cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, November 28, 2011

Devil Bread Pudding on Awal Muharam

ALHAMDULLILAH... selamat tahun baru.. Selamat Maal Hijrah.. Walaupun dah lewat untuk diucapkan. Tapi dapat i ucapkan di sini buat pertama kali. Sebelum - sebelum ni tak terfikir pulak nak ucapkan... Yelahh..active nya kan barusan saja.Ok lah just wanna share with u guys about sambutan Maal Hijrah for me n kids.

Abang Luqman asyik dok mengajak i nak solat Awal Muharram di Blue Mosque. I pun memang teringin. So, i, Chef CiJu, Chef KoYa, and the 'Anak - anak Sidek' pun ke sana. MASYALLAH...ramai jemaah yang datang. Macam Solat Tarawikh pulak.

Sempat i menangkap gambo dalam ni.. Memula sampai agak tak ramai. Tapi bila nak mula tu, sekali toleh belakang, YA ALLAH..ramaiii...

Sebelum balik, sempat jenjalan and bought some things at the bazaar. I bought dates, buah tinn, n raisins. And ALHAMDULLILAH i also got the book of Hadith Sahih Al Bukhari for 4 volumes. MASYALLAHHH.. maybe nanti i share with u guys with some of the valuable hadiths.

ALHAMDULLILAH gak i dapat lah posa sunat on that day.. i have not intention to show off. Just wanna share with u guys apa yang i jamu on the iftar tu...Heeee... Makan tetap ada...

Sedap sangat Mee Hoon Tauho Chef CiJu ni..Bertambah - tambah pulak.. Padahal ikut sunnah tak boleh kan..heee..Uppppssss..terlajakkk..

Ni udang gergasi Hubby beli kat Pasar Mak Datin..Heee.. Pasar Seksyen 6.. Pasar mahall..Selalunya Chef CiJu rajin ke Pasarr Basah/Borong Meru... Tapi hari ni Hubby dok gi pasar. Tu yang situ ditujunya...Chef CiJu masak sambal..Tapi tak pedas.

Lupa nak habaq. I mulakan dengan ini.. Buah Tinn. Suka sangat. Ni yang i beli kat Blue Mosque tu.

Yang ni Hubby masak gak.. Sedappp.. Pedas..Terangkat....

Ada Ikan Goreng gak..
Sedap makan ramai - ramai ni. Bonding kann...
Last but not least...Petang sebelum iftar tu Chef CiJu tanya nak makan apa? I cuma cakap tekak i teringin sangat nak makan Bread Pudding. I cakap i tak nak makan Bread Pudding yang biasa - biasa. Try buat sumthing different..MASYALLAHHHHH.. she did it.. Love u Chef CiJu... Muahhh..heee..Love the gravy.. I named it as Devil Bread Pudding. Coz i makan tak hengat..sedappppp.. Nanti kita share the recipe ye...
*********************************************************************
Narrated by Abu Huraira
My friend (the Prophet ) advised me to observe three things: (1) to fast three days a month;
(2) to pray two Rakat of Duha prayer (fore-noon prayer); and (3) to pray Witr before sleeping.
Hadith Sahih Al Bukhari

14 comments:

  1. harap jgn lupa kasi resepi puding roti tu
    salam maal hijrah

    ReplyDelete
  2. Salam maal hijrah..
    I suka lately u letak hadith yang written in English. I suka baca sebagai pengetahuan dan peringatan. Thanks yan...

    ReplyDelete
  3. salam maal hijrah buat ak yan
    sya petang tu megagau cari masjid yg ada aktiviti maal hijrah, mungkin sbb hujan lebat sedih sangat masjid terdekat tak ada aktiviti tu dari asar.

    ReplyDelete
  4. salam maal hijrah yan ..
    wah sedap pula bila tgk buah tin tuu
    ieda suke yg kering mcm nie .. terliur dah sbb dah lama benar x makan :)

    ReplyDelete
  5. YAN, seronok dan rasa bahagia jer bila orang2 keliling memberikan perhatian dan kasih sayang.

    Salam Maaf Hijrah.

    Moga terus sejahtera dan cemerlang dalam bisnes dan kehidupan.

    ReplyDelete
  6. hidangan menyelerakan..

    buah tin tu pula..
    mengingatkan akan kepada buah tin pemberian drp cikgu anak tu..sedap..tapi hanya akak sorang yg suka makn dlm family, jadi, puaslah menghabiskannya..

    salam maal hijrah..
    moga semuanya menceriakan..amin

    ReplyDelete
  7. salam maal hijrah kak yan... tenang tgk suasana di masjid biru. tp kelakar bila akak sebut pasar mak datin tu... agak mahal kan? sy lg suka beli kt giant {utk org yg bajet mcm sy ler}

    ReplyDelete
  8. nampak bread puding tu baik2 je...kesian dia kasi nama devil.he he

    ReplyDelete
  9. baru baik dari sakit perut dah kosong perut ni tengok pulak gambar gambar makanan kat rmh kak yan emm yummy..I rasa nk makan jeee sekarang ape org kata ? "kemaruk ?"..

    ReplyDelete
  10. Selamat Tahun Baru...seronoknya dpt p masjid n solat brjemaah camtu....

    tak tahan tgk udang galah tu...feveret tu....

    ReplyDelete

cliks..cliks