cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, January 1, 2011

First Jemputan 1.1.11

Last two days Hubby bagi tau ada invitation dari Ustaz Hafiz, abangnya kawin. Ustaz ni yang ajar ngaji 'Anak - anak Sidek'. Sebenarnya pengantin lelaki merupakan adik kepada BIL Hubby, (lain ayah).
Pengantin perempuan orang Negeri Sembilan.
Kami pergi dengan separate car sal Hubby nak terus ke office. Kawasan diarang ni agak padat. So, kena pandai - pandai park kereta. Cuaca lak agak mendung. Tak nak park jauh - jauh..Kalau hujan turun nanti takut lencun lak.. Ada satu lagi ni jemputan.
Hubby parked nun jauh ke atas. Have to lah
I parked dekat sikit. Tak larat nak park jauh - jauh.
Kawasan ni lak agak jauh sikit dari rumah pengantin. Ni kawasan cuci mencuci.
Ni lah Ustaz Hafiz. Sesiapa yang nak pakai ustaz untuk ajar anak - anak ngaji di kawasan Kampung Melayu Subang atau Shah Alam, boleh pakai service ustaz ni.. Nanti tanya i, k...
Ustaz Hafiz. The last one yang still bachelor in the family.
Tiba je terus makan.. Memang dah lapar.. Makan time dah lepas lama. Ada 3 jenis nasi - Nasi Tomato, Nasi Putih, dan Nasi Minyak.. I pilih Nasi Tomato.. Nampak gaya tak leh sembang panjang pasal tengok awan makin gelap..Tengok ye food yang disediakan untuk tetamu.
Dalca
Ayam Sambal
Rendang Tok
Dessert - Bubur Pulut Hitam
Nasi Tomato - Abang Luqman punya pinggan
Dalam hujan lebat me and the kids terus ke Taman Sungai Kapar Indah. Ada satu lagi invitation dari new member of MyEstima Club. Dah lama sangat tak joint TT. So, teringin lak nak dengar cerita depa pasal convoy ke Hatyai baru - baru ni.. Sampai rumah Mem Nor and Bro Yahya, still hujan.. Sembang sakan pasal lama dah tak jumpa the members MyEstima. Mana - mana member bloggers yang nak joint the club, silakan ye.. Boleh kita berkenal - kenalan. Kat sini I tak layan makan. Perut dah kenyang. So, tak de food photos..Layan gambar kami je lah ye..
Mem Midah and Mem T. T ni baru je balik dari mengerjakan haji..
Bro Otai, orang lama MyEstima Club. Yang berbaju hijau tu Bro Pizzaman. Kalau sesiapa nak makan Yong Tau Fu, boleh ke gerai dia di pasar malam Kapar. Sedap..Halal lagi..
I suka kuih ni.. Kuih Lapis kan.. I like the color. Not as usual.
Tuan rumah, Bro Yahya.
Me with Mem Sue Cheeria and the gurlz. Dah lama tak tengok gurlz ni. Kejap je dah besar..
Anak - anak MyEstima Club.
Abang Luqman memang suka baby.. Sorryyy!! Ibu dah tak larat nak bagi baby lagi.
Me, Mem Sue Cheeria, and Bro Azmeera (hubby) pemilik Cheeria Gallery. Sesiapa yang nak beli baju batik boleh lah datang ke kedainya yang terletak di Plaza Alam Sentral.

Lebih kurang pukul 20.30 malam baru kami balik.. Now mata ngantuk sangat.. K.. jumpa lagi esok INSYALLAH...



14 comments:

  1. Aslmkm.
    TQ 4 following Kak G. I follow balik juga s moral support, kan? :)
    Terconfuse jer dengan paparan ni ... masa tercatit s 7.06am (awal pagi tadi), tapi ceritanya tu untuk hari ini sampai malam. ???

    ReplyDelete
  2. Ohhh ... pakai time zone dunia lain rupernya! :)

    ReplyDelete
  3. Salam Kak G,

    saya sendiri maybe ada masalah dengan setting benda ni.. Tapi malas nak care sangat pasal pernah ada problem adjust mengadjust.. So.. let it be je..

    thanks kak sal follow me

    ReplyDelete
  4. sejak pindah kk, dah lama tak rasa nasi org kawin...

    huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. cantiknys tarikh 1.1.11 unk dikenang....kan.

    ReplyDelete
  6. Hari pertama di tahun baru.. a'aa, fida pun penuhu jadual dengan acara makan2...

    ReplyDelete
  7. salam tahun baru kak..

    tahun baru ni kita tak kuar mana2 pon... malas benar nak bergerak dlm hujan....

    ReplyDelete
  8. salam yan..selamat tahun baru.terimakasih singgah..

    ReplyDelete
  9. Salam Fida,

    apa org KK tak de yg kawin ke..hee.?

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Kasihredha,

    memang cantik kak.. Untung jatuh hari cuti, so boleh buat any majlis utk dikenang.

    ReplyDelete
  11. Salam Manje,

    akak dah terkeluar sebelum hujan. Tu yg redah je bila nak ke majlis yg ke dua.

    ReplyDelete
  12. Salam Kak Rose/Kak Yon,

    thanks sudi singgah gak n follow lagi.

    ReplyDelete
  13. perghh kak.. rendang tok tu buat kecur air liur...tu diaaa...hehe

    ReplyDelete

cliks..cliks