cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, November 10, 2011

kenangan tertunda di eid ul fitri

Masa scrolled down old pictures yang still ada dalam folder, i noticed these photos i mesti N3 kan... Sayang kalau biarkan je.. Sememdang masa ada mood Eid Ul Adha ni kan...heee..Sebenarnya this story masa Eid Ul Fitri.. Tapi for me tak kesah lah. Janji ada memory yang tertera di sini..Cerita Open House member2 EGSK. All these adalah OP yang i pegi with my family.

1. First house yang i pegi, Mem Sue and En Cheeria house. Belakang rumah i je. And diarang ni memang kira my best frens lah..
Semua ceria. Sebab ni masih lagi dalam mood raya yang still awal. Rasa - rasanya baru seminggu dua raya kot..
I tak tengok pun apa yang Mem Sue Cheeria served kan malam tu.. Cuma Abang 'Imran je yang ambikkan for me..
Pulut Kuning. I tak makan masa ni. Missed sebab i susah nak ambik. Tengok gambar je lah..hee
Dessert. Authentic food. Kalau tak silap Jongkong kot.. I tak ingat dah,Bibik Mem Sue Cheeria buat.. Dia memang terror buat kuih.
*****************************************************************************************
2. Rumah kedua - En. Wani and Mem Ita di Sekcyen 16
First time datang rumah diarang, new member of EGSK. Dekat je dengan rumah i. Area Shah Alam je.
Anak - anak EGSK.
Mem - mem EGSK..heee.
Mem Ita ni i salute kat dia.. All the food dia prepared by herself. banyak betul food yang dia sediakan. I just letak sikit je kat sini sebab yang lain blur..

**************************************************************************************
3. Rumah ketiga Rumah En. Saiful and Mem Ana di Kampung Melayu Subang.
Masa nak ke mari, dari rumah lagi hujan dah turun. Lebat sangat. Sampai kawasan ni, kami terkejut sebab this area banjir.. Kesian orang kampung ni..
Masa ke mari i tak berapa sihat. Sakit perut.
*************************************************************************************
4. Rumah ke empat Rumah Mem Norie and En.Rashid with Hubby. Baru masa ni lah Hubby jumpa dengan all he members.
Kami guest yang kedua sampai rumah diarang.
Food ni pun Mem Norie yang prepared. Sedappp..Rumah diarang ni really close to our house. Sebalik monsoon drain je..heee..In our neighborhood je..
************************************************************************************
5. Last but not least, Rumah Mem Ira and En. Dell. Same day, sebab tu Hubby ada sama. Area yang sama gak.. Diarang member lama dari club yang lama..
Mem - mem sekali lagi gambar bersama.
Mem Ira buat Mee, Keuw Tiau, and Mee Hoon Soup.. Sedap sangat Abang Irfan makan..
Saja je nak letak gambar kami berdua..Heeeeee..Prove yang my Hubby ada joined gak..heeee.

6 comments:

  1. meriahnya makanan best sunguh
    tp sakit perut dapat tengok je ye kak..
    harap sudah sembuh sepenuhnya

    ReplyDelete
  2. terigin nak rayo lagi,cepatla masa berlaluuu!

    ReplyDelete
  3. hehehe.....agak lambatlah jugak post ni! Tp x per....masuk blog kenangan x hilang..... :)))

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Yan

    suka tenguk gambar yg las sekali
    ceria...

    Wassalam

    ReplyDelete
  5. ati suka sekali kalau pi open hse
    tgk cara depa deco makanan...beri
    idea sikit...

    macam kat rmh kak yan pun ati suka
    tgk cara deco hias makanan semua :)

    ReplyDelete

cliks..cliks