cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, January 6, 2011

Exchanging Gifts..

Sebenarnya i tak ada bahan cerita nak dijadikan N3. So, i ingat nak masukkan gambar masa kitarang satu family bercuti ke Bali (Bali lagi!!!hhee) last year. Bukan nak cerita pasal tempat kami pergi. Tapi pasal activity kami buat dan yang boleh diikut. Boleh tambah kemesraan sesama family. Exchanging Gift. Sebenarnya idea ni pun i cilok dari activity yang me and the staffs buat while we were on trip ke Medan and Bandung. Kami buat pada malam akhir di Bali semasa menginap di Tanaya Bed and Breakfast. Siap ada penonton lagi iaitu my Indonesian frens yang sudah menetap di Bali. Iwan, Yuyun, and Harry. Iwan and Yuyun i kenal masa datang ke Bali pada tahun 2008. Diarang gak lah jadi tour guide plus supir..hee.. Iwan adalah cucu kepada Gus Dur mantan Presiden Indonesia. He's very humble person.

Yuyun (kedua dari kiri) jadi anak angkat to my parents.


We all dinner dulu sebelum acara dimulakan..

Cam ne ek?
1. - undi nama dulu.
2. - Kalau i dapat nama Hubby, jangan beritau dia yang i kena bagi hadiah kat dia..
3. - Pemberi tak boleh dinamakan. SECRET.. Beli pun kena sembunyi - sembunyi.. Tanda harga buang lah.
4. - I as a chairlady telah menetapkan hadiah hendaklah bernilai lebih daripada Rph100,000. Kurang lebih RM35. Lebih pun tak pe. (ikut suka hati)
5. - Untuk kiddos lak, Rph50,000 dan lebih (sebenarnya mak bapak gak yang kena sponsor).
6. - Undi nama masa memula sampai ke destinasi. Kitarang undi di Sanur, semasa menginap di Prima Cottage.
7. - Pemberian hadiah diadakan pada malam terakhir.
Acara mengundi nama for exchanging gift. Nobody knows. Kena secret. Tapi memula tu My Daddi terjerit kan nama My Mommy sal dia dapat nama My Mommy. So batallah. Undi balik.. Bila My Daddi dapat je, kitarang jerit " Jangan sebuttt"..
Kiddos pun took part. Diarang exchanging among themselves. Ada 4 kiddos.
So, tengok photos masa kami berbagi hadiah. Kat sini i kira merangkap tukang sampai hadiah, tukang simpan hadiah, tukang umum nama..heee...Until now nobody knows siapa yang beri siapa. Kan SECRET.
Dah siap - saip nak memulakan acara.
My Mommy
Untuk Hubby
My Daddi
Kat atas ni sebenarnya acara bagi membahagi. Tak nak lah teman tepek semuanya gambar tu satu persatu. Sebab banyak sangat muka teman. Dah kata tadikan. Teman umum kan teman bagi hadiah teman segala - galanya.. Hee.. Kita tengok je gambar depa dapat apa...
My Mommy dapat Batik Silk
My Daddi dapat Kain Pelikat Gajah Duduk

Chef CiJu tak aci siap dapat 2 lagi. Silverware.
Cle Mere dapat T.Shirt
CiTi dapat parfume kot. Tak hengat lah.
Kakak Yayang dapat Coloful Pencils
Bik Baini dapat Fruit Basket
Abang 'Imran dapat Torchlight. Entah apa yang nak disuluh tah.
Hubby pun dapat 2. Tak aci tul. Astray dan one wooden box.
Abang Luqman dapat short sleeve shirt
Abang Hadry dapat Hard Rock Cafe t. shirt
Abang Irfan dan School Bag dan dalamnya ada aeroplane. Suka betul dia.
I lak dapat accessory yang bagak lah.
Acara malam tu abis gak.. jenuh tangan menyampaikan hadiah.. Yelah kami ramai. There were 14 orang semuanya. Chef KoYa dan kena balik dulu. Kalau tak 15 orang..
My Mommy and Daddi with their SIL, Cle Mere, orang Kelantan. So, Cle Mere welcome to the becok family.


Goodbye. See u next time.
Selesai je acara, my frens mintak diri untuk pulang. Hard to say goodbye after spending 6 days together. Nanti kami datang lagi dan kita boleh jumpa lagi. INSYALLAH. So, cam ne this activity? Ok tak? Kalau rasa ok, boleh cuba. Sure seronok..Tak perlu hadiah yang mahal. Yang penting, semangat tu..SELAMAT MENCUBA....

47 comments:

  1. yan..akak teringat main camni kat sekolah dulu.lupa apa nama permainannya tapi sebijik camni.seronok kan...rahsia tak tahu saiapa yang bg hadiah...eh cucu gusdur jadi supir ke yan?

    ReplyDelete
  2. main tukar hadiah, tak sabar nak tahu hadiahnya kan...

    pernah dapat hadiah sendiri, sebab secret ambil saja

    bagus buat xtvt family begini, eratkan lagi hubungan

    ReplyDelete
  3. Salam Kak CM,

    saya memang tak penah buat benda ni dulu2. Tapi start since opis trip lah. then buat utk family.. Enjoy dan happy.

    Dia bukan supir. Tapi ada banyak kereta sewa utk tourists. keje sendiri. Kaya tu kak..

    ReplyDelete
  4. Oo ye ke.. Tapi kitarang kena tulis nama yang menerima. So, tak lah dapat hadiah sendiri.. Seronok kan...

    ReplyDelete
  5. bestnya...selain dapat hadiah...dapat eratkan silaturrahim kan.

    ReplyDelete
  6. Salam Kak Kasihredha,

    betull tu kak. So kita bukan hanya makan, jenjalan dan shopping je. Boleh terisi dgn something.

    ReplyDelete
  7. bestnye tuko2 hadiah during trip..good idea laa:)

    ReplyDelete
  8. Salam kak yan, elok jerk memasing dpt adiah..cuba kalu yg kecik2 lelaki tu dpt kain batik..kehehehe..tak keee haru..!tp mmg besh aaa aktiviti begini kan..?miss this moment!

    ReplyDelete
  9. Salam Maya,

    boleh lah nnt di apply kan.. Seronok

    ReplyDelete
  10. Salam Sufeenan,

    yang kecik diarang kena exchange among them.

    ReplyDelete
  11. bestkan game ni...
    dulu kami penah buat kt PD....terbahak2 ketawa bila tgk hadiah masing2...

    ReplyDelete
  12. mmg best pun camni...rase teruja tu lbih...dil selalu buat camni..kalau jmpa family n frenz ke msti tkr2 hadiah...sronok2....dan kngn..:-)

    ReplyDelete
  13. Seronok juga buat aktiviti begini. Yang dapat hadiah, mesti teruja, kan? :)

    ReplyDelete
  14. wah..kak yan...bestnyer activity cenggini...bercuti2 sambil bagi hadiah..

    New Entry: Nasi Kukus Ayam Berempah, Desa Pandan

    ReplyDelete
  15. Salam Sufeenan,

    kalau anak2 yg dapat batik tu, sure pass kat ibu dia..hee

    ReplyDelete
  16. Salam BSB,

    memang best. memasing kepoh tanya. U bagi ke? u bagi yang ni ke?..but still secret..

    ReplyDelete
  17. Salam Leez,

    activity cam ni kalau among frens, lain rentaknya. Kalau dgn family lain pulak lah..

    yg penting everyone happy.

    ReplyDelete
  18. Salam Dil,

    mmg best kan.. especially memasing try to find out siapa yg bagi..

    ReplyDelete
  19. Salam Kakcik,

    sebenarnya semua kena dapat hadiah. Baik tua, muda, dan kecik..

    ReplyDelete
  20. Salam Peah,

    sebenarnya masa nak cari hadiah tu pening gak.. yelah.. jangan sampai org yg dapat hadiah kita tu tau. In fact yg lelain pun tak leh tau.. Beli kena sendiri, pack sendiri, then serahkan ke chairman nya.

    ReplyDelete
  21. Salam Peah,

    sebenarnya masa nak cari hadiah tu pening gak.. yelah.. jangan sampai org yg dapat hadiah kita tu tau. In fact yg lelain pun tak leh tau.. Beli kena sendiri, pack sendiri, then serahkan ke chairman nya.

    ReplyDelete
  22. salam kak
    wah..besh je baca n tengok gambar ni..
    seronok kan??

    ReplyDelete
  23. wahhh akak, best le main tukar2 hadiah camtu, kena try la lepas ni

    ReplyDelete
  24. Salam Cheqna,

    mmg best.. dah tu senyum2 sendiri n try to figure out sapa yg bagi..

    ReplyDelete
  25. Salam Mamasyaza,

    mmg seronok. Alahh tak payah tetapkan mahal2 nilai hadiah tu..

    sure u suka.

    ReplyDelete
  26. bestnyer buat xtvt camni..
    blh eratkan hubungan kekeluargaan.. suka sgt2!!

    ReplyDelete
  27. best nye cuti ramai2 mcm family day!

    ReplyDelete
  28. Kalau reramai cam ne kena budget bebetul..

    ReplyDelete
  29. Best la macam ni utk mengeratkan lagi hubungan sesama keluargeeee...Buleh try nak wat kat anak2, menantu dan cucu haji amir..

    Baru buat entry baru pasal perjalanan kami nak pergi perancis, terus teringat Kak Yan..hehehe
    http://anakhajiamir.blogspot.com/2011/01/menara-condong.html

    ReplyDelete
  30. fun gak xtiviti camni kan xspecial with famly ;)

    ReplyDelete
  31. kita orang kat opis pun ade jugak main macam nie....seronok...tapi tahun baru nie macam dah tak ade aje...

    ReplyDelete
  32. Salam kenal kembali....


    Wah...semua gembira dapat jajan ya!

    ReplyDelete
  33. Salam Fadzli,

    akak rasa kalau in yr family lagi best.. ramai kan.. meriah pasti punya..

    ReplyDelete
  34. Salam Elly,

    memang fun abis. Kenangna terindah kalau kita buat tiap kali travel. tak kira ke mana pun.

    ReplyDelete
  35. Salam Zaidah,

    kalau dah buat dlm company, wat lak dlm family.. Sure best.

    ReplyDelete
  36. Salam ckLah@xiiinam,

    memang betul tu..

    ReplyDelete
  37. bestnye main tukar2 hadiah..teringat zaman sekolah dulu.

    ReplyDelete
  38. memang seronok sue.. Jadi ingatan.

    ReplyDelete
  39. wah..seronoknye tgok xtvt family kak yan ni..sume sporting2..hehe~

    ReplyDelete
  40. Salam Nani,

    ALHAMDULLILAH semua sporting. Kena lah kan ye..

    ReplyDelete
  41. klakarlah daddy akk, tersebut pulakk.

    good idea la game mcm ni. leh tiru ni =)..best bila masing2 x tahu sapa yg bg hadiah tu...misteri

    ReplyDelete
  42. Salam Syariza,

    tulahhh..kemain dia menyebut nama mommy akak tu.. Kali kedua, dia amik je terus kitarang jerit tak kasi sebut..hee

    tiru lah .. akak lagi suka. Sure happy punya..

    ReplyDelete
  43. ee..bestnye
    kalau kita buat camni selalu
    mesti meriahkan

    ReplyDelete

cliks..cliks