cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, November 21, 2011

Only Mee again.

Last Friday kan hari last sekolah. Lepas Chef CiJu picked up kids from school, baru dia ambik i kat office. Since dah dekat area SACC tu, 'Anak - anak Sidek' merengek nak makan luar. Dah lama katanya tak makan.. And one more reason is nak cari baju mandi depa.. Depa nak gi swimming. Well dah cuti sekolah kan.. Kalau tak diisikan with sumthing berfaedah, sure nanti.We all pun ke SACC lah. Then gi lah makan ke Only Mee tu.. I sebenarnya tak berapa minat sangat this place. Tapi dah the kids nak.. Gi je lahh..
Chef CiJu ada membership card at this resto. 20 % lagi.

Chef CiJu and Chef KoYa. Our beloved Chefs. Tanpa depa ni, family kitarang bagai 'Anak Ayam hilang Mak'. Time makan je lah..heee...

Entah apa yang dibimcangkan tu..
My little one ni now posing dah tak semengah sangat.. Macam2 actions dibuatnya..Acara wajib.. Posing dulu.. heee...Sementara tunggu food kannn..

Ni pilihan Abang Luqman.. I memang kureng minat.. Kenapa tah since i ada trauma masa makan di Beijing about 11 years ago, since then i memang kureng Chinese food ni. Especially yang pakai minyak bijan dan oyster sauce tu..

Seaweed Soup ni tak ada dalam menu. Tapi depa ni pandai bodek pelayan - pelayan Myanmar tu.. Tu yang dapat..

Sedap sangat yang ni..Ntah apa tah namanya.
As usual Abang Luqman akan order lain extra dish for him.. Faham - faham je lahh...Budak sedang membesar..

Favorite Abang 'Imran...

I ordered Dim Sum. Tapi tak banyak choices. So, Chef CiJu ordered kan.. Ntah lah ni apa ke namanya...

Lepas makan, terus pegi cari baju mandi depa. Gi ke Adidas, tak ada. Then depa decided nak cari esok je... Cari kat The Store je.. Sebelum balik tu sempat lah meninjau sana sini..Banyak sale weiiii...Geram je hati i.. Tapi in the first place tak ada plan nak shopping, so, tak tergoda lah.


I memang really need to do some shopping for myself.. Skin care dan habis.. Maybe besok kottt...hee. Tapi buka ke Body Shop tau..
Primavera pun ada sale.. Gi lahh...Ramai - ramai..heee..RACUN..
*
*
*
*
*
*
*
Saja menyemak di sini.. Rasa macam makin bulat je muka..Huu..hu....



P/S: Sekarang ni i tengah busy menghadapi BTS session. (BACK TO SCHOOL).. To all my dearest friends, jemput lah bershopping di kedai i yeee...To dear beloved bloggers yang sudi singgah ke kedai tu.. Tegur - tegur lah i.. Maybe i tak perasan ke...

25 comments:

  1. Kakcik dah bincang2 dengan Abg Mus, konon2 nak shopping pakaian sekolah kat kedai Yan. Tengoklah nanti macamana. :)

    ReplyDelete
  2. tak pernah try makan kat Only Mee ni lagi..nampak sedap tuh..

    ReplyDelete
  3. ais kuning tu memang memikat..ada nampak macam selasih pulak tu.
    yan acik belum mula beli BTS..
    tunggu PMR result dulu..nak kesekolah mana dia..baru nak beli..

    ReplyDelete
  4. INSYALLAH kakcik. mai lah ye.. nanti kita boleh sambil menyembang..hee

    ReplyDelete
  5. Memang seddap kak kasihredha.. ada flavor mango.

    ReplyDelete
  6. Kalau mai ke Shah Alam, boleh lah Dee pekena nanti..ajak akak sekali.. tumpang minum je..

    ReplyDelete
  7. Mmg sedap acik..

    ye lahh better cam tu.. nanti dah beli2, tup2 kena sekolah yg pakai uniform lain cam MRSM.. haru tu..

    ReplyDelete
  8. Eh ye ke..nape fida tengok macam akak makin kurus eh?;)

    ReplyDelete
  9. ye ke fida??? alaaa fida jangan nak bagi hati akak senang ye..

    ReplyDelete
  10. Wahh jalan jalan carik makan!

    Tingin tengok selasih yang atas ais kuning tuh...

    Back To School ni mesti meriah dan sibuk, kan? Jangan lupa makan vitamin. hehehe

    ReplyDelete
  11. macam tu lah gamaknya AA..anak2 dah besar dan citarasa pun makin hebat. tu yang kena JJCM.

    vitamin tu mmg kena consume u.. in fact mmg bekal kan tuk staffs supaya makan tiap hari sebelum kerja..

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Kat mana kedai U tu ? Teringin gak nak jenguk jenguk walaupun anak I belum sekolah lagi

    ReplyDelete
  14. Kak Yan...sekejap jek rasa dah BTS kan? sure akak bz. tp seronok tgk hasilnya nnt. hehe. Anyway.. happy anniversary!!!

    ReplyDelete
  15. trauma napa kak? apa yg telah berlaku di beijing itu?

    BTS tu kat sumer outlet canggih ke kak?

    ReplyDelete
  16. Dlu mse kje dkat2 dgn curve, suke bebenau mkn only mee ni.. Auftttt.. Best2..

    ReplyDelete
  17. cuti sekola panjang nie kak, anak2 pun dah sibuk ajak g sana sini... xplan lagi nak kemana lua kl, kalau ajak tgk wayang tu dh tentu ada dorang nie huhu

    ReplyDelete
  18. tak pernah cuba lagi kat only mee ni..boleh lah try nanti..

    ReplyDelete
  19. kak, kedai akak ada byk less tak? hehe...

    ReplyDelete
  20. salam kenalan,

    1st time singgah sini..
    eh apa nama kedai tu?

    ReplyDelete
  21. Bestnyer JJCM gini
    X pernah terjah Pon

    P/s:: akak nk suruh Ayu beli apa ek? Buku nk buat bento tu ke???

    ReplyDelete
  22. salam yan, singgah sini jugak...

    wah, nmpk sedap mknan tu..ada yg xpernah mkn nie.....

    ReplyDelete

cliks..cliks