cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, November 16, 2011

First time di I City

I m sure ramai yang dah berkunjung ke I City ni. This place just at the back of my housing area. Tapi sampai ke la i tak pernah sampai..Tiba - tiba My Mommy do tanya dengan i, "Jauh ke tempat ni?". I kata, "laaa, belakang rumah je ni hah..". And she requested to go there.. Heee.. So, we decided to visit there on last Sunday nite. Coz the next day, my parents dah nak balik kampung.

Keluar rumah je, dah terasa air hujan menitis kat muka.. Alaaaa..sure tak leh nak berlibur ni..Tapi terus kan gak.. Mana tau..

Tiba kat sana, noticed ada some places, apinya dah tak nyala..

Bergumbira lah depa ni.. Hujan makin lebat dah ni..

Mereka bergaya sakan di bawah lampu - lampu tu..


Saja je nak letak bebanyak gambar.. kenangan u.. Tiba kat kawasan ni, hujan dah memang lebat.. Basah gak lah baju kami semua. Kami lari untuk berteduh.. Berharap hujan akan berhenti or at least renyai - renyai manja je..Tapiiiiii....
Tak kata 'Anak - anak Sidek', ibu dia pun sama.. Ada cincin besar u...heee..

verangan i pulak.. macam bebudak lah kekonon..
heee.. verangan jadi little girl..heeee..
Then kami terperangkap di kedai lampu - lampu ni lah.. Emmm... terbang gak lahh.. memasing nak itu dan ini.. Faham je lah, "Anak - anak Sidek". ada saja yang dibelinya..Hujan still cam tu.. Makin lebat ada. Then..
Kami masuk ke Al Rawsa. Bukan nak makan Nasi Mandy ye..hee.. Just to have a drink here.
Heeee..bukan takat drink.. Nyambil lak dengan dessert nya..
I love Baklava...
Bila hujan agak renyai kami decided balik saja.. Nak wat cam ne.. Nak tempuh je nanti susah pulak.. Kanak - kanak ada yang baru lepas demam.. So, malas nak take a risk. Better balik.. Sebelum balik, kitarang borong jambu batu.. Buat ole - ole orang rumah..he..Hubby je yang tinggal kat rumah..Tak pe.. Nanti kitarang explore lainn..INSYALLAH..

35 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    pernah pergi tahun lepas
    happy juga.....

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. Walaikumusalam Bro Rozali..


    sedih saya. mak abah takat tgk sikit je diarang.. hujan lebat..

    ReplyDelete
  3. Masa I pergi I-city dulu, pun hujan jugak. Frust tak dapat jalan jalan jauh sikit.

    ReplyDelete
  4. pernah pergi sekali je..ingat nanti nak terjah lagi .

    ReplyDelete
  5. Ita,

    terhad pergerakan kalau hujan.. kalu kita sorang2 mau i redah je.. ni dgn anak2 lak tu.

    ReplyDelete
  6. Serono tau Izwa.. akak yang terlewat ni..

    ReplyDelete
  7. sthn lbh x ke sn..mesti da byk berubah agk nyer

    ReplyDelete
  8. dana penah sampai i city tuh,tp dulu lah sblum dia dirasmikan yg ada lampu2 je..takde lg yg umah ice tuh hehehe...

    ReplyDelete
  9. saya belum jejak sini lagi, boleh bayangkan keadaan tempat ni..best kan

    ReplyDelete
  10. kak ani x pernah ke sini. org kata gi sini waktu mlm cantik!

    ReplyDelete
  11. saya tak pernah sampai sini lagi...kalau saya sampai sini, saya singgah sekali umah akak...nak pekena nasi mandy chef ci ju...hehe...

    ReplyDelete
  12. makin menarik icity skrg..dlu2 kita gi msa awl baru bukak..so tkde apa sgt lah kecuali lmpu2 tu je..heee

    ReplyDelete
  13. hujan lebat yer..takpe la..memandangkan rumah dekat je, lain kali boleh pergi lagi :-)

    ReplyDelete
  14. baru pergi aja bln 5 hari tu... best jugak masuk main salji.. :)

    ReplyDelete
  15. KhaiRin,

    memang banyak kot. akak tak tau lah kan..sebab tak pernah sampai sana sebelum tu..

    ReplyDelete
  16. Dana,

    masa akak sampai sana pun ada banyak lampu tak bukak.. Maybe sal hujan kot.

    ReplyDelete
  17. Qaifa Nur,

    memang cantik u.. suka.. nanti mmg nak jengah lagi.

    ReplyDelete
  18. Kak Ani,

    boleh p dgn anak2 dara awak tu..hee..Bukak dari kul 5 sampai kul 2 atau 3 pagi..

    ReplyDelete
  19. O ye ke Ati.

    Akak tak makan pun..dekat sangat dggn rumah..makan dulu.

    ReplyDelete
  20. heee.. lawak lah wahida ni.. alahh nak makan tu tak payah tunggu nak ke I City.

    ReplyDelete
  21. Mrs Fiza,

    sekarang ni mmg dah ada macam2.. ada rumah salji lagi..

    ReplyDelete
  22. Chik Na,

    INSYALLAH akak nak kena g lagi..

    ReplyDelete
  23. Mahal gak entry nya kan Dalila. Arnd RM30 per person..

    ReplyDelete
  24. Lalu je hari tu kat tepi icity, singgah je belum.. hehe;)

    ReplyDelete
  25. malam cantik, siangnya macam mana lah agaknya kan..

    ReplyDelete
  26. akak pun baru ke sana...kebetulan ke shah alam anak sepupu kawin.

    ReplyDelete
  27. Fida,

    Insyallah nanti boleh lah pegi lagi..

    ReplyDelete
  28. Ibuintan,

    siang pun mulanya dalan kul 5 ptg.

    ReplyDelete
  29. gambar2 masa dtg I-City sume dah ilang..huhu..

    nampaknye kena pergi lagi lah

    ReplyDelete
  30. MDTD,

    sila kan.. but i think bukan during this 2 months lah.. hujan je now..

    ReplyDelete
  31. chantek n indahnya cahaya di sebalik kegelapan malam=)suka suka suka

    ReplyDelete

cliks..cliks