cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, January 10, 2011

Meet up with my Indonesian fren, Ari Wardani.

Ari is my another Indonesian's fren from TravBuddy. She was the one who i didnt make it to meet during my trip to Jakarta last year. And few weeks ago she told me that on her transit from Macau, she would be in KL. She wanted to meet me and Kak Nanie. So, we arranged our first meet up at KLCC. I rasa that was the best place for Ari to come because she's staying at the hotel nearby. I thought if i went out earlier, i could have a chance to do some shopping..But on the way to KLCC, i caught in bad traffic. Hujan lagi.. heee... But, dapatlah jugak i did the shopping.
The bad traffic. Masalah bila hujan turun in KL
Our meet up would be at 19.45PM. Still got time and i felt so thirsty, terus ke La Cucur. Malays kuih which bit pricey. Kalau orang kampung sure menyumpah - yumpah bila tengok harga for one kuih. Luckily, CiLi said that they gave discount on kuih. Maybe dah petang kot, and almost malam. Then we continued window shopping just to kill time while waiting for both Kak Nanie and Ari.
For this kuih and drinks cost us RM11.60. Bukan sedap mana pun...
But i like this Pulut Inti..Dah petang, pulut bit hard.
Once i made a call to Ari, i terus went to Secret Recipe. Not San Francisco Steakhouse as we agreed before. After about 10 minutes, Kak Nanie showed up then Ari. Happy to meet Ari. She's friendly and warm person. We took our dinner except Ari kerna Ari had taken her dinner with her family.
Chef CiJu, CiLi, and Kak Nanie took this.
But me, as usual... I prefer this.
After we finished, we got surprise for Ari. Hari ini hari ulang tahun Ari. Thanks GOD that i realized it when i opened FB this morning. She was shocked but happy. "Selamat Ultah ye, Ari Wardani... Moga panjang umurnya dan berbahagia selalu. "
Ari made a wish.
Ari and Kak Nanie
Our cake - Kak Nanie and me.
A slice of Butter Scotch birthday cake for Ari.
Photos of us as memory..
Kurang lebih hanpir 2 jam kita ngobrol, it was time to say good bye. I was so happy to meet both of my precious frens. Hope to meet Ari again in future. INSYALLAH if i visit Jakarta. Just berdoa..Thanks to Ari yang sudi ketemu.. Have safe journey back to Jakarta tomorrow.

32 comments:

  1. Seronok bila jumpa kawan yang dah lama tak jumpa..


    kapan mau ke sana lagi kak ?


    heeee..

    ReplyDelete
  2. suka la dengan blog kak yan ni....

    hari-hari boleh menjamu mata...he he

    ReplyDelete
  3. selamat ultah tu selamat ulangtahun ye kak... ;)

    ReplyDelete
  4. Moga ukhuwah kekal selamanya...

    selamat ulang tahun hari lahir Ari...nasib baik kak yan sempat jenguk fb..heheh

    ReplyDelete
  5. Salam Azrina,

    memang seronok sangat.

    INSYALLAH pertengahan tahun kot. Awal thn ni ke Phuket dulu..

    ReplyDelete
  6. Salam cik emymilia.

    tq kerana sudi jengah blog akak ni.. nnt jamu mata lagi ye...

    ReplyDelete
  7. Salam Suzi,

    betul lah tu .depa ni suka short form. Curahan hati jd curhat.. mcm2 lah..

    ReplyDelete
  8. Salam Afida,

    tulah.happy tgkkan dia. Kalau dia lama kat sini, sure akak ajak mai umah then jamu makan...SOme of the fren pun dah 3/4 kali mai umah akak.

    ReplyDelete
  9. salam kakYan,BSB suka tengok blog akak nie, gambar clear giler nampak macam nak gap jerrrr...

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum YAN, tak dapat pergi , dapat tengok pic pun jadilah..

    ReplyDelete
  11. Tu la, member2 saya indon kat sini semua ok2 dan frenly kan yg kat sana je yg nak ganyang malaysia...

    ReplyDelete
  12. dah lama tak ke SC, kena pegila lepas ni, sedapppnye kek tu

    ReplyDelete
  13. Salam Yan ... Oh saya suka entry ni, sebab banyak makanan. Selamat Ultah juga buat Ari Wardani.

    Yan thanks coz teach me ayat baru "Selamat Ultah" tak penah tahu ada ucapan sebegini ;D

    ReplyDelete
  14. Secret recipe ..

    tempat GIRLS hang-out betul tak kak yan? sebabb ada choc cakess!!!

    hhehehe

    ReplyDelete
  15. best ye ada kawan dari seberang
    senang bila kita nak kesana pula

    so dinner tu kak yan belanja lah tu
    bestnye dapat kwn yg baik mcm kak yan

    kek kak yan tu mmg fav. kita tau!

    ReplyDelete
  16. ingatkan akak nak gi makan kat cakri tu....
    anyway...makanan yg meriah..hehehe

    ReplyDelete
  17. best nye... sesekali hang out ngan kengkawan mcm ni...

    ReplyDelete
  18. Salam BSB,

    akak guna IXUS110 IS, 12.1 MEGA PIXELS. Bateri tahan utk 300 shots.. Emmm picit sakan lah...hee...

    ReplyDelete
  19. Fadzli,

    sebenarnya my Indonesian frens semua kat sana. Sume educated. Yg nak ganyang tu yg pendek akal..

    ReplyDelete
  20. Salam Mamasyaza,

    akak suka butter scotch. Tp mlm tu akak amik indulgent.. Yumm..yummm

    ReplyDelete
  21. Salam Acik,

    i ni jenis suka nak tau. so, bahasa cam ni i selalu tgk drama Indonesia.

    ReplyDelete
  22. Salam Kasihredha,

    saya suka berkawan kak.. Esok malam lak, nak jumpa another fren yg stay kat Australia.

    ReplyDelete
  23. Salam Ati,

    akak memang rasa sangat Indoensia's frens.. Happy bila sama depa ni.

    Alahhh...belanja simple je.. Sharing dgn diarang.

    Ye ke...best..yumm..yummm

    ReplyDelete
  24. Salam Leez,

    memang pun akak nak ke sana.But we decided tukar plan pulak..

    yang penting dpt jumpa dan akak boleh shoppingggg

    ReplyDelete
  25. Salam ejaMaria.

    kawann2 yg ni jenis yg suka travel.. We share infos.

    ReplyDelete
  26. sedapnyerrrr k.yan especially cake tu...nak gi cari la..jap gi..

    anyway k.yan..saya link blog k.yan kat blog saya ye, bole?

    kalau k.yan ngan kengkawan ada masa..mehla join contest kat blog cik peah
    "Love to me is ...." or "Cinta bagi saya adalah..." Contest by Cik Peah

    ReplyDelete
  27. Salam peah@peps,

    thanks. nnt akak join ye..

    ReplyDelete

cliks..cliks