cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, January 19, 2011

Ke SSF then ke THE CURVE

Dah berminggu - minggu plan nak ke SSF. Ada tempahan untuk buat wedding favors. Lepas lunch di office, terus balik dan picked up My Mommy and the gangs, kami terus ke SSF, Jalan Kepong. Jalan clear lagi.

Plan nak amik this container ni, tapi no more stock. So terpaksa pilih yang lain. Geram tengok barang - barang kat sini. Dah pilih yang berkenan di sini, kami terus ke bahagian wedding items.

Tengoklah decoration kat sini.. Rasa macam nak amik semua kan..

Tapi kami salah pilih floor. Akhirnya ke floor artificial flower. My Mommy with Chinese New Year theme.. Merahhh dan arnab semuanya..Naik pening.

This item i minat sangat tengok.. Macam ada plan je..hee.. I suka yang blue tu.
After spending about one hour here, dan dah dapat apa yang dihajat, kami terus ke The Curve. Yelah, kalau nak balik sure jam. So, decided ke The Curve. My Mommy nak sholat Asar. Sambil - sambil tu boleh lah kita jamu mata kan...

Bahagian lobby yang meriah dengan Chinese New Year decor.
After sholat, semua rasa perut berkeroncong. Kena cari makan place yang sesuai untuk My Mommy. Cari punya cari, terus ke Bumbu Desa. Indonesian food sure sesuai dengan taste My Mommy.
Front entrance
Sebelum ni i n the gangs makan di bahagian belakang. Rupanya makan di bahagian depan ni lagi best.. Banyak lampu - lampu..Macam - macam ragam manusia boleh nampak.. Siap jumpa Ajai dengan anak dara dia. Dan juga Altimet ( yang nyanyi lagu dengan Ana Rafalli dan Suhaimi Meor Hassan tu) . Tapi tak de lah i kejar macam i kejar Baim Wong. heee...

Varieties of Sundanese, Padang, and Malay food.
Cik Kak ni sedang menenyeh i punya Rojak Buah lah tu..
Cireng - RM6.90 (tepung ubi yang dicampur bumbu dan berasa masin). Kuah kacang dia superb.. I like...
Udang bersalut.
Ni nasi tau. Kalau serve untuk sorang je, nasinya dibalut macam ni.
Chicken Soup.
Rujak Buah - RM6.90. I mintak tak pedas. Tapi... YA ALLAH.. macam nak terbakar bibir i.. Pedas beb.. Tapi habis gak..
Ikan Gurame. Talapia lah i rasa. Suka decoration ikan ni.
Sirsak Drink = Air Durian Belanda.
The waiter ni asal Bandung. Senyum je melayan kami.. I wonder kenapa Malaysian waiter susah nak buat macam ni.. Berat sangat mulut tu..
Lepas makan, we went to Musollah again before balik.. On the way tu sakan kami amik gambar.. Suka waktu cam ni.. Lighting cantik sangat.. Ala - ala tourists gitu..hee..
Lepas tu gerak ke Living Quarters. Ingat nak capai apa - apa yang boleh dijadikan gifts untuk CiTi sempena nak masuk rumah baru.. Emm... usha - usha..tadak yang berkenan...Later lah kot.
My Mommy keletihan. Sempat lak posing kat sofa tu...
Chef KoYa yang drove home. I kat sebelah dah tersenguk - senguk.. Ngantuk betull.. Selalunya kalau Hubby yang drive tak penah ada chance.. Sedar - sedar dah sampai area rumah.. Selamat satu episode hari ini... Yang seronoknya i tak spent apa - apa you.. SELAMAT...

29 comments:

  1. Assalamualaikum Yan

    beselera tenguk makanan di bumbu desa tuu

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. k.yan...
    lay kalo k ssf tu mabuk mata la jadinya.. sbb lya n husband mmg suka deko ni.. tp skarang dh balik rmh mama... xleh la deko2 cam dulu :-(

    ReplyDelete
  4. akak pun macam minat je dengan cawan biru tu...hihi

    ReplyDelete
  5. salam kak yan,
    cuti-cuti ni baru sempat nak baca blog akak..
    perjalanan tanpa keluar duit..adalah suatu yang perlu dibanggakan..hehehe...

    jom kita bersantai beramai2 di bumbu desa..

    ReplyDelete
  6. Salam Bro Rozali,

    memang kena dengan selera kita pun kan... Kalau nak lebih selera, gi je Bandung

    ReplyDelete
  7. Salam Lya,

    akak kalau ke SSF, more on weding items lah. Kat ssf nikan more English stuffs. Tak link lak dgn hubby punya taste..hee

    ReplyDelete
  8. Salam Kak Kasihredha,

    jom kak kita p borong..

    ReplyDelete
  9. Salam Dr,

    tulah yang akak heran ni. Tak beli apa pun. Kalau tak.....emmmm...menyesal selalunya..

    ReplyDelete
  10. Tak perasan la plak Bumbu Desa ni time rayap2 kat Curve. Mcm menarik je. Ada recommended menu dr akak x? :P

    ReplyDelete
  11. kak, memang cantiklah barang2 kat ssf tu.. kalau bukan waktu sale mesti mahal kan??

    ReplyDelete
  12. memang rambang mata kan kak masuk ssf..:)

    ReplyDelete
  13. cantik2 kan brg2 di SSF nie huhuhu geram .. ieda kalau pergi rasa semua nak beli dan deco terus kat umah huhuhu x mampu nak beli semua .. cuci2 mata ler ..

    waa sedap2 menu nie .. not bad .. pueh hati nie ..

    cantik deco CNY di the curve nie .. ieda x pernah sampai layie huhuh

    ReplyDelete
  14. Salam Cuna,

    kat area flea market tu.. Sebelah kirinya Kenny Rogers, kanannya kalau tak silap makanan Thai. Berdepan dgn TGI's friday.

    ReplyDelete
  15. Salam Shaza,

    memang cantik2.. Akak suka part pinggan mangkuk dia. Because banyak white.

    ReplyDelete
  16. Salam Maya Amir.

    boleh buat poket bocor.

    ReplyDelete
  17. Salam Ieda,

    beli mana yg berkenan & termampu je..mmg tak leh ikut hati.

    menunya best lah.. sesuai tekak kita.

    akak curve ni boleh dikatakan sering gak lah..

    ReplyDelete
  18. salam Yan,

    boleh tak beli apa-apa, saya yang nengok gambar pun dah tergoda

    ReplyDelete
  19. Salam Ibuintan..

    entah lah.. saya pun heran.hee

    ReplyDelete
  20. dil lebih trgoda dgn mknn kat Bummbu desa tu..fuh..best2...hehe..:-)

    ReplyDelete
  21. Salam Dil,

    ada memacam lagi tau Dil.. Memang sedap..

    ReplyDelete
  22. Salam kakYan, saya paling suka tengok air durian belanda tue sedap nyerrr...

    ReplyDelete
  23. hehehe...asal datang sini je tengok mende sedap2, asal mende sedap2 je datang sini...heiii....

    ReplyDelete
  24. Salam BSB,

    memang pekat sedap dan asli.. Bukan cordial..

    ReplyDelete
  25. Salam Fadzli,

    hee..wah..mcm abang long apek je..

    ReplyDelete
  26. Assalam Yan..
    dah bertahun rasanya kak ida tk pegi SSF..dulu2 ada gak dpt birthday kad dan discount kad dr SSF bila tiba time nk bthday..tp la ni dh tkde dah..

    ReplyDelete
  27. Salam Kak Ida,

    oo itu maksudnya yg membership dah expired. Kena spend at least RM150 yearly.

    ReplyDelete
  28. Salam kak yan... wahh..
    eh fida pun ada jugak kekadang ke plaza masalam ni. Jenguk adik kerja kat kedai mas kat ctu;)

    ReplyDelete
  29. Salam Fida,

    oo ye ke. Kat Diana Jewel tu ke?Ke kat Habib..Nnt kalau mai lg, roger2 ye..

    ReplyDelete

cliks..cliks