cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, November 8, 2011

Story of Eid eve.

Saja je nak cerita pasal preparation masa nak raya lalu. Of course belanja sakan lah kann.. I have to sebab everyone akan gather kat rumah i. Alhamdullilah, CiTi ada sama - sama merayakan Eid Adha kali ni. Tak jadi balik Kelantan. So, preparation makin meriah lah..

A day before je kami dah berbelanja groceries di Giants. Kak Timah, Hubby pakai, sebab Bang Romeo mogok. Cik Wira lak, tersenggut - senggut tak cukup service. Akhirnya pakai cab lah.. Ketawa abg taxi tu bila load groceries kami.. Penuh satu but..hee...

Then Chef CiJu berbelanja barangan buat cake lak.

I lak bought some tib bits untuk di pack kan for goodies.

Kak Ecah lah yang tolong packing kan.
Malam raya we went to Kampung Melayu Subang. Nak beli lemang nak bawak untuk my ILs. Lepas tu singgah Plaza Masalam. Kami duk pegi borong Subway..Heee..

Semua ngap western food on eid eve..heee..
Melt..memang melt semuanya bila nampak ni..
Lepas tu kitarang pegi ke basement dan memborong fruit pulak..We spent almost RM200. We bought fresh dates here.
Terus balik rumah. Tengok lak apa yang sedang berlaku.. Di dapur, sudah pasti sibuk betul..Tukang masak, tukang bungkus, tukang tengok dan tukang makan.. Memang semuanya sibuk.
Walau sesibuk mana, hati tetap gumbira..Mesti ceria lah kann.. Kalau tak sure nanti buat kerja tak best.
Tukang bungkus yang diimpirt khas dari Pontian..hee.. Sorry Mommy...
.
Ayam Opor yang telah di marinate semalaman
Sambil kerja, kami layan cerita lak..hee... So....tak boringggg...

26 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    tak ace le main import tukang masak...he he sory

    ReplyDelete
  2. Walaikumusalam Bro Rozali...

    hee.. taktik tiap tahun..

    ReplyDelete
  3. bestnya kak yannn...masak2 ramai2 nak sambut raya haji....
    agaknya apakah masakan istimewa itu.....?????

    ReplyDelete
  4. meriah sungguh la..kehidupan kak yan sentiasa meriah kan..best je tgok..=)

    ReplyDelete
  5. meriahnya kak yan, kitaorang raya kat sini, bizinya masa hari kejadian la;) malam kejadian relek2 dulu.. hehe

    ReplyDelete
  6. giant skrin? perrrghhh sik baik boleh memasak ye kak? heheh

    ReplyDelete
  7. kalau saya ada tv besor rupa gitu, tak ingat masak dah, layan tv jer...kehkeh...

    ReplyDelete
  8. Ye lah Leez,
    memang cam tu lah.. Fod sama je lebih kurang macam raya puasa dulu..

    ReplyDelete
  9. ALHAMDULLILAH Nani.. Mudah2an berkekalan hingga selama2 nya..

    ReplyDelete
  10. Fida,

    kitarang ni bukan hanya raya, tak raya pun macam tu gak..hee

    ReplyDelete
  11. Tayang kat dapur tu KhaiRin. Klaau tak, sure tak jadi masak.. hee

    ReplyDelete
  12. Mau mengamuk orang yang nak makan nanti..hee

    ReplyDelete
  13. keje masak2 makin laju la, sambil msk sambil layan skrin besar

    ReplyDelete
  14. meriah tuu kak yan......best dapat berkumpul ramai ramai cam tuuu....

    ReplyDelete
  15. tak pe..cuba lagi BSB..sure boleh jadi one day nanti.

    cheese cake apa yang dimasak tu..

    ReplyDelete
  16. tu lah syariza,

    bagi semangat pada mereka yang bekerja.

    ReplyDelete
  17. bestnyaaa...

    kiut la siap buat peace lg kat ayam tu hehe...

    ReplyDelete
  18. Phew! Cari sebab saja Yan nak belanja & makan ramai-ramai sakan. Syukur! Salam bahagia.

    ReplyDelete
  19. saya kempunan subway, balik nak terjah la... laparrrr

    ReplyDelete
  20. tak pernah lagi makan kat subway..ingat bulan depan nak pi terjah subway kat time square ar..hehe

    ReplyDelete

cliks..cliks