur kuning akan turns kebiruan. Ini akan menjadikan kuning telur itu nanti akan menjadi sulfur.
3. Broccoli dan cauliflower steam kan saja. Dont overcooked.
Bahan for dreassing:
Mayonis
Chili Sauce
Black pepper
Garam

Campur kan kesemua bahan di atas. Lebihkan chili sauce. Tambahkan sikit tomato sauce. Masukkan garam dan black pepper.
Ready to serve.
Dalam mangkuk besar, gaulkan kesemua bahan yang sudah disediakan tadi bersama dressing. Lettuce tu jangan campur sekali tau. Masa nak serve tu baru dicampur. Macam garnishing lah kekonon.

SELAMAT MENCUBA.

********************************************************************************
Narrated by 'Umar bin Abi Salama
I was a boy under the care of Rasul Allah and my hand used to go around the dish while I was eating. So, Rasul Allah said to me, 'O boy! Mention the Name of Allah and eat with your right hand, and eat of the dish what is nearer to you." Since then I have applied those instructions when eating.

11 comments:

cliks..cliks