cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, January 16, 2011

Breakfast kat luar

Dari malam semalam Chef CiJu dan mentioned nak breakfast luar. Kat Bagan Corner katanya. Nasi lemak dia memang kami satu famili suka. Sambalnya tu yang sedap.. Pernah sekali kasi try test tengok kat My Daddi. He's so happy dan sedap katanya. That's why this morning My Daddi nak eat out.

Di bahagian tingkat atas itu lah Kedai Canggih. Nampak tak kesan terbakar di siling tu. Bagan Corner ni baru di renovate. ALHAMDULLILAH kebakaran tersebut tidak merebak ke Kedai Canggih..

Sampai - sampai je Abang 'Imran dah terjah ni.. Mesti ada sausages dan nuggets.

Curry puffs RM2

Ayam seketul tu RM2.50. Cekodok Masin dan Goreng Sukun.

Cam Jempol malu - malu dari Abang Irfan.
Kat mane Bagan Corner ni ek? Alahh kat Plaza Alam Sentral. Atasnya Kedai Canggih. Since dah renovate ni lagi ramai pelanggan yang datang. Pagi memang khas dengan breakfast food. Tengah hari serves masakan panas. Ada set - set lah. Petang boleh mintak goreng - goreng. The price pun tidak terlalu mahal.
I punya Nasi Lemak with Telur Mata Cair.. Perrgghh sedapppp.. 1 - RM2.00
Waktu ni masih tak ramai. Tengok dalam pukul 12.00PM nanti..
Lepas tu, kami singgah kejap ke Kedai Canggih. Just tengok - tengok je then terus ke SACC Mall. Nak belanja sikit. Singgah British India. My Daddi mencuba. Nampaknya dia berkenan. He took 2 shirts..
Chef CiJu sedang pilih candles.
Laaa..tertangkap i di situ.
Decoration di SACC sempena Chinese New Year yang hampir tiba. Very creative dengan belon pun boleh secantik itu.
Chef CiJu did the groc kat Giant.
Then sambung lagi dan terus ke HPA untuk beli Radix. Bekalan habis. Malangnya pun tak ada stock. Heran betullah.. Patutnya jangan sampai cam tu.. Bangunan punya lah besar, kok stock tak ada. Frust kalau orang datang jauh - jauh, then tetiba tak ada stock. Tapi we bought Organic Chicken here.
Decoration HPA ni memang cantik. Di bahagian jualan pakaian.
Balik rumah almost 13.00PM. Ingat nak took a nap. Emm biasalah.. tak boleh nak lelap.. Get ready nak ke airport dat lagi ni.. Nak jumpa member yang nak balik Australia. Harap dapat jumpa. INSYALLAH.

16 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    bila le saya nak ke shah alam
    nak makan ayam penyet dan nasi lemak tuuu

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. YAN,
    I bila ulang alik tengok anak I kat Shah Alam, tu balik-balik Pak Li’s Kopitiam. Jarang nak ke tempat lain dah.

    Bagan Corner tu nampak best jerrrr...

    ReplyDelete
  3. Salam Bro Rozali,

    alahhh anytime leh mai pun. Bukan jauh sangat..

    pi lah pekena Nasi Lemak tu...

    ReplyDelete
  4. Salam Azieazah.

    PakLi Kopitiam tu i penah p sekali je. My cousin ada mentioned that most of kopitiam di Malaysia which belongs to non muslim byk yg tak halal. that's why dah tak ke sana.

    why dont u p Uncle K di SACC Mall,Killiney (muslim). Byk lg lah..

    ReplyDelete
  5. telur mata cair tu yg paling menyelerakan saya..teringat nasi lemak air tangan mak saya..huk2~ the best ever...

    ReplyDelete
  6. urm, nmpk menarik la..
    boleh la d pertimbangkan kedai mkn tu..

    ReplyDelete
  7. Salam Nani,

    sure nani dah rindu masakan mak kan?

    ReplyDelete
  8. Salam Nadia,

    tak yah timbang2..pegi aje..

    ReplyDelete
  9. nanges jap tgk nasi lemak ngan telur yg cair gitu...

    kak nak tnya la..kalo nak ke bagan tmpt ikan bakar yg femes tu dr kl nak ikut mana eik..tahu tk

    ReplyDelete
  10. Salam Wahidah,

    kalau nak ke bagan tu, cari je Pantai Remis. Belah kiri.. All the way nak ke K Selangor, tjg Karang.

    Masuk terus je sampai ke Pantai - untuk seafood.
    kalau ikan bakar tu, cari AROMA IKAN BAKAR.dr jalan tu tiba simpang, belok kiri.. cari je sepanjang jalan tu sure jumpa..

    ReplyDelete
  11. rinduny makanan semenanjung.
    kak yan, sy suka ke blog kak yan .. dengar lagu... Dream! :))

    I also have a dream :)

    ReplyDelete
  12. wah..g bagan corner plk..nasi lmk...pergh...dong dang dong dang bunyi prt..huhu...sbr2.....dil x pnh mkn kt sini.selalu mkn nasi lemak kt lontong klang n nasi lemak lido klng je yg best rsenya...lain2 bese...

    ReplyDelete
  13. salam kak yan

    hallamakk.. nasik lemak kak yan tu paling menggoda la!

    ReplyDelete
  14. Salam Effa,

    akak sebenarnya dah lupa sangat ttg nama lagu tu tau. Masa buat tu in 2008 for first blog. Bila dah transfer ke newest blog ni, selalu org tanya lagu apa..hee..tq

    effa org semenanjung ke org sabah?

    ReplyDelete
  15. Salam Dil,

    lomtomg Klang tu dah tak best dah.. Now byk sgt kedai makan.

    balik nanti Dil cuba tau..

    ReplyDelete

cliks..cliks