cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, November 23, 2011

Makan kat rumah orang.

Hari ni i nak cite pasal menjamu tekak di rumah orang. Last Saturday, once Hubby balik dari office, terus cakap dengan nak kena pegi Semenyih. Nak tengok rumah his client yang sedang under construction. Jauh mak aii Semenyih tu weiiii.. Lepas tengok - tengok tu, terus depa ajak ke rumah her mom which is nearby.


Di sini kami dijamu Mee Hoon. Dan yang paling i sukaaa.. ni hah Puteri Salat..Emmm Puteri Salat? well kalau kat Johor dipanggil Puteri Salat. Here we call Seri Muka..I pun tak tau kenapa dipanggil sebegitu..Meeting kat sini agak lama. Kuih ni memang marvelous. MASYALLAHHHH..Susah betul nak cari yang sedap bila dijual. Sakan bersembang kami di sini.

Supposedly Hubby got second meeting kat Setapak. Macam dah lewat.. Well memanggg lewat. Hubby lewat about 1.5 hours. At first suruh i balik je lepas sent him to Setapak. But then after tau yang there was no body cud send him back to Shah Alam, i had to wait till his meeting habis. Masalahnya di sini adalah.... of coz meeting Hubby lewat dan no other cars untuk Hubby pakai except Kak Timah. Bang Romeo mogok. Terlantar di hospital. Cik Wira lak tak berapa sihat. So, dua tiga hari ni. I jadi chauffeur Hubby.

Since meeting place dekat je kat Setapak tu, i deceided to go to NekCik's house. Tiba je kat sana, makan time ada lagi.. I terus dijamu Nasi Minyak..
Curry Daging Qurban
Sambal Udang
Telur Kurma
Nasi Minyak
Pau Rose
Cantik kan pau kat atas ni..
Masa i sampai rumah depa, i noticed ada orang tu tengah baking membaking u.. CiLi menunjukkan bakat. Tu hah..cake berlayerr tu.. Tapi tak berapa nak menjadi.. So, nanti leh cua lagi ye CiLi..

Almost at 1.30AM, i called Hubby. Meeting dah habis. Tiba kat situ i diajak minum sekali.. ambik kau.. Sembang punya pasal, we went back at 3.00AM, n arrived home at 3.45AM.. Mengantuk sakan..What to do.. Tak kesah lah. janji dapat jumpa ramai orang hari ni..Penat but i was so happy.



****************************************************************************
Narrated by Abu Musa Al-Ash'ari
The Prophet said, "Give food to the hungry, pay a visit to the sick and release (set free) the one in captivity (by paying his ransom)."

21 comments:

  1. pau ros n cake layer tu...peeerrrrr br bekfes ni trus lapar blk..

    ReplyDelete
  2. sedap2nya tengok makanan tu....nak sikit pau rose boleh??hehe.

    ReplyDelete
  3. sedap2nya tengok makanan tu....nak sikit pau rose boleh??hehe.

    ReplyDelete
  4. wau pau ros tu memikat hati saya..indah dipandang indah dirasa..

    ReplyDelete
  5. 1st time dengar nama puteri salat tu...

    ReplyDelete
  6. wah2 harini makan kat rumah orangjerlerkan.. baguih... boleh tambah berat badan tengok menunyer.. pau rostu tak pernah tengok nampak mengancam...

    ReplyDelete
  7. Pau ros tu nampak unik la. Yang colour gelap tu, inti pau ke ???

    ReplyDelete
  8. Yan...1st time tu dengar puteri salat, akak pun suka makan kuih ni, dapatlak layer atasnya yang lembut

    ReplyDelete
  9. 1st time dengar telur kurma n tgk pau yang unik

    ReplyDelete
  10. Macam mana dia buat pau rose tu ye? Kakak tak pernah nampak tau seriously cantik...

    ReplyDelete
  11. Mungkin Tuan Puteri Salat zaman dulu kala suka bebenor makan kuih tu..terus dinamakan kuih Puteri Salat...~Haha

    ReplyDelete
  12. pau ke tu, cantik bentuknya..unik sekali

    ReplyDelete
  13. ati memang suka kuih yang belang2
    macam tu dn mmg susah nk cari yg
    sedap lani

    ReplyDelete
  14. First time tengok pau rosa. Cantik! Apa intinya ek?

    ReplyDelete
  15. Pau rose!...1st time fida tengok dan dengar ni kak yan...hehe

    ReplyDelete
  16. yaAllah kak lewatz nye... tp kalu seronok dpt makan dan sembang no hal kan.

    ps-1st time tgk pau rupa camtu...

    ReplyDelete
  17. sedapnya tgk menu....terutamanya seri muka..

    ReplyDelete

cliks..cliks